Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ááá félreolvastam. Azt hittem az Apriliát írtad. Nem tudtam,hogy ilyen régi a gyár
rosszul írtam akkor:
az egerhez legközelebbi lehajtótól az m0 előtti shell-ig,102 km...
21perc
majd kiderül,ha többet tudok vele menni,de idáig úgy néz ki,hogy a sógorok eltalálták ezt a blokkot,mondjuk 1920 óta gyártanak motorokat...
egy gazdás (svájci) 23 éves,45000 km-rel. Tuti vétel volt
14 liter arra a 60 km-re? akasztani kellett volna neki legalább egy 3.-at... akkor annyi olajat se evett volna.
Sztem 1000-re 1l olaj forszírozott iramban nem sok egy pörgős motornál.
Ménem jöttél. Itthon voltam egész ünnepek alatt. A Király utcában sürübben jársz mint én ezek szerint.

Elmehetünk ha itt jársz. Gyalog, és iszunk valami jó bort,forraltbort valahol.
Hát ha szerinted a 83e km-es kitudjahánygazdás,22 éves,tönkrement gép helyett nem jobb a 13 éves 37e km-es egygazdás gép akkor Te nem vagy észen.
Persze legjobb lett volna zsir ujonnan 4,5 milláért ,de nincs mindenkinek annyi lóvéja mint neked!
Az Aprilia is így eszi az olajat?
te már lenyugodtál ábrus,inkább a céges autónak kened el a száját:)
amúgy,ha folyamatosan töltöd bele az olajat(nekem a román túra alatt lecserélődött),akkor bírja egy darabig...
ettől függetlenül én nagyon szerettem az enyémet!
Szia Sanya! Voltunk felétek, jó volt az idő csak családi ünnepen nem akartalak zavarni, de legközelebb el kell jönnöd a városba egy pizzára! Láttam, a Király utcában van pár új hely.
abból következik,hogy nem fogyasztja a te exupod az olajat,ami azt jelenti,hogy nem húzod neki
nem fogod tudni az ellenkezőjét megmagyarázni,mert a feleségem nagybátyjának már '93ban 1000-es exupja volt,újan vette és úgyis zabálta az olajat,mint a picsa(1000km-egy,másfél liter olaj)...
Én ezt tovább fejlesztettem:
Karácsonyd-M0 shell kút:1.2 liter olaj,14 liter benzin
Hát a Honda Dio.
Már vett volna, ha kellene, de sosem titkoltam, hogy nem tetszik, és nem tartom sokra - és ez nem neked szól, ez csak tény.

Abban igazad van, hogy egy 22 éves gép már lutri - vegyünk hát helyette egy 15 évest! az biztos sokkal jobb
nincsenek illúzióim,mentük együtt 70000+km-t
ebből minimum a felét szerpentinen...
az exupnak más a hengerfeje...
Milyen Honda?
Általában ha szelepes munka van a h.fejjel akkor én a gépműhelyes sráchoz szoktam vinni mert ebben a részében ő van otthon, így sajna ebben nem tudok okosat mondani.
Köszönöm Drága Testvérem!
"ha ugy használod őket amire tervezték / sportmotor/ jönnek elő hibák / szétesik a válto,100-on bekap 3 deci olajat, megolvad a dugattyu stb.../aki ezeket tagadja az hazudik"
Mondjuk az én véleményem abszolút nem mérvadó, mivel nemigen ismerem az FZR blokkok belvilágát de én ezzel nem egészen értek egyet. (tehát hazudok)
De még véletlenül sem szeretnék senkivel kötözködni, nem azért mondom.
Ezt most nem értem... abból, hogy exup-om van, miért következik, hogy az asszonyod "elkeni a szám"? És ha elkeni - abból mi következik?
Egyébként pont utána mentem a talin, mikor motoroztunk, meg is dicsértem magamban, hogy egész ügyes, de azért ne legyenek illúzióid, hogy mekkora versenyző...
Enyém is csipegeti az olajat, de az, hogy "mint a picsa" talán túlzás, de nem sokat van 7000 felett - tudod, elváltom
A gixxer valamikor a 80-as években jött ki lég-olaj hűtéssel,ugy hogy a 99-es busa nem első generácios!
A Sanyi motorjárol ne beszéljünk ,Ő 100-zal jár,3500-nál vált,egy MZ-vel is többel járnak ,nem mérvadó!
Én 73000-rel vettem de ki tudja mennyi van benne,hogy kezelték,én rendeltetésszerűen használtam,gondoztam beletettem 1 év alatt 10e km-t,azt tönkrement,nem fogom agyba főbe dicsérni.
PUPUéba ugyanannyi van ora szerint mint az enyémben gondozta rendesen használta,tönkrement,jó motor,de már nem az igazi.
Ugy aláirom hogy nincs gond az fzr-rel hogy évente megyünk 2e km-t egyszer huzzuk ki 200 ig azt utána nézegetjük meg törölgetjük.
Mi most ugy használjuk amit 10-20e km-nél simán elviselt azt 80-90e km-nél nem birja,ezt mindenki megérti és én le is merem irni az igazságot,hogy mi a probléma a motorral.
Én nem váltottam volna ha nem döglik be,de egy 22 éves géppen mindig van javítani való főleg ha sokat mész vele nem volt kedvem a következő szezont is állandoan valami hiba miatt átidegeskedni.
A Busárol meg annyit ne irigykedj ha nagy leszel meg ügyes neked is vesz majd egyet az Asszonyod!
Na itten vagyok. Sok volt a meló.
Igazából Én még 1 egészségeset nem tudtam menni az exuppal,de valahogy nem ringatom magam álomba az olajfogyasztással kapcsolatban ,az biztos akik írták hogy nekik nem eszikaz olajat azoknak Genesisek vannak voltak,ha jól emlékszem
fegya791220@freemail.hu
06704089349
OK
Ábrus!
Lenne egy kérdésem.
A szelepeken van szerepe az 1 vagy két pont jelölésnek,ha igen akkor mi,kiszedtem azt a szelepet ahol nem volt hézagom,igazából a tányéron nem de a szelepszár tetején látható valami különbség,ott ahol a szelepékek befognak,mintha magasabb lenne az a fölötti rész nem tudom hogy genesisbe van e jelölve,de itt az exupban a szívóknál a két szélső szelep 2 pont a középső meg 1 pont jelöléses