Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jó éjt!
A sorrend már ott felbomlott hogy először csiszolás,majd műanyagalapozás, gittelés csiszolás,gittelés csiszolás, és szórógittből csak olyan vastagságot fújunk max mint 1 festékréteg,különben megint vége a bulinak rövidesen.
Majd megfújod szemből,és még vagy 3 oldalról az egyszerű gyöngyházmetál bázis festéket amit bőven lakkozol , a végén visszacsiszolod száradás után majd a polír adja a végleges narancs és szemét mentes kívánt felületet.
De mielőtt mindenből veszel 1 dobozzal aminek a tized részét fogod használni a többit kidobod ,mert rövidesen rádromlik,érdemes számolgatni 1 picit
Aztán keresni egy megbízható festőt aki talán azzal kezdi h letakarítja az eddigi munkád.
A jó és az olcsó ritkán jár együtt ,ez itt különösen érvényes.
Sziasztok!

nézd meg az összeset qrva jó
Hali...
lehet hogy a narancs vezeték takarja,a blokk is fekete,eltűnik a háttérben.
Én itt gondoltam az első képre (előzmény)
Jól látszik,szürke-fekete-narancs-fekete,a trafók meg piros-narancs,és piros-szürke,ez így jó is lenne.
Várjatok gyerekek,ha ez a blokk kéz alól jött és mások már kókányolták,lehet hogy nem a saját főtengelye van benne.Viszont csak a sajátjával fogy működni az eltérő gyújtási sorrend miatt!Ki kéne venni a gyertyákat és megnézni melyik hengerek mozognak együtt.ha a két szélső és két belső mozog együtt az egy jeladós főtengely,ha a páratlan és páros hengerek,akkor két jeladós a főtengely.Ráadásul az egy jeladós főtengely csak egy jeladót működtet,a második sose fog érzékelni.Lehet hogy ez a blokk így üzemképtelen.
Az első képen én csak1 szál drótot látok,de lehet csak a képen látszik így
Multiméterrel rájuk kell mérni,valószínű egyik szakadt vagy zárlatos,de a trafók közül is lehet egyik hibás.
Akkor ez még az egyszerűbb gyújtású,és a henger gyújtási sorrend is más.Két jeladó,két gyújtókör két trafóval.Össze kell párosítani a jeladót a hozzá tartozó hengerekkel,mármint meg kell nézni amikor impulzust kap egy jeladó,melyik hengerek vannak holtponton,és azoknak kell a trafónak szikrát adni.Mivel a főtengely mindkét végén jeladó van,a valószínű gyújtási párosítás 1-3 és 2-4 hengerek 180-fokos eltolással.
Sikerült megtalálnom a jeladókat ez 87-es blokkban volt
Ezért is linkeltem az oldalt ahol volt ez a rajz, mert volt ott többféle. Könnyen lehet hogy a szóban forgó motornak nem ilyen a bekötése. Esetleg azokat is meg lehetne nézni.
A rajzon amit Emre feltett,a 30-as jelű gyújtásmodulra csak egy jeladó van kötve,mint az FZR-nél is,Ez fém bütyköket érzékel,amik nem egyformák,van egy hosszabb is,innen tudja egy érzékelővel mikor melyiket kell gyújtani.A trafókra piros-narancs vezeték megy a szélső(1-4)hengerek trafójára,és piros-szürke a két belső(2-3) hengerek trafójára.Fzr-nél így gyújt,és valószínűsítem FZ-nél is ilyen.
Ott van egy róbertgida nevű csávó, az vágja az ilyesmit.
Ez a rajz van nekem is csak sz&rabb minőségben. De ezen csak egy jeladó van. (az 50-es)
Sziasztok
Nekem a FZ750 84-es és a 87-es blokk is két jeladós volt
Atya Úr Isten Igen ez Fz 750,láttam ezt hírdetésben ,két jeladó van rajta,megnézem lehet hogy meg vannak még a jeladók de a vezetékeket hosszabítani kell