ilyen szélállósági dolgokba bele se megyek,mert ha fúj a szél egy m.a ablaknál rohamosan csökken a hőszigetelés és az öreg cigány is megmondta:"szar is a hideg szél nélkül"
Akkor ezek szerint nem találta meg a baját (itt van) lehet, nem is azAC volt, hanem valami vezérlése. Nem gyanús, hogy melegen xaraxik csak? Én ezirányba keresgélnék.
Nincs olyan,hogy argon bevonatos,maximum argon gáz töltéses(ez a egyik legrosszabb hővezető képességű gáz a fizikában a kripton(nem röhög!) mellett.
Jó esetben vettél egy 70mm-.es 5 kamrás aluplast profil 1.1-es üveggel.A Profilod tud 1.45 Kw/nmh lambda értéket,az üveged hosszútávon 1,4-et tud,tehát a egy 120x150-es egyszárnyú ablaknál 1,4 a hőveszteséged,a bejárati ajtónál kb, 2.0,csakúgy,mint a kétszárnyú ablakodnál.Az eredeti gerébtokos ablakaidnak a hővesztesége kb 4.0 volt.Tettél volna mellé egy kis pénzt(kb 20%-ot) és lehetne egy 2x ilyen jól szigetelő nyílászáród....
De nem akarok nagyon szakmázni.Annyit tudni kell,hogy a nyílászáró a legdrágább része a hőszigetelésnek,de itt is lehet a legnagyobbat javítani az értékeken(38-as falnak alapból 0.7-0.8 as hővesztesége van,20 cm szigeteléssel,lesz 0.4...az ablaknál egy jó minőségű fával a 4.0-ból csinálsz 0.6-0-7-et)Ezt úgy lehet a legjobban észrevenni,hogy a 60ezres gázszámlából,csinálsz 25ezrest...Lehet számolni a megtérülést
jaja,csak mi az előállítási ár?aki nem tud mennyiséget gyártani,annak magas az előállítási költsége.Nem véletlen,hogy nem gyártok én se.Kiszámoltam,kb. évi 45000 nyílászárónál tudnék olcsóbban kijönni,mint most:)
Meg kell tanulni,hogy műanyag ablakot 20 évre veszünk,ha minden tökéletes(ennél a típusnál a gyártási körülmények a minőség 50%-át adják).Amennyiben megveszi valaki a leselejtezett osztrák gépsort,vagy veszi a lengyel ablakokat(pl. aluplast)az kb 10-12 évre csökkenti ezt az élettartamot.Nem beszélve a hőveszteségről.Én már cserélem az első m.a. ablakokat,amiket beépítettem...
De nem akarok én senkit meggyőzni,az idő engem igazol úgyis.
Ma megint szvás lett a napom! 11-kor hiv a szer. kész a busa elmegyünk inditgatjuk leállítjuk beszélgetünk minden oké,hazaballagok a városon keresztül,kapuba fékezek 1 erősebbet leáll indit oké megforgatom oké,fékezek 1.et leáll telo megyek visz. kikanyarodok az utcábol leáll,be se indul tolás haza jön a szer. lökdössük mozgatjuk beindul,majd megint leáll,utána megint nem indul,valami érintkezési hiba Ac az jo dolgozik,vihetem vissza hétfön,azota sirva eszem a kenyeret!
az attól függ, mennyibe számolod be?
ha olyan 25 körül számolod be, még garos vagy 2 hónapot legalább, akkor pénzednél vagy. annyiért szerintem eladható.
a tecsó hasonló paraméterekkel, csak kissebben (7" 10" helyett) most akcióba 19.900 - ért hirdet tabletet.
(az enyém dettó ilyen, csak a kisebb 7"-os)
Jó esetben vettél egy 70mm-.es 5 kamrás aluplast profil 1.1-es üveggel.A Profilod tud 1.45 Kw/nmh lambda értéket,az üveged hosszútávon 1,4-et tud,tehát a egy 120x150-es egyszárnyú ablaknál 1,4 a hőveszteséged,a bejárati ajtónál kb, 2.0,csakúgy,mint a kétszárnyú ablakodnál.Az eredeti gerébtokos ablakaidnak a hővesztesége kb 4.0 volt.Tettél volna mellé egy kis pénzt(kb 20%-ot) és lehetne egy 2x ilyen jól szigetelő nyílászáród....
De nem akarok nagyon szakmázni.Annyit tudni kell,hogy a nyílászáró a legdrágább része a hőszigetelésnek,de itt is lehet a legnagyobbat javítani az értékeken(38-as falnak alapból 0.7-0.8 as hővesztesége van,20 cm szigeteléssel,lesz 0.4...az ablaknál egy jó minőségű fával a 4.0-ból csinálsz 0.6-0-7-et)Ezt úgy lehet a legjobban észrevenni,hogy a 60ezres gázszámlából,csinálsz 25ezrest...Lehet számolni a megtérülést
Meg kell tanulni,hogy műanyag ablakot 20 évre veszünk,ha minden tökéletes(ennél a típusnál a gyártási körülmények a minőség 50%-át adják).Amennyiben megveszi valaki a leselejtezett osztrák gépsort,vagy veszi a lengyel ablakokat(pl. aluplast)az kb 10-12 évre csökkenti ezt az élettartamot.Nem beszélve a hőveszteségről.Én már cserélem az első m.a. ablakokat,amiket beépítettem...
De nem akarok én senkit meggyőzni,az idő engem igazol úgyis.
ha olyan 25 körül számolod be, még garos vagy 2 hónapot legalább, akkor pénzednél vagy. annyiért szerintem eladható.
a tecsó hasonló paraméterekkel, csak kissebben (7" 10" helyett) most akcióba 19.900 - ért hirdet tabletet.
(az enyém dettó ilyen, csak a kisebb 7"-os)
abból kindulva ahogy mlas járt és én. Szívni lehet vele
hordozható érintőképernyős számítógép
Kissb-nek gratula
Többieknek
A rossz, hogy csak a reset segített, és az összes telószámom oda lett
Aki azt szeretné, hogy meglegyen a száma nekem (és megvan az enyém) az hívjon fel!
link