Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

már ez a 4. napja hogy anyumnál lakunk...hát nem egyszerű
de kibírjuk
Az építőipar konkrétan elmehet a bánatos faszba...megérdemelnék hogy tényleg igazán le legyenek szopatva az anyjukig
Valami van benne, mert sok adót elsikkasztanak a "vállalkozók" de még sem ez az igazi probléma megoldás
S akkor azzal kéne kezdeni, hogy a törvényeket megfaragni amik lehetővé teszik a törvényes kiskapus adó elcsalásokat
Igen erre én is gondoltam, de mit tudnak ellene tenni ha egy faluban egyszer csak így kezdenek el fizetni?
na fasza. én megyek feldíszítem a házat ti is dolgozzatok valamit, hogy haladjon az ország
Ehhez ember is kell, azért erre mindenki nem képes, hogy odaálljon és "vezessen" véghezvigyen ötleteket. Valaki ötletelni tud, jó dolgokat talál ki, de nem tudja megcsinálni, mert nem "vezető szellem", de a másik meg aki vezető szellem, lehet gőze sincs arról mit is kéne csinálnia, ezeknek az embereknek egymásra kell találnia ahhoz, hogy ez be tudjon indulni, nálatok ez sikeresen összejött.
S beszélgetni azért jó embereknek egymás között, amit Ronis is írt, mert ezek az emberek egymásra találhatnak.
Egyébként az emberek sem különbek mint a multik. Be kéne fizetni az adókat és akkor nem találnának ki újabb 200 félét.
Itt kúrják el nagyon, hogy egy csomó új adót vetnek ki az helyett, hogy létrehoznának egy kőkemény adórendőrséget és beszednék azt ami tényleg jár.
A helyi pénzt soha nem fogják hagyni kibontakozni
tudod...Á F A
itt nem lesz határozott kormány meg az a baja bugicnak is hogy túl nagy kérdések foglalkoztatják.. nem egyből a multit kell bojkottálni, hanem azt tegye mindenki amit tud. és tud sokmindent amit már le is írtam
ebben a multu dologban 100%-ig egyet értek... de a multit igazán egy határozott kormány tudná hatékonyan megzabolázni ...
ez viszont rövid időn belül komoly eredményhez vezetne....

és megint eljutottunk a fejétöl büzlik a hal mondathoz...
Helyi pénz a válasz a kérdésedre pl ez egy ilyen. Gyere adok neked tojást, adjál nekem érte helyi pénzt, azért a helyi pénzért én veszek kenyeret a péktől, stb. S akkor a tesco aki 30 Ft ot kér egy darab tojásért, megkapja az ember "ingyen".
Azt mondom jó, mivel nem csak helyi pénz van máshova is kell költeni, a felét add ide nekem forintban, tehát már is 15 Ft egy darab tojás, nem pedig tescos 30, igaz adtam még érte 15 helyi pénzt, ami nekem hiány, de majd bejön, ah eladok egy kalapácsot a Pista bácsinak, aki ezzel fizet nekem.

Egyébként a törvény kérdésben totál igazad van, ez itt csak lehetővé teszi a szélhámosok működését, sőt törvényileg megvédi őket.
jelenleg itt a kistérségen belül megy az eszmecsere és az összetartás .
most viszont elmegyek egy picit fát vágni, flekkszelni, nemsoká jövök....

addog nyomjátok az ötleteket...
én is azt mondom hogy változtatni kell az 1 fecske nyár mondokán, és valahogy rávenni a többi várost-falut is a változásra...

pl a polgármesteretek fogná össze irná egy szép kerek levélbe MI EZT IGY CSINÁLTUK MEG... és egy kattintásal elkűldeni az ország összes településének, hogy amit tudnak probáljanak meg belőle használni, esetleg jo és újj további ötleteket várnak vissza.....
ez se lenne egy rossz ötlet...

