Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

vegyél rendes új motort
most csinálok egy rendszer tisztítást hűtőmosóval kiderül mi jött le onnan.
Szakik. Problem adott megoldást tőletek vár.
Víz hamar melegszik termosztát nincs benne vízpumpa forog víz nem olajos nem pufogja ki. Tágulásiba ha tolja onnan elfolyik kb 3dl marad is a tartályba elég sok víz de már nem szívja vissza ha kihűlt és mindig akkor kezdi el kitolni mikor a mutató a felénél van a skálán.
na hajrá a probléma megoldója kap 1 barackot a buksijára
Csak a motor ékszíjtárcsája nincs meg még, ill. nem voltam az esztergányosnál azt újra kellett csinálni, mert az eredeti danamid volt, és kicsi és xar. Az egész kipucolva, szétszedve, átnézve, motor újradrótozva, de festve nincs még (az a legvége)
Kompresszor hogy áll?
Ott a cikkedben a lényeg, amiért én pl. nem foglalkoztam eddig vele: 5% hatásfok, 10 év élettartam mire termőre fordul, kibaxhatod

Az inverter nem nagy cucc, minden PC szünetmentesben bent van, egy 500W-os pár1000 Ft-ból megvan anyagban. Együtemű, vasmagos trafó 50Hz-en hajtva négyszögjellel, amit a trafó induktivitása alul-felülvág, és máris kész a szinusz, bármi eszköz megy róla.
Ez egy kemény és xar meló, még pálinkázva is.

A kútfúrás szakkönyv, amiből tanultam, még azt mondja, hogy egy előre gyártott beton kútgyűrű a legjobb (szemben a téglással) de az drága és új technika, darabja 280 Ft ja, 68-as a könyv
Nagyon sok kókler fúr, sok a xar kút, főleg az alföldön, mert itt olyan a talaj, hogy bármivel lukat lehet ütni rajta, jó pénzér (a Mecsekben kevesebben vállalják el a munkát ) Ha gyenge a cső, akkor a víznyomás olyan mélyen már lazán összetörheti, ezért 110-es csőnél min. 8-9mm-es falvastagság kéne, de az ugye drága. Erre felénk vékonycsöves technika van (max. 63, de inkább 32-40mm), az a legolcsóbb, de azt csak fentről lehet szívni (nem megy ugye bele a búvár) tehát csak ott jáccik, ahol a nyugvó vízszint nem megy 6m alá.

Ábrus, a kutadat vagy kompresszoral kell kipucolni, vagy vissza kell nyomni tiszta vízzel fél napon keresztül, ha eltört, akkor béléscső, ezeket csinálták rajta?

Pestának: amit én csinálok, ilyesmi, csak könnyű talajra (köveset nem viszi) Itt felénk már 4 kút kell, csak baráti körben, így hozzuk ki legócóbban akinek kell, befizet a gépbe 10-15 ezret, aztán együtt irtózatos Unicumozás közben megcsináljuk
Dolga volt csak barátjának fotózott
Egy kis napenergia irodalom.
http://napenergia.hupont.hu/2/...
Jó reggelit.Már nem emlékszem ki akar szolár töltőt meg invertert csinálni,de jobb ha megveszi készen,mert nem egyszerű.Az inverter még elmenne mert a hálózati fogyasztók annyira nem érzékenyek,de a szolár töltő komplikáltabb ügy,mert a napelemeket nem mindegy mennyire terheli,ha kevésbé az se jó,ha túlságosan,az se.
jó reggelt
jóreggeleket
Találtam némi szemléltető videót.
http://youtu.be/Lk0MQRp5Bfc
Itt mifelénk 20-25 méterig talajvíz van, onnan következik az első vízadó réteg.
Háát, apámnál pl. egy 69 méteres fúrt kút van (110-es csővel) de két év után baromira elkezdett homokolni és a kútfúrók sem nagyon tudnak vele mit kezdeni. (voltak már háromszor tisztítani de nem sokat ért)
Állítólag valahol mélyebben megindult a homok és eltörte a csövet, ott jön be a homok. (a vízmennyiség is jóval kevesebb lett)
Tiszta farmer lesz belőled!
És mire tervezed ? Már mint teherauto lesz ami hordozza vagy állvány ?
A szomszédom már vagy 40 éve kútásó így fiatalabb koromban néha elmentem vele dolgozni. (kellett egy kis benzinre való)
Irtózatosan mocskos és qrva nehéz munka, valamint ha nem figyelnek oda vagy tapasztalatlanok akkor baromi veszélyes is.
Képzeld el magad 8-10 méter mélyen egy 80 centis betonkarikában amibe folyamatosan folyik be mindenhonnan a víz, miközben te egy 30 centis nyelű ásólapáttal termeled az agyagos-ragacsos dögnehéz "földet" egy bazinagy vödörbe a legalján. (közben a lábaid mellett megy egy szivattyú és a kábel meg a tömlő is)
Aztán amikor mondjuk 6méteren (5 gyűrű) koppan az ásó egy bazinagy kőben vagy épp egy szétrohadt kályhában. Onnan eléggé izgalmas folytatni. (ilyenkor aki lent volt az heves qrvaanyázások után feljött és szükséghelyzeti pálinkaivás lett elrendelve)
Amikor megkeresik hogy kutat kéne ásni akkor mindig az az első kérdése hogy: Hol? és ennek függvényében sokszor hallottam hogy: Ott nem lehet, kár is belekezdeni.
Szóval hozzáértő nélkül ne kezdj bele.
Olajfurásba nem akarsz fogni ? Társulok szívesen
Fúrni sokkal egyszerűbb, nem is tudom, mért ásnak kutat... meg kisebb helyet is foglal, és tisztább vizet ad (mert rétegvíz, nem talajvíz)
Szóval Gida, fehér az idom, valami PVC szerű, puha, nincs festve. Az idő besárgította (meg némi benzin itt-ott) ahol matrica volt rajta, ott fehér festeni nem akarnám, mert az sérül majd úgy is, de valahogy azé' kinézhetne... ciffet kipróbálom holnap.
ha 40mm PVC cső kutat akarsz, akkor min. 80mm lukat kell fúrni, hogy a szűrő meg a szűrőkavics lemenjen, meg fúrás közben ott jön vissza az anyag, amit kifúrsz. A végső kútcső lesz a 40mm, azt szívod szivattyúval.
Így valahogy csak nem kell ilyen profi cucc.
Szia Sanyi!
Jó éjt Urak!