Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

amugymeg én is tanusithatom hogy te egy TEVE vagy... egypupu..
esetleg valaki szolhatna neki, és a többieknek is ... hogy ér ide beirni... sőt minden hozzánk hasonlo hűkyeségeket lefirkálo motorost szivesen látunk...
ne tudd meg mire átrágom magam Viktor irásain...közben ki van nyitva a böngészőben 1 ablakban a Viktorrol-Magyarra szotár.. 1 másikban egy szinonima értelmező kézi szotár... és még igy is erős intuicio kel hogy a felét megértsem...

esti forum ima..:

én istenem jo istenem ,köszönöm neked hogy megismerhettem Viktort... áldassék a feljáro aljában a neved ezért a boldogságért...

harmadik személy..a kapcsolattató..szalajtós
na ez jo...igy reggeli kv-hoz..

mi ez, valami pscihologia forum ,simogatni kell a lelkét olyanoknak akik elvileg titokban olvassák a forumot,meg az itt leirt hűlyeségeinket .. háhh befosok... vajon mit válaszolt erre az irásodra,? majd telefonon megtudjuk harmadik személytöl vagy hogy?
mennyit kell visszaolvasnom vazze.....
na erröl beszélek, forever 2t....

a kislányoknak meg a gazdagoknak megcsinálták a 4t...
jó reggelt ...látható és láthatatlan fórumlakóknak is egyaránt....

mindjárt kimegyek motorozni mert meglestem pár referencia videót a website-odon zarándol....láttam pár felmenőt tiszta jók....kedvet is kaptam
amúgy tudom, hogy románia meg voltam is és élveztem is de itt nálunk is ezrével az ilyen felmenők ....reklám vége
ettől még persze kiutazunk ahogy kisüt a nap azonnak 3 haverommal hozzátok oda egykerekezni ....
ugy hogy bocsi az őszinteségéet M..
gabesz is csak jót akar ..mert szeret..mint embert..mert amúgy jó ember vagy..túlságossan is!
de ha ott akarsz fasza gyerel lenni keményedni kell de kiba sokat.
halgtthatsz a bólogató jó barátokra meg helyeslőkre..mert jó az ha az emberel egyetértenk... bólogatnak neki..de neked oda nem erre van szükséged...
valós visszajelzések... még a javadra válnak..meglátod...

áylem szory
lyaú napot bélák az úrban.
hát alig tudom elolvasni a sok választopickot
szali sem hivott..sem senki..már délután...délelőtt azért lemerítték a telefonomat nem nagyon értem rá..de a motoros tezswíreknek..azért egy húzósabb délelőtt is ...csak van egy két órám..felyenként de aztéán be kellett látnom hogy kispistalyózska vagyok én hozzájuk...6éve endúrózgatunk igy a környékbeliek..de kell olyanokkal menni akik jobbak..technikailag fejlődni csak vérfrissitéssel lehet

a tegnapi nap termés e komoly volt.száz10en kis irás születettttt
volt amit csak most sikerált visszaolvasni..a tegnap előttiektől bocsánatot kerék de 19est:-))

déw nem mondtam Rnek hogy hegyoldalakat neveztél el raúla
ezt el is felejtettem ..ályem sztori... hivd fel és ..vagy legalább egy fényképet...mmsben ..a tábla lefényképezve..én is igy szoktam közölni a névadókkal a lyaú hírt

ami még elmaradt...
a tegnapi halytás is egy leendő romaniacs expertben induló rályderrel volt ..akár csak a két héttel ezelőtti.
wigyázva hogy az őszinteségemmel meg ne bántsam szalilálykereket de meg is spóroljak neki 600ezer forintot..én spórolós....a kolbász lálydel...

