Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

egymástól veszik a cuccot, nem a tescoból, akinek van csirke, oda mennek tojásért és így tovább, aztán ha megspékelik azzal, hogy a felét helyi pénzben adják oda a másiknak, nem forintban fizetik ki már az is dob egyet rajta, továbbá ha muszáj máshonnan venni bármit is, azt is csak magyar terméket, érdemes földet túrni ültetni jó pár dolgot, gondolom ezeket, de lehet ők kalacsnyikovot meg lőszert gyűjtenek

De hallgassuk meg mit mond ő, s bocsi, hogy belepofáztam
mesélj... ha nem titkos...
ez amit mondassz azért sem működik mert a kis elszigetelt forradalmak sehova nem vezetnek.. ..

egy nagy mindent megállito megbénito forradalom az elsöpőrhet rendszereket kormányokat IMF-et, (pl Argentina)

de ez a én had menjek a munkába had csináljam az életemet had menjek a tecskoba, az én életemet a többiek ne korlátozzák a sztrájkjukal, forradalmukal hozzáállás sehova nem vezet ....
hát mi itt vidéken teszünk sok mindent..
szerintem az élet átmossa az agyukat, csak kell hozzá némi idő....
Dew ebben nem értek veled egyet... hogy miért azt is elmondom észérvekkel...

tudom én is hogy egy blokádosdi nem jo dolog megneheziti az emberek életét leállitja a gazdaságot....

nade kinek a gazdaságát is állitod le? van nekünk még saját állami kézben kévő termelő ágazatunk?

jahh hogy nincs, akkor a nyugati cégek pénz kipumpálo szivattyuját fogod leállitani, és igy tudsz alulrol szerveződve hatást gyakorolni a kormányra....

az átlag emberek élete már igyis -ugyis nehéz, bár véleményem szerint még nem eléggé, majd akkor fognak utcára menni(vagy akkor se) amikor már totálisan a földbe lesznek döngölve....

esetleg van még az a libeláris modszer népszavazásra, de ahogy irtad is, ha az ő játékszabályaik szerint akarsz játszani egy ilyen játszmában akkor már eleve vesztes vagy....

már a népszavazás kiirása is utopia kategoria szerintem...
te simán haza mennél röhögve... ott az endurod melletük a szántoföldön elveretnél 100-al még élveznéd is a munkába járást...

amugy viccet félre téve, az összefogás hiánya a legnagyobb baj, mert az egyén csak a saját egyéni érdekeit nézi, csak a mára gondol, tudja persze hogy kollektive baj van , de ugy gondolja az nem az Ő baja...
Szerintem nem kell blokádot csinálni, mert azzal java részt magunkat szopatjuk. Blokádot annak kell csinálni, aki minket szopat állambácsin keresztül. De ki is ez? Láthatatlan a rohadék...Visszatérve az eredeti kérdéshez, még is kit kéne támadni, mert nem látható az aki szopat. Támadjuk a látható kormányt, mert rajtuk keresztül viszik véghez? Tuti meg lehet oldani ezt tudatosan, tudatosan a nép (de nem csak egy két ember, hanem a magyar) csináljon valami olyat ami hatással van a folyamatokra, s ez a nagy kérdés, hogy mit, miket tehetsz te mint egyén, amibe nem halsz bele, nem megerőltető, s bárki meg tudja tenni? Valószínű célcsoportonként/szintenként más más dolgot lehet tenni, a hajléktalan mást tehet, mint aki azért jómódban él, bár lehet őket nem is érdekli ez az egész, nem tudom.
Vegyük azt mivel nem látunk mást, támadjuk a kormányt, de hogy? Mert mi hiába mondjuk lépjünk ki az EU ból, vajon hány ember van aki így gondolja Magyarországon? Írjunk ki rá népszavazást, meg szerintem arra is, hogy IMF hitelt megtagadjuk-e, stb, amit javasoltak az okosok, de mi lesz rögtön az első lépés a nem látható hatalomtól:
Olyan félelmeket fognak kelteni, amitől beszarik a nagy java és NEM el fognak szavazni, tehát ez az út nem jó út...kicsit mélyebben kell elkezdeni....folytassam?
Ha még csak a benzin emelkedne, leszarnám, a baj az, hogy akkor minden emelkedik
Azért azt se felejtsük el hogy Mo-on az emberek kb. 70-75 %-nak az agyát is át kellene mosni...
Na ő megmondta a nyers igazságot!
A mindenhol nem elég pontos... Azért annak nem örülnék ha pl 2 sz fő utat zárnák el a forgalom elől Vác után bárhol... Nekem haza kell mennem melóból!
Miért nem szervezetten, átgondolva megy a dolog? Azt ne várja senki mint ami eddig is volt, hogy kiállunk bárhova, és az jó lesz! Hát én is berágnák ha a buszom fél-1 vagy akár több órás késéssel ér haza! És éppen lesz*rom hogy miért tüntetnek... Szervezzék úgy a dolgokat: Tessék a parlament előtt torlaszt csinálni, tessék a politikusok, felsővezetők hazamenetelét akadályozni, nem pedig a vele egy cipőben járó munkásokat akadályoztatni... Mert akkor még mindig a fejünkre tojnak föntről, elvégre ők időben otthon vannak a kék lámpás autókkal...
De mi is csak beszélünk róla (mit hogy lehetne), de még senki nem mondott semmi konkrétumot, hol, mikor?!?
ebben egyetértek veled,

ugy kéne csinálni ahogy Bogár Lászlo bátyánk mondja... 2,5 percben ...

http://www.youtube.com/watch?v...

