Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Mert a vályogbarlangból nyíló keskeny indextelexnyugatifény csövön nagy rálátásod van "maszek" világra.
Már ez a "maszek" is annyira retrokomcsi-munkásőr szlogen hogy beleborzongok.
Kesztölci tapéta van fenn mi?
De tegyen így. De a qrva életbe, legalább ne sajnálltassa magát!
Nem egyszerűen vállalkozó gyűlöletről van szó, hanem konkrétan a Pipi esetéről. Igaz, a rongyosboltja nem megy, de az ingatlanbizniszeiből (így, a járvány közepi "konjunktúrát" kihasználva) évi akár több tízmilliós nyereséget (befektetést) tud realizálni, és ő sír extra állami támogatások után.

Mindeközben ha elküldi - a minimálbéres - alkalmazottait, azoknak a 3 hónapi munkanélküli segély letelte után tényleg semmilyük sem lesz, szó szerint éhen fognak halni.
De Pipi mester a saját alkalmazottait / embereit nullának, levegőnek, bármikor bárkivel pótolhatónak tartja, nem érez irántuk semmi emberséget.

Na ez az én bajom, meg hogy a legtöbb "maszek" sajnos így cselekszik, gondolkodik.
50 év komcsireflex 100 évig él,,és most jön vissza.
Én sem értem ezt a vállalkozó gyűlöletet... ill. de, jobbára irigység. A nyusziknak könnyebb szidni őket, mint meglépni...
Vegyünk pl. egy kiváló esztergályos szakembert, aki sokat tud termelni. Ha nincs a szemét vállalkozó, aki műhelyt, gépet, megrendelést biztosít neki, akkor akármilyen ügyes szaki, pörgetheti otthon a faxán a vasdarabot
Te tényleg hülye vagy! Leírom mégegyszer, nem csak a vállalkozók fizetik ki hanem mindenki aki adót fizet! A vezérigazgatótól a tesco árufeltöltőig, nem csak a vállalkozó.
Ezt már kb 10 éve hallom.
aszondod holnap itt vannak az EU csapatok megdönteni a diktátort?

https://totalbike.hu/hirek/2021/03/19/fiatal_motoros_lanyrol_derult_ki_hogy_igazabol_egy_otveneves_ferfi/
Csak jeleztem, hogy "valami elkezdődött".
Na itt a kötelező kommunista.
Hát,jelen helyzetben meg van kötve a kezem,de jelentem mindent én csinálok,és igaz hogy szemét a főnök,de ő adja a fizut.
És tudom a helyem.
Amúgy még mindig,ha nincs vállalkozó akkor bármit csinálhatsz nincs alkalmazott sem.
Volt is ilyen alkalmazottam,olyan bogyó féle szemét maszekozó.
Nos ő többet vitt haza mint én,és amikor én bent maradtam a késő szállításmiatt ő lelépett.
Folyamatosan pofázta a bogyó mantrát,meg hogy ha nem emelek fizut kilép.
Egyszer aszondtam neki,te ha így gondolod menj.
1 nap mulva hívott hogy nem ugy gondolta.Mondtam hogy áhh késő.
Azóta több a hajam,igaz a régi sose lesz,és milliókat spóroltam,a munkája nem hiányzott.
Egy ismerős látta 10 éve,akkor betonelemeket vakolt egy telephely udvarán.
Pont ez a cél, most lényegében csak az van zárva ami a multiban nem ment ruha-cipő.
Nekem csak az nem tetszik, hogy úgy állítjátok be, hogy az alkalmazott az nem keres és nem is adózik...de , söt még a vállalkozás adóját is ök keresik meg. Nyilán nem egyedül, hisz a vállalkozás adja a keret hozzá.
De ha az alkalmazottakat gépekre cseréled, akkor meg azok keresik meg a pénzt...Azok nélkül szinten csak egy keret a vállalkozás, ami önmagában életképtelen.
Ja,csak itt a kiskereskedő,vállalkozó lett kiállítva gonosznak.
Holott ez kettős játszma.
Persze a bogyó jó kommenista,tőle nem várom el hogy értse.
Mástól azért igen.
Nyilván, fordítva is igaz, de pont ezért nem is utaltam arra, hogy ne lenne korrekt hogy a vállalkozás keretét adó vállalkozó is pénzt keres.
Nem csak a keretfeltételeket,a vállalkozó hajtja fel a melót,szervezi le az anyagokat.
A melós munkaidő előtt pár percel beesik,ledolgozza,kiesik a kezéből a szerszám letelte előtt 5 percel és füttyögve távozik.
Mondom,a "csak keretfeltételekkel" kitörölheted a ...............
Nálunk az ács amint meghallotta hogy 3+3 máris duplázta a munkadíj árát nem is ő fogja csinálni. Szinte forintra pontosan elkérte volna a 6-ot arra amire a másik 4-et... felénk még nincs hanyatlás, vagyis van, többet ismerek akiknek kevesebb a munkájuk mióta korona van, de ők nem is voltak megbízható szakemberek.
Fordítva?
OK ott állsz a képességeddel,szakmáddal.
Ha a vállalkozó aszongya szarok bele senkit nem veszek fel akkor kitörölheted a..............
És mint vállalkozó azt tudom hogy a fizetésed pitlák részét adózod,a naggyát a vállalkozó adja.
Namost az állami cég nem az szja-ból fog működni,hanem abból amit a vállakozó fizet be.
Ha az nincs állami zsozsó sincs,nem a fáról terem a píz.
Szóval lehet szemét vállalkozózni,ki lehet iktatni,ment ez 50-évig nagyüzemi emberkísérletben itt a mucsaj keleten.
Bele is halt jó pár százmillió ember és a végén össze is omlott.
Nem mondtam hogy nincs két oldala...de a pénzt akkor is ök keresik, te meg a keretfeltételeket biztosítod..ha nem így lenne, nem lenne rájuk szükséged...de nélkülük nem termelödik a pénz...
Van bőven roma.
Visszatereli a munka világába őket, és kitermelik a saját bérüket, nem a mi adónkból élősködnek!
Igen, és nem...csak nagyon közvetve...de ez nem változtat azon, hogy nélkülem (alkalmazottak nélül) sem keresne egy centet sem a cég vezetése...Söt a teljesen állami kapcsolatok nélküli konkurencia abba különbözik tőlünk, hogy gyakorlatilag vízfej (fönökség) nélkül csinálják ugyan azt amit mi...
Demjánnak volt egy mondata valami fórumon 2011 környékén, hogy a munkanélküliséget fenn kell tartani (mesterségesen is), hogy legyen elég motivált (!!) és olcsó munkaerő a vállalkozásoknak. Szerencsére kifosztották és senkivé tették (nem ő volt az első és nem is az utolsó) mielőtt vége lett így saját magán érezhette milyen jó is az ilyesmi.
A szomszéd ablakozással foglalkozik igen jó szakember néhány házamat kompletra vágott már. Egyre többet látom a ház előtt a furgont napközben ilyenről eddig szó sem volt az elmúlt években. Én csak ennyit látok. Szerintem sokkal rosszabb lesz mint 2008-ban ha vitya nem változtat az "ingyen pénz" hozzáállásán de azonnal és nem fél év múlva. nem lesz aki kiterlmelje a pénzt az állami vízfejnek.