Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

melyik henger szarakodik?
Akkor az müködött.
Az belevaló
Hát olyan őzes
Fehér kék felirattal
A szine!
NGK
Ő a tartalék henger!Ha a többi bírja akkor pihen ha sok nekik akkor besegít!
Én már azt várom mikor akar valami újat eladni nekünk
Annak milyen a gyertyája,ami nem megy ?
Szerintem rakd bele azt amit gondolsz aztán kész.Téged még a gyártó sem tudna meggyőzni! na részemről ennyi!
külön gép
Ezt így elfogadom, és jó is. És miért válasszak ásványit, ha egy sz./fél sz. ugyanazt a viszkozitást tudja adni melegen, mint az ásványi, viszont hidegen jobb kenést ad, és több szabványt teljesít?
Ja, annak oka van igen. De nem hiszem, hogy attól fogyaszt keveset.
Na majd kiveszem a GTR-ből is és megnézzük hogy mennyire feketedett meg.
Na jó, de az hogy 1henger nem jár annak csak van oka, ne m?
ment
Egyébként az enyém is dettó ugyan ilyen. Jól megy és keveset fogyaszt...
Valószínűleg megfeledkezel arról hogy nem zárt olajkörről beszélünk.
A szivattyú nagy fordulaton nyomjon mondjuk 7 bárt közvetlenül a kilépő oldalán majd próbál felépíteni ugyanekkora nyomást a legutolsó siklócsapágynál is.
Ezt akkor tudná megtenni ha sehol sem folyna el az olaj, azaz a karter felé (ahova már nyomás mentesen csorog vissza az olaj) tömören le lenne zárva az összes rés.
De mivel már az első csapágynál nyomásvesztés lép fel, így az induló 7 bárból máris csak (saccolom őket) 6,7 bár lesz. Ez a 6,7 bár a következő csapágy résein esni fog 6,4 bárra és így tovább a többinél is.
Az utolsó csapágy réseit is "benyitva" a rendszerbe mindössze 5,5 bár marad az eredeti nyomásból és ha ezek a "rések" minél nagyobbak, annál nagyobb lesz a nyomásesés a karter felé a visszatérő oldalon.
Ha "sűrűbb" olajat nyomatsz a szivattyúval, akkor a szivattyú kilépő oldali nyomás vesztesége jóval kisebb lesz, mivel jóval "tömörebb" a "réseken" a rendszer így a rendszernyomás magasabb lesz.
Igen, de amúgy erre megint csak azt tudom mondani, hogy a viszkozitás üzemhőmérsékleten majdnem azonos, és a hidegindításnál nagy eltérés van az ásványi és a szintetikus/félszintetikus olajak között. Nem is a "meleg oldali" számok aggasztanak, hanem a "hideg oldal", és a szabványok nem teljesítése az ásványi részéről. Nem azt mondom, hogy nem jó bele a gyári, hanem az a KÉRDÉS, van-e hátránya az újnak? Én eddig csak előnyét láttam.
Én is erre gyanakszom... Azért az hogy 3,5öt fogyaszt egy 600as gép az már nekem is sok
küldöm ujra
mintha keveset kapna