Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

esse értem. oké, nem síkvidék mint itt, de. Itt január 1 -el fog 6500 ra emelkedni a dolgozó(most 6300 körül van), ami az összes buszra, trolira és villamosra érvényes. (igen, arra a villamosra is, aminek lassan 1 éve késik az átadása )
Szívesen engedem ki a buszöbölből, mert nem kell mögötte nyelni a füstöt, nem okádja, mégis tud haladni, nem tart fel.
Hogyvane?
Még 16 liter gázolajat sem kapsz érte. A tanulóért pedig még 8 litert sem kapsz.
Egyetértek hogy kevés a lovéjuk,de most gondolj bele mindenki ezt csinálná akinek nem tetszik valami,akkor mi lenne megbénulna az ország ,anarchia,még nagyobb veszteség érne mindenkit/ dolgozot,munkáltatot,államot/azt végül mehetnénk rinyálni az uniohoz hogy adjon pénzt / görögök/vagy erőszakba torkolna a dolog/ Egyipt,Libia ,stb.../Olyan ember nincs az országban aki meg lenne elégedve a helyzetével,mindenki szeretne könnyebb munkát,kevesebb adot,olcsobb árakat,stb... de ha egyszer most ezek nem valosíthatok meg akkor mindenki sztrájkoljon?Ha valami nem tetszik,fel akarom rá hivni a figyelmet pl.tessék tüntetni,kérsz rá engedéjt kivonulsz ahova akarsz,nem szívatsz meg vele töbezer embert,ugyanugy benne leszel a médiában,ja! hogy ez a szabadidődből megy el ,és az már nem tetszik,akkor meg duguljon el az ilyen!
6600,de az összvonalas,tanuló 3300,minden járatra egy hónapra.
mennyi most ott egy dolgozó havi bérlet?
Szeretnéd ha a gyereked egy ilyen járgányon utazna nap mint nap? Mert én nem. Nem fizut kérek többet,hanem hogy ne lopják el a pénzt- Ha nincs új megyek a régivel,mert nincs és kész de szarral nem Nem akarok senkit megölni,korházba juttatni,meg utána börtönbe menni azért mert a húgyagyú köcsög városvezetés elsikítja a város pénzét. Eddig se mentem új járgánnyal,most is egy botváltós 26 éves gépem van többet mentem hátrafelé,mint sok ember előre,hidd el tudom miről beszélek, Lehet hogy Te nem is képzelnéd mi van itt.Ki lehet rúgni bennunket,lehet helyettunk mások,de a lényeg nem változik. Sajnos amig nem érintett az ember személyesen benne,addig hajlamos elbagatelizálni a dolgokat. Mit szólnál ha a Te gyereked egy szar busz miatt kerülne korházb a mert balesetet szenved? Megvernéd a köcsög alkoholista sofört?Merta cég mossa kezeit.
ok, de az se korrekt, hogy a tanár meg az orvos annyit keres, mint egy mezei melós... ergó valami nem jó így mégse. maguktól nem változtatnak... na hátha így
majd márciusba
Ezeket a sztájkokat a szakszervezeti nagyfejesek csinálják hogy tudják verni a mellüket hogy miért kapnak havonta több százezres fizetést!
Magyarországon a rendszerváltás óta divatba jött az állami és önkormányzati cégeknél a sztrájk/magáncégeknél nem mert ugy kirugnak mint a huzat/Sztrájkol a vasutas ,buszsofor ,tanár,a parasztok a hősök terén ..../Csak azt nem értik meg ha nincs PÉNZ! akkor nincs,nem tudnak uj buszt venni,nem tudnak 300 ezres fizut adni stb..,most is pár százan akik nem vették fel a munkát megszívattak 10000 embert aki nem tudott eljutni oda ahova akart holott sokan ki is fizették előre / bérlet/Én 90-ben mikor a hülye taxisok verték a nyálukat akkor ist azt kérdeztem az ismerősömtöl,mit szolnál ha sztrájkolna a mentös.orvos.tüzoltó.gázipri dolgozó elzárná a gázt ,a villanyt stb..Kulturált 21. században tárgyalni kell,nem forradalmat csinálni,azt hagyjuk meg az araboknak a közelkeleten.Most megkérdezném a sofőröket ma sztrájkoltatok holnap vagy a jövő héten kaptok uj buszt,nem csak akkor ha lesz rá lové!Akkor kár volt csinálni a fesztivált.
Boldog Tamást!
24 éve tolom itt,és nettó 140-150,de akkor jó erős a hónap.

Reggel 3-4 között lehet menni melózni,dolgozok 1/2 9-9-ig,majd hazamegyek. Délután fél 1-kor kezdek,18-ig. 9 járat van benne,nem egyszerű. Azért szeretem csinálni,de sokszor a hajam égnek áll,amikor tele a busz(150 ember)és besorol a busz elé a köcsög,majd kövér fék. Próbálsz fékezni,egyszer jobbra indul meg a busz,majd balra ránt a fék. Fékhatás minimális. Hóban,jegesebb úton sztetek? De hát legtöbb Ikarus 20 év felett van,féket már nem lehet csinálni rá. És sok gyerek,családanya,és családfentartó utazik rajta. Persze ha baj van mindig a pilóta a hibás. Nem áll melléd senki,de ha leadod javítani basztatnak,mert sokba kerül,és úgyse lesz jó. Teljes anyagi,és erkölcsi felelőség a miénk,bajban nincs segítség. Nagyjából ennyi. Pénzről szó sem esett most.
akkor csak a bruttó ,meg a nettó közötti különbséget nem vágja csak a manusz amék nyilatkozott a busztársaság részéről
én aztat írtam, amit a neten olvastam. (meg is lepődtem volna)
jó az nettó 100-130,ill 150,de akkor már 20év felett dolgozol itt.
az egyik oldal szerint béremelésért (220 nettó nemelég)
a másikoldal szerint a buszok ótvar, veszélyes állapota miatt
Teszem hozzá tüntetést írnak, mondanak, de csak nem vették át a teknikát reggel a fos állapota miatt. Ahogy Sanyi eddig leírkálta, milyenek a buszok, nem is csodálom
Sanyi, mér tüntetnek a sofőrök?
Jó, tudom, te a 18 ezres varrógéphez vagy szokva
Sziasztok!
Ne röhögj,ez komoly dolog. Sok ember jövője múlik rajta,csak a faszcibáló média teljesen torzan tájékoztatja a nyílvánosságot.Természetesen a városvezetés,és a vállalati vezetés érdekét fényezi.
szevasztok!

ezek a gidafélék hetfün dógoznak vajon ? a karácsonyi ajándékok egy része a postánál vannak
Sanyiék lázadnak!