Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ami nekem van az elore-hatra csapkod az egesz emelo, nincs szervo, 1,5 tonnas, de csinaltattunk egy konkretan 4m es agyucsovet, azt kellett beledugni a padloszonyeg tekercsbe, megemelted es faszan libegett a hatulja, szoval csak kurvafinoman. Meg a polcrendszer erre lett tervezve, a max fordult korre, zero tolarencia, es nem szabvany hanem 220x120 as raklap, vt hogy 6-8 6 csomagos gardrobbal tomtuk tele, a 3-as emeleletre mar igencsak ingadozott a felepitmeny.
Mindezt leszerelt vedokerettel, jogsi mi denkinek lejart, nekem nem is volt, a munkavedelmi eloado csak sohajtott es aszondta tegyunk ra egy uzemen kivul feliratot.
Sajnos 8 eve nem vette fel a toltest, vagy az akku vagy a tolto nyiffant meg, igy leallitottaam.
hamarosan ott is változni fog a helyzet az a meglátásom
Lehet nem tudod te a tesco az egy vállalkozás. van magyar ága is úgy hívják, tesco-globál magyarország zrt Ezt a hozzászólásodat ezért nem is értem igazából hisz az egy termelő vállalat más és saját maga által előállított termékeket árul. A nyereségéből fizeti a vezérigazgatót is, meg az árufeltöltőt is akik ebből a fizetésből fizetik ki az adójaukat. Aztán ezek a nagy cégek erősen azon vannak rajta amit tudnak robotizáljanak gépesítsenek lásd. önműködő kasszák, de lassan lesz árufeltöltő robot is, mint ahogy vezető nélküli targonca is pakolja már a kamionokat. Aztán nem kell azt a sok léhűtőt alkalmazni aki megbetegszik, szabadságra megy elégedetlenkedik a fizetésével, meg még vissza is puffog. Mehet az utcára. Tehát a tescó az vállalkozó. Érték teremttő ami a gazdasági hasznából finanszírozza a működését és a befizetni való adójait.
Aztán egy országnak van olyan szektora ami nem termel egy kanyi vasat sem, de még is szükség van rá, mert nélküle nem tudna működni a vállalkozási szektor sem. Tehát effektíve viszik a pénzt. Ezek állami, önkormányzati finanszírozású szervezetek, ilyen többek között a tűzoltó a katona is és még lehetne sorolni a köztisztvilelőket a tanároktól az óvónökig a tárcanélküli miniszterekig és a helyettes államtitkárokig. Ez mind mind nem termel meg egy kibaszott fillért sem Ezt a pénzt megtemlei akkor éljünk a te példáddal a teszkó a lidl a penny az aldi a dékman a dekatlon a metró a spár, az összes plázában lévő külföldi múlti a pepkótól az adidaszig, a barkácsáruházaktól az autógyárakig. Ez 10 rész ami vállalkozás szektor és a másik rész ami még mindig nagyobb szelet a tortán mint az összes multi a mikro, kis és közepes vállalkozások akik a teljes foglalkoztatottság 60-70%-át adják. Ezeknek most el van erisztve a keze, majd meglátjuk mit hoz bár én nagyjából már pont leszarom
Na de olyanok is mehetnek elvileg targoncás tanfolyamra, akik két kézzel a saját seggüket sem tudják kitapogatni, nem hogy fizikaórán tanultakra emlékezzenek...
Ez olyan mint az autós-motoros iskolák...Van aki úgy megy motoros jogosítványt szerezni, hog előtte nagy rutint szerzett segédmotoros kerékpárral, esetleg 125-ös motorral, míg másoknak lehet hogy még bicajjal sincs meg előtte az ezer km, nem hogy olyannal ami berreg. Egy képzés mindig a leggyöngébb jelöltre, az abszolút nulla ismerettel rendelkezőkre kell hogy alapozzon.
