Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

kis délutáni politika oránkat olvastátok, most pedig elmentem kutyázni..
ha figyeltél volna akkor látnád a felszini csillogás alatt a mocskot és a bajságot is.... ergo amerikában azért élnek ilyen életszinvonalon mert gyakorlatilag leigáznak, tönkretesznek ,kifosztanak ,komplett országokat....

azt hiszed azért kerül ott a benzin literje 150 pénzbe ,meg az alkatrész stb olyan olcsoba mert annyira okosak ,és mindezt ők állitják elő saját alapanyagbol....
a jelenlegi világ gazdaság legfőbb baját krizisét, válságát pont annak a big amerikának köszönheti (sajnos) csak ők ezt közben megprobálják másra kenni , maguk pedig megprobálnak ugy tenni mintha ők lennének a demokrácia fellegvára....
csakhogy ez nem marad mindig igy, a gazdasági pofára esés kűszöbön áll...
megprobálják bedönteni europát, meg nem mellesleg behuzni a kinai kéziféket, aki a legnagyobb hitelezőjük, mindezt Iráni olajon keresztül ami gyakorlatilag kinába megy ... sőt a kinai olaj 80%-a Iránbol jön....
szerintetek mi lesz amikor nem megy több olaj kinába az iráni olajfinomitokbol amik mind kinai tulajdonban vannak... igen megáll a 1,5 milliárd embernyi nagy kinai termelés...
és ezt biztos nem fogják fejlehajtva eltürni....

a lényeg az háborukat soha nem ideologiákért vivnak, hanem területért az ott fellelhető ásványi kincsekért és gazdasági érdekekért....
márpedig én csak anyit mondok anélkül hogy bárkit ijesztgetni akarnák, elvégre ezeket nem én találom ki mégcsak befolyásom sincs a folyamatokra, DE ennyire közel még nem álltunk egy világháborus krizis helyzethez....ehez képest a kubai rakéta válság csak ostoba erőfitogtatás volt... nula gazdasági érdekel...
sajnos....

" azt nem tudom hogy a harmadik világ háborut milyen eszközökkel fogják megvivni, de abban biztos vagyok hogy a negyediket köbaltákal és bunkokkal ..."
Albert Einstein.
hát nem tudom Bálinyó ... azért kezd tele lenni a faszom ,hogy abban az általad agyonmocskolt amerikában mégis minden motoralkatrész pont felébe kerül mint itt,a benzint meg sem említem, minden évben új autót vesznek ,havaiban nyaralnak télen coloradóban síelnek...stbstb.. egy haverom kiment dolgozni átlagos állása van,mégis a harmadik lakását veszi pesten .. a faszom tudja hallode én kezdem unni itt ezt a fingfűrészelést ..... álltatjuk magunkat ,hogy máshol milyen szar itt meg milyen kúrvajó és ,hogy mi lennénk a világ szívcsakrája :) meg a faszom tudja még mi nem. a közeli ausztriát meg sem említem . ott se annyira tré az élet.
beirok nektek egy tök friss történetet , az amerikai demokráciárol... aztán mindenki vonja le a következtetéseket magának...

Barack Obama szombaton Honoluluban aláírta az Irán elleni újabb szankciókat is tartalmazó 2012-es évi, 662 milliárd dolláros katonai költségvetést.
Az Iran elleni törvény feljogosítja Obamaát minden olyan külföldi pénzintézet javainak befagyasztására, amelyek a kőolajipari szektorral kapcsolatos kereskedelmi tevékenység finanszírozását az iráni központi bankon keresztül intézik.

elég abszurd egy dolog mert kérdezem én mi közük hozzá?
... azt lehet amit amerika megenged, eddig nem lehetett atomja senkinek csak aki neki benyalt, mostmár nem lehet 1 árva atom erőműve sem, de még olajat sem lehet eladni ha ők nem engedik meg....

az abszurd az egészben, az hogy Iránban nincs alkaida ,se terroristák, mégcsak szélsőséges iszlám országnak se lehet nevezni, mert ők perzsák...
viszont akart egy saját atom erőművet hogy tudjon fejlődni a gazdaság....és ez főbenjáro bűn....ezért le kell bombázni... legalábbis minden esély megvan rá...

