Nem erről van szó.
Ha egy lány beszáll mondjuk egy motoros talin pl. így motort mosni vagy csak egyszerűen táncosnő akár külföldön azt miért kell egyből azonosítani egy pénzéhes qrvával?
Akkor az is egy buta qrva aki pl. leveszi a melltartóját a strandon?
Nekem is van olyan a rokonságban aki (kizárólag!) táncosnőként üzemelt 4-5 évig itt-ott, pedig főiskolai végzettsége van. (jelenleg 40-es anyuka 2 gyerekkel)
Rajta keresztül ismerek még sok másikat is akik tök normális csajok csak dolgoztak ezen a területen is.
Hát, pedig már elhasználtam pár kázsiót (ilyesmi kárcot) és azt mondhatom hogy nagyon jók, nekem sosem volt velük baj.
A legkedvesebb ez volt, nagyon sokáig boldogan használtam. Akkor lett nyugdíjazva amikor letört az egyik oldalán a szíjrögzítő fül.
A legrégebbiekben is "kvarc adta a hercet" illetve egy rezgőkör adja a frekvenciát, amiben kvarc van, és annak stabil a saját rezonanciája, amit aztán soxor leosztva mp mérésre lehet használni. Ezt a rezgőkört lehetett kondival pár hertzel elhangolni.
De később, ahogy fél dollár alá esett kínában az óra ára, ezzel már nem vesződtek
az újakban a hercet már kvarc adja, ott már nem lehet ilyet, de érdekes lehetett, hogy a rezgőkör kondiját lehetett állítani
megbódogult jánykoromban középsuliban még én is építettem led-es órát. igaz az nem csuklóra hanem komplett alkarra ment csak fel
Aha. Elvittem a szervízbe én is,és azt mondták rá,hogy ez ezt tudja. Tök normális szerintük. Pedig nem két pálcás volt,a Vicustól kaptam karácsonyi ajándékba valamikor régen.
Egyébként nem szeretem az órát,és azóta nem is hordok mióta van gps a buszokba.
A régi LCD-s kvarcórákban (némelyikben) volt egy pici aranyszínű csavar, az egy trimmer kondenzátor. Azzal be lehetett lőni mp/nap pontosságra
Fiatal gyerekként ezzel jáccottunk, hogy kié pontosabb (akkor még ezt csináltuk farok összemérés és motorteljesítmény összehasonlítás helyett )
Ehhez mit szóltok?