amugy nagyon sok jo ötletet lehet átvenni szomszédos országoktol, pl románia... vagy akár németek osztrákok, és hasznositani idehaza is ami ott beváltan jol műkszik...
hiszen ahogy a mondás is tartja nincs új a nap alatt, csak mi vagyunk árnyékban...
Viszont sok kicsi sokra megy, s ha sok kis közösség okosabban cselekszik, az a végén ki fogja tenni az egész országot/világot.
Azaz egy fecske tud csinálni nyarat, ha a többi fecske követi
azaz bárkinek bármilyen ötlete van, vágjon bele a megosztásba
szerintem a kisvárosokban és falukban van a megoldás, mert a parlamentben ülőket hatalmát nem tudod megdönteni. Viszont itt ha épül valami, első dolog hogy helyi vállalkozókat foglalkoztat, és helyieknek ad munkát nem multiknak. így ad esélyt a kisembereknek. az egész multi dolog egy nagy rohadás, egyik napról a másikra nincs megoldás, aki azt mondja hogy van az is hazudik. először a városok élére kell normális érték rendel rendelkező embereket állítani... és egomban is azért nem engedték feloszlatni a testületet, mert tudták hogy úgysem olyan ember kerülne a város élére amilyen a felsőbb körök érdeke..
Dew ez mind szép és jo, de idealista vagy...joértelemben véve..

hogy veszed rá a kis embert hogy ne a tecskoba meg a aldiba vásároljon ha ott olcsobb?
az neki nem elég érv hogy az ország érdeke,,..blabla...
erre ő azt mondja nekem minden forint számit muszály beosztanom, ha ott adják olcson oda megyek venni....kb ennyi..és érthető is.

nade ha bevezetnék kormányilag hogy amit anno kaptak 5 év ado mentességet (mireföl?)a multik tecsko auchan praktiker, aldi interspar stbstbstb, azt most utolag meg kell fizetniük akár részletekben, meg ha kormányilag köteleznék őket a 30 napos számla fizetésre a 90 napos helyett... és még arra is hogy a helyi termelőktöl is kell vásárolniuk x -%-ot...

igy elérnél komoly változást...

vagy vegyük például a saját ágazatomat az épitőopart ami az elsők között dölt be ,azota vegetál csak... miért van az hogy pl németországban törvényileg kötelezve vannak a számla kifizetésekre, ha nem teszi kimegy a policáj és elviszi az ügyvezető igazgatot sikkasztás gyanujával....
nálunk viszont törvényileg annyi a kiskapu hogy lassan azt sem tudod melyiken menj be... vagy ki...
ja amikor belekezdünk ebbe az egészbe, akkor is voltak ilyen emberek itt akik azt mondták egy fecske nem csinál nyarat mégis megcsináltuk.. azóta a kistérség is másképpen működik, egyre több kis város és falu ébred fel így ahogy ez is, és ebben van az élet nem judapestben ami tele van zsékkel meg multikkal meg politikusokkal...
aki parasztozik az mit fog enni ha megáll a traktor ? könnyű a levegőbe beszélni, tenni kell amit tudsz, kis dolgokat aztán kicsit nagyobbakat és így haladsz előre . a "nemtudok mit csinálni" és aaz " egy fecske nem csinál nyarat " hozzáállást el kell felejteni..
ebben igazad van hogy a kis dolgokon sok mulik...

nase ez az ország,és abenne élők sorsa jövője nem "csak" egy 2500 fős kisvároson mulik.... a többiben is kéne változás, ami nincs...merthogy visszakanyarodtunk az egy fecske nem csinál nyarat kezdetü mondathoz...

attol még dicséretes ha nálatok ez igy működik..
ja amúgy igazad van, mert az új polgármester a hivatal földjein ültettetett mindenféle zöldségeket a közhasznú munkásokkal, a helyi általános iskola étkezdéje számára, hogy ne kellessen venni
hát 12évig volt itt egy polgármester aki sok adósságot csinált, aztán jött egy másik aki bankár volt tele lóvéval, egyeduralmat csinált , azt megunták faterék, fél év kemény munkával meggyőzték a helyi embereket, csináltak új választást és megnyerték. parlamentben is volt szó róla hogy szénné alázták a fideszes polgármestert meg a bankárt is. a bank is megbukott( jógazda -tévében is benne volt ). azóta visszahozták a több száz milliós ! adósságból a 2500 fős várost. ebben mi fiatalok is aktívan részt vettünk, a kampányban, emberek meggyőzésében és azóta is összedolgozik a város. egy másik ember adományozott földet a város "bejáratánál" ahol rendszeresen emlékműveket avatunk, persze ezek nem az én érdemeim de aktívan ott vagyok és segítek amiben tudok. itt van az ország egyik legszebb kettős keresztje, megemlékezünk Trianonról, úgy hogy az előtte lévő vezetőség soha nem. meg ilyenek.. kis dolgokon nagyon sok múlik!