adaléként megjegyzem a világon jelenleg 439 db atom reaktor van, és persze a legtöbb az USA-ban és ők termelik a legtöbb energiát is vele, második helyen Franciaország ahol az energia 80%-át atomerőműböl nyerik....
Dew, ezen jot röhögtem... mármint abban hogy te még hiszel az ilyen csodákban hogy "demokrácia"...

ne csináld már , ez a szo mint olyan a világ legnagyobb átverése... mert melyik országot is nevezünk a demokrácia szülőhazájának, otthonának? korusban hallom hogy Ámerika...

az az ország aki egy világ csendőre nagyhatalom, a tottális világuralmi katonai mindent leigázunk elképzeléseivel? a benne élő állampolgárok, enyhén szolva is mesterségesen alul iskolázottak bármelyik europai ország állampolgáraihoz képest , a lakosság 70 %-a tulsulyos, nem kicsit, a gasztronomia kimerül a bigmekben nagy kolával, meg bádvájzer sörel, a kultura... az meg mi, jahogya hollivuuudd..? .....
ahol a GDP ,hazai össztermék, már meghaladta az államadosságot, tehát 100% felett van!
magyarán minden hitelre van ott a szép ház ,a 30 litert fogyaszto bazi nagy kocsi, a mosogép, demég az a kurva nagy hadseregük is amivel riogatják a világot szana széjjel az is hitelből van, sok lufi pénzből valos tartalom nélkül....
és akkor még nem beszéltem rola hogy 43 millioan éllnek segélyböl...
vajon az az ország meddig lesz fentarthato..?
és akkor nem emlitettem olyan nem elhanyagolhato dolgokrol hogy van 5000 termonulekáris (neutron) bombájuk, a katonai költségvetésük 2012-re 662 milliárd DOLLÁR!
ahol terrorista gyanuval indoklás nélkül bárkit korlátlan ideig be bőrtönözhetnek....

na ha valami akkor az egy igazán beteg társadalom....

hát fiuk én mai állás szerint szivesebben mennék vissza a feudalizmusba, és lennék jobbágy, kb 10-szer több maradna a zsebemben.... a demokráciábol mint olyanbol meg köszi nem kérek...
Hát igen, az illesztési hézagok fontosak, de még az se mindegy, hogy milyen irányba teszed be a dugót, illetve most olvastam(szerencsére még nem gyűrűztem ) az se mind1 gyűrű alja teteje hogy van, mert nem szimetrikus az új.

Remélem, hogy hónolás után jó lesz
A mostaniban mi a demokrácia, legalábbis számunkra?
Bankokat meg hagy szopassák, rájuk fér...
Jó napot!
petya. felénk volt egy eset. a gyári alapméretes hengerbe (300 exc ) első dugócsere alkalmával bele lett téve egy kovácsolt ,azt hiszem vössner dugó. meg is szorult a picsába és szétbaszta a hengert. ment a találgatás mi okozhatta. és ,hogy ki volta hülye. ... pedig jók voltak a hézagok meg minden. itt egy szaros század,vagy egy más tipusú dugó ,anyagminőségbeni eltérés hatalamas károkat tud okozni . az ember meg se gondolná.

a boltosra sose hallgass, azoknak tökmindegy csak vigyed. felelősséget úgy sem fog vállani mint ahogy le is írtad. inkább szerelőre vagy szakira ,aki ért is hozzá.
megirom én nektek hamár enyien rá vannak izgulva erre a lehet-e endurozni krosszmotorral tipusu történetet...
megasztán kedvcsinálonak ,hátha zééé félisten 22 évig 2t krosszmotorral endurozo cukormacko is megirja lehet-e, vagynem-e, vagyhogye... vagymi a málnásmacko van...

hogyne lehetne... mindent lehet csak akarni kell, be kell áttételezni mint atom hogy nyulosabb hoszabb legyen, rakni rá egy tulnyomásos tartályt hogy ne a földre nyomja a fagyállot, és valahogy megbarátkozni a leeszi a hajadat efektussal...és kerülni vele a beragadsz szemét sziklás patakokba tipusu helyben visitást.