Én rutinoztam vele az egyikben a főmotor csapágyát kellett kicserélnem, kivenni kivettük lapátnyéllel ketten a motort, de vissza már egy másik targonyával tettem, mert közben a helyére is kellett igazítani Meg lett csinálva, pedig előtte nem láttam még ilyet dehát gép-gép
... meg különben is, idegenbe beleszakadt hazánkfija úgyis deklarálta, hogy a magyarok mindent is tudnak én is eszerint fogtam hozzá
Amugy tok konnyu, a trukk hogy ne basszon homlokon az emelovilla indulaskor.
Ja, ennyi erővel semmit sem kell tanulni, hisz mindenki úgy születik, hogy mindent is tud...Különösen a magyarok...
Már stopposokat felvenni is bűn?
Apropó, Bogyó, ha véletlen a komáid kerülnek hatalomra, akkor ezeket kiengedik, és kitüntetik? az egész liberális eju az embercsempészetet támogatja
Ha olyan hülye, hogy nem tudja magától, hogy nem megyünk neki a polcnak, azt hiába tanítod 100 órán át... én az elméleti képzésről beszélek, gyakorlat az biztos kell hozzá, mire rendesen rakodik valaki.
Szervo nelkuli balcancart vezettel mar?
Mondjuk 5 meteres padloszonyeggel.
Majdnem orraesik.
Fizikát...akkor talán nem döntenek össze egy komplett raktárat vele...
Mit lehet egy targoncázásról 100 órát tanulni? Van rajta 5 kezelőszerv... járok néha javítani egy telephelyre, van vagy 5 targoncájuk, az kezeli, aki épp mellette van... nincs elbaszás, nincs baleset... sok ész nem kell hozzá... (ezt onnan tudom, hogy én is kipróbáltam, és ment )
...meg a hozzá nem értés miatt tönkre tett gép.
Nagy cégeknél igen, de a kicsiknél sok mindent magának kell megoldania, anélkül hogy bajt csinálna. Nem hátrány szerintem, ha tudja is mit, miért "csinál a gép", aminek a karjait rángatja. Kevesebb lehet így a baleset szerintem.
csatlakozóval mi a helyzet? lusta vagyok visszakeresni meg amúgy is kb negyed órám van
Meg a menő bútorboltosok.
Mivel egyre kevesebb a kézi rakodás így helyettük gépkezelők kellenek amíg az sem lesz teljesen robotizálva viszont ha úgymond komollyá válik a képzés és vizsgáztatás akkor azok akik amúgy hajlandóak targizni nem fogják tudni megcsinálni mert aki látta a tananyagot az észre veheti, hogy nevetségesen nehéz és semmirevaló az egész, miért van szüksége a gépkezelőnek hidromechanikára, rengeteg féle számításra (nem a súllyal kapcsolatban) amihez egyébként sem nyúlhat mert a gépet szerelők tartják karban még egy wd40-el sem közelítheti meg sehol ha nyikorog valami, ami a gépkezelőre tartozik az mindössze a kezelése és a rakományok biztonságos mozgatása ami most is 100 órás hivatalosan, de ha szakiskolás lesz akkor sokkal többről rebegnek.
Mint a vernyakolo locsoltomlo tartok.
A targoncás az egy külön állatfaj....
Azon nem lennél ilyen hiteles
Erre én is kíváncsi vagyok mert minden okj-s dolgot szakiskolákba irányítani elég nehéz lesz gondolok itt a gépkezelői tanfolyamokra, kissé nehézkes lesz ha pl. egy targoncásnak hónapokig vagy évekig kell iskolába járnia. Mondjuk az tény, hogy felmegy a bére a targisoknak rendesen ha nem lesz folyamatos utánpótlás mert lássuk be általában segédmunkást küldenek el targi tanfolyamra és nem azokat akik hajlandóak hosszas tanulmányokat folytatni egy vacak papírért.
En az 57000.-esen leszek.
Nem ő van nyomtatva a ropogós húszezresekre
Még egy évig biztos nem.
Megnyeri a választást, a húszason ő lesz, a tizesen meg te
Huhh,penzert megalkudsz?
Lefekudtel orsosnak,.........