az hogy lehet? nálunk az egyik étteremvezető kapott, alig tudodd járni előtte (40 körüli srác), és most mintha kicserélték volna... De a volt főnököm is, má csak csoszogott, utána nemsokkal meg újra edz, meg jön-megy egész nap gond nélkül (nekem is elég szar a térdem, csípőm, úgyh figyelem az ilyesmit )
A szomszéd árulja 10 pénz az ára. A burkolat is megvan a lendkerékre,csak be lett olajozva aztán nem lett visszarakva. 3 hónapot használták,mert csípőprotézist kapott a gazdi.Azóta örül,ha egészségeset tud fingani.
Arra a rugós négytégelyesre gondolsz,aminél lehúztad a kart,és amíg visszament magától,addig kifőzte a kávét?Ilyen volt itt a szegedi Anna presszóban,de nem tudom most milyennel dolgoznak.Koppintották a magyarok is,csak ott kézzel kellett lent tartani a kart míg kinyomta,szegény presszós lányoknak nem volt könnyű.
Ez úgy van az én-fajta gépeknél, hogy be van lőve pont 10 bar-ra, és mérve a dara bele 16g (dupla szűrőbe) és addig kell játszani az őrlési finomsággal, míg kb. 25-30 mp alatt folyik le 2x30 ml.
Értelemszerűen, ha csöpög, vagy lefullad, akkor durvábbra, ha átesik 10 mp alatt, akkor finomabbra kell őrölni.
Aztán még lehet jáccani a hőfokkal, arabika 98-100, robusta 90-95, és akkor már is van párezer variáció, amiből egy ad kifogástalan kávét
azért kérdezem,mert tudom állítani az előáztatás időtartamát(1-12sec) és nem tudom mi a legjobb...
azt se értem,mi értelmes van a durva őrlésnek,hiszen sokkal kisebb felületen érintkezik a gőz a a szemcsékkel,tehát kevesebb arom tud kioldódni...
Mindig van valamennyi előáztatás, mert a nyomás kb. 4-5 mp alatt épül fel. Ennél többet nem szoktak, de nem tudom, az automatáknál hogy is van pontosan (meg mind más)
Ha sokáig éri a víz, akkor kezd kioldódni a csersav, kb. 30-40 mp után, és attól savanykás a KV.
Azzal semmi gond, tökéletesen megfelel. Daráló kéne, de lehetőleg nem forgó késes, hanem tárcsás, és akkor máris a minőségi KVzás útjára léptél. De még ha egy 2000 Ft-os gagyi darálóval nyomod, akkor is 100x jobb lesz, mint az előre darált hulladék.
Míg el nem felejtem:
Tud valaki segíteni használt elliptikus tréner beszerzésében?
Az asszony szívja a véremet vele,hogy vegyek neki.
Min. 15kg-os lendkerékkel kellene,szervómotoros állítással,az se baj,ha Kettler
http://www.likecool.com/London...