ha ez megvan akkor már csak meg kell tanulni vele azt az igazán jonagy parasztgázas elgurult a gyogyszerem ,vajon meddig gurul tovább tipusu motorozást... és mehet a mandula...

amugymeg kutyaszar, egy jo 2t endurohoz képest , amiben bent figyel a 6 gang, van jo nagy lendkerék suly emiatt elfolyathato kistemponál is, és persze a joval barátságosabb gyujtás görbe ,és power miatt , aminek 9,5 lityos a tankja, és a fogyasztás is fényévekel barátságosabb, nagyobb a hűtő, sokkal jobban birja a kistempos visitos helyeket, és ami nem egy uccso szempont ha kell éjjel nappal levilágitja az elején a lámpa a retinádat, szoval nem para ha jön az esti szürkület, max egy vállránditás és mehetsz tovább....

szoval forever 2t...

a kislányoknak meg ottvan a 4t kottla, ami semmi benyát nem eszik és sose romlik el alkatrész sincs benne csak kimegy a vlágbu 1000 orákat...

csak hogy egy kicsit szivjam a vireteket...
Csá Zé! Mikor írod már meg nekünk a cross motorral való endúrózás esettanulmányát? Szerintem sokan várják...
morgenny
Jóó reggelt
petya küld ki, addig ugyse nyugszol meg, tán még azos lehet hogy megcsinálják jora..

amugymeg én értem hogy jot akartál, sőt a legjobbat, de én sose szaroznék egy nicasilozásal....

meghüvelyeztetni 20-25-böl azt ágyesz bugyesz... tőkéletesen jo az is,

bár hálistennek a gasgas-nak van gyári csere hengere valami 65 környéke, leadod a régit kapod a gyári felujitottat, azis igaz a 72 milis nagylyukban ritkán vannak bajok...
amugymeg első nap az iskolában..
Dew, elolvastam igy reggelire ,érdekes eszmefuttatás, kár hogy ezt ugy hivják totális diktatura....
mondjuk abba az irányba haladunk ugyhogy nincs para...

bár ha még tovább gondolom a sztorit ekkora szarban nem is lehet másképp rendet rakni csak igy....

jahh aztán majd nézzétek meg mi lesz amikor igazán elszabadulnak majd az indulatok, meg a nélkülőzés, zavargások ésatöbbi.... csak ne mondjátok majd hogy én nem szoltam....
kv
igen emlékszem is. De mivel direkt meg lett kérdezve (és ki is lett számolgatva) hogy 0.35 ok vagy NOK és azt válaszolták hogy teljesen ok. Na szóval azért nem teljesen egyértelmű ez a dolog..

http://www.wiseco.com/PDFs/Man...
hály petya.
a kkó 12ezer öccáá mármint a részem
akkor csak azvan hogy valami van ... nem?
az a dugattyús dolog kovácsolt nem kovácsolt..az faszság... a hőágulással van a gond amúgy meg miond nomáson öntött úgyhogy max 1-2 század eltésrés lehet illesztéskor és annyi hogy a kovácsolt dugóhoz nagyobb illesztés kell..a 0,035 az kicsi mocskossul kicsi..ha a kovács filya vagy ha a fehér ló filya ...mindegy
djűrű hézag is lehet de ha az t a kúrwa hengert 1századdal...mondom nálunk 4 század volt a laktanyába az is kicsi volt ..szóval ha egyszázaddal nagyobb az a gyűrűhézagod is javijja nem kicsit..mert 67mmátmérőnél eegy századnövekedés
hogy is van ez Dé négyzet szer0,7854..ja ez a térfogat...
nem ez kell
Dé szer 3,14159
hol egy számológép.. az legalább egy 3,14159 század lesz
akkor már az a 0,35 az 0,4 közeli lesz
az már lyaú

a lényeg ..ha a felületed nem kutyaszar..mert kifordul a kabid és akkor az aa flület szépen leválik 20óra alatt...akkor jó lesz a géped..
legyen eígye.
a 12ezer öccázé -a részemé -meg vegyé benyát oszt mennyé haj..tani
Egy újszülöttnek minden új..faja
ezt a gyűrűhézagot kérdeztem tőled ....
lehet elment de már öreg és nem jelent veszélyt semmire