van ott egy csomo videoja amiben elmagyarázza a megoldást is , 1, bafagyasztani az uzsora kifizetéseket, 2. kilépni egyoldaluan az EU-bol. 3. visszaprivatizálni az ellopott állami tulajdonokat. 4. elszámoltatni visszamenőleg a durva privatizácios vissza éléseket, vagyon elkobzással.

lenne rend rögtön, mint Kinában az a vezető aki lop, vagy korrupcios dologba keveredik sulyos börtönre, vagy akár halálos kivégzésre is számithat...

csak az a baj ez mind billentyű koptatás, és fingfűrészelés....
Szerintem ez az ország ha nem lenne nyomás alatt,egy olyan virágzó gazdag ország lenne az éghajlata és a termő területei miatt mint sehol máshol az Únióban!Csak mivel leépítették a mezőgazdaságot és a vidék nyomorban él mert nincs munka.Meg kell hogy vegyük a sok szemetet ami külföldről áramlik befelé!Ezen az országon pár év alatt óriási nagyot lehetne segíteni ha tényleg lezárnánk a határokat és az állam ebben segítene minket!
kicsit visszakanyarodva a tegnapi , az emberek érdektelensége miatt kutba veszet téma felvetésre IRAN vs Izrael,USA háborusdi....

egy kérdés..: emlékszik-e valaki miért tört ki anno 1990-ben a taxisblokád?

akkor tört ki az első IRAK-i öböl háboru , a felemelkedett kőolaj világpiaci árak miatt idehaza meg akarták emelni a benzin árát 65%-al....

prozai kérdés jön ...vajon ha kitör a fent emlitett háborusdi, hány százalékal fog emelkedni a benzin-gázolaj ára.:? mondjuk 100% ?

vajon hány ember fogja tudni megfizetni a 900-1000 ft/ liter- árat...?

Hát ezaz!Az utolsó sorban leírtál mindent
Megint csak szubjektív vélemény, de az összes adó, meg az újra állami tulajdonba vett magán nyugdíjpénztári tőke, meg minden ami lényegében befolyik állambácsihoz mint bevétel, egy dologra kell, megy hitel kamat törlesztésre kifelé az országból , nagyon minimális lehet az az összeg amit bent tartanak nyugdíjra, segélyekre, létminimumra van a kiadás szorítva, a bevételeket meg az egekbe próbálják felnyomni, mivel a kamat egyre több...gondoljatok bele, ha azt a rengeteg pénzt tényleg a magyar nép érdekében használná fel az állam...
S ez nem fog megoldódni, mert nem lehet kifizetni, bele fogunk dögleni, kéne valaki az élre aki azt mondja menjenek a picsába, nem fizetünk több sarcot, ha nem tetszik az EUnak ők is mehetnek a picsába. Azt mondjuk nem tudom mennyi HUN ban az import, mi sínylené meg ezt, de nem hiszem, hogy a létfenntartáshoz szükséges élelmet itt ne tudnánk a gazdaságban előállítani, a többi meg le van szarva.
ha már lázadás..... 1-2 tömeget kellene megcélozni, taxisok-fuvarozok-mezőgazdasági emberek... mint 1990-ben a taxisblokád idején.....

ha mindenhol ott állnának keresztbe a lezárt autok kamionok máris megállna az élet , lehetne dolgokat kivivni...

azt nehéz lenne pár száz fős rendőri erővel szétverni...

viszont ott jön a nagy kérdés.. mit is kéne követelnie a tömegnek? mert látszat intézkedések itt már nem segitenek..
mega megigérne fűt-fát a vezetés a tömeg haza megy aztán minden ott folytatodik ahol abba maradt...
Egy kis érdekesség!Nagyon komoly miniatűr világ
http://videa.hu/videok/nagyvil...
ha azt hiszitek ez a baleseti ado kemény akkor olvassatok görög blogokat... ott a villanyszámlába tették bele az új adot, és mondjuk az mindenkinek van aki lakik valahol, mig autot tartani nem muszáj...

http://www.gorogkaland.com/201...

megjosolom nektek itt is lesz hasonlo....
Nem így gondolkozok ahogy látod.Én is agyalok meg tudom hogy szar a helyzet de már annyit csalódtam a magyar emberekben hogy ezért gondolkozok így!2006-ban kimentem én is könnygázt szagolni meg lőtték ránk a gumibogyókat.Nem mondhatom azt hogy teljes mértékben egyet értettem azzal a tömeggel de ott voltam.Sajnos kevesen voltunk és felmorzsolódtunk.Akkor még hittem az összetartásban.Ma már egyre kevésbé!
mert ezt nevelik beléd, és te is igy gondolkozol alapbol ...azért.
jahh hallotam, és egy vicc az egész....

tény hogy az EU nekünk nem jo , azt is lehet látni világosan hogy nekik mármint az EU-nak mi a célja ezzel, az ország totális kiszolgáltatottsága, eladositása, rabszolga sorba döntése....
a probléa abban van hogy a szűk politiai elit ehhez aszisztál rendesen...
a másik baj az hogy a tömegek, akik maga az Álam, nem tesz semmit a rendszer megváltozása ellen, csak birkaként nyel = ergo el fog bukni...
én mindig szivesen beszélgetek értelmes témákrol értelmes emberekel... igy születtem ez van...

azt azért tudni kell hogy racionális embernek tartom magam, szoval nem fogok dolgokat, saját magamon stresszelni, annál nyugodtabb és földön járobb tipus vagyok...de a beszélgetés még senkinek nem ártott meg.

kb ugy hogy egy hasonlattal éljek, - attol hogy tudom hogy jön a geddon, kis országunkat sujtani fogja rendesen, attol még nem kezdek el atom bunkert épiteni, de foglalkozom a témával, mert a tudás hatalom, és sokszor többet ér mint maga az eszköz.... kb igy.

jahh amugy a térdes dologban részben igazad van...