. . .
szóval nagy err két éve kezdte..késöbb mint ti...először L 0 öszén jelent meg gabesz égisze alatt(mint sokan mások.. sőt szint mind ez gabesz egy nagy gyűjtő na mindegy
szóval 2010 öszén jelent meg R nálunk és ..már akkor látszott hogy nem csak egyszrűen ügyes mikor ..még szinte minden hol vastagon szopott..de egyhang nélkül ill az idegörlő észosztásaim közepedte..figyelt!praúbálta úgy csinálni...nem minden nekifutást ugyan úgy elbaszni...mindet máshogy de akkor is figyelt változtatott...és ez a fontos ha valahol nem jutsz fel elsőre de másodikra ugyan azokkal a hibákkla mész neki..nem változtatsz a technikán..még ha nem is lesz jobb!..szóval akkor az halott ügy és magadmellé megent beparkolódol..buksi arcal felfelé bámulva...merre is az arra.
naszóval..lyött nagy err és elnyerte a nap végére azt hogy azt mondjam..ez igen..nem mentek neki a mumus feljárók..de azért ugyessen lökte a többit ..és a mumusoktól nem megilyedve próbálta őket újra és újra.. egy hang nélkül!
temészetessen az én szivem..az a nagy .. hangyafaszni
nem engedte hogy kinyírja magát és időben ráhagyattam ..de nem kevés próbálkozás után...sőt volt olyan ahol a sok praúba..célravezetődött..ez nem jellemző ám sokmindenkire..ha 3-4 re nem jut fel akkor ott aznap már nem is fog..de R más volt(miközben heteró maradt:-))
persze azt tudni kell..ha nagy err megjelent nálunk..akkor esett az erő..egy igazi isten a srác mondom..sárostalaj készítő isten.
aztán jött a kétezer
nem volt szószátyár.. nem lökte a vakker hogy igy meg úgy..csak azért mikor beszéltettem mesélt ezt azt otthoni edzésekről..motoros ill kondis dolgokról...kiderült nem azért kitartó mert otthon sokat kanapézna a thévély előtt..
szimpi vol hogy ő is edz..más stílusban, mint én, de kő keményen.
ugyhogy az első hajtás után megszeretett minket az ember...hanem akkor meg mért jönne vissza
mindazok a ellenére hogy sokak meg csak ...nem
szóval kérdezte jöhet -e még..há hogyne.ha birja és nem adja fel..jöhet.
pár hónap múlva kitavszodva megent eljött hozta a másik fórumos jóbarátot .aki nem kisseb arc mint én..irásilag
legyen neve..szanberg...jöttek mindég hogy igy meg hogy úgy itthon ..hát lám eljött romcsiba..
pont beszopták megent ...teljes hóolvadás után 3nappal...
olyan igazi full sárban..nem néhol szappanos mocsok meg néhol fasza fogós.... hanem olyan igaz full sárban..azóta sem voltunk olyan sárban meg előtte sem..de nagy err sáristen ilyet tud.
na ott kifogta szani...szalajtós(gyagyás)áki(idióta semmitől nem félős állat 300xcw 2009 romaniacs expert rályder)..meg én..a kolbász lályker-rályder
de mivel megfogták a legszarabb talajt +szalit aki igazi parasztgáz- sármenő!meg ha valami nem tetszik akkor délben már pofaharcos is . . nem áll meg előtte sokáiga aki arcomarcom a semmire..
szóval szegények..csúnyán bekarmolódtak..meg is lett a szanihalála hely kb 1 óra alatt
azóta kerestem a helyet hogy is lehetne azt megcsinálni folyamatában.
szóval Rakkor is kö keméynen küzdött bakker..nem nagyon jöttek fel ahol már a mumus-feljárók nevezetű dolgok vannak...de nem adta fel...le a kalappal egy szó nélkül...
szegény szani akkor sem tudott hallgatni mikor már csúnyán látta hogy ..ezek meg ketten..áki meg szali..megtámadták ..szóban..hú bakker én komolyan féltem..megölik szegéynt..de csak arcom arcom volt a haver..

nagy err en már látszott a fejlődés!de ö meg pont kifogta a nagyon szar taljat... de nem adas fel +egyszer sem adogatott..
én meg mindég figyultam hogy nehogy túl sok legyen a jóból..
szóval annak a napnak is vége lett..nem halt bele senki....
aztán eljöttek a fhaterral meg chrissel hároman..an kkor voltam először olyanokkal akik...kő kemény vérfrissitést adtak a bandának.
en kevés úly-technikát láttam és kaptam tőlük a fejmosást a hibáimért.. főleg chris volt a észosztó..hú bakker ..alig tudtam elhajlni néha a ember elől mert jó fele vittem öket jóhejeken de a lefelé technikám..meg a 19colos buksi krosszgumi..mekkor a egy pöcsül ülök a bergen..igy meg úgy...meg hogy a magyar ikonunk nem jön el velünk ha igy szánkózok lefelé pöcs módra...én meg..akkó nem jön bazzeg
fály ám az igazság..de setére kelvén..idővel csak leesett..nem megölni akar csak kikészíteni hogy behódolja a tecnikai fejlesztésenk...
csak egy romaniacs expert végeredménnyel befejezve van father meg chris tarsolyában...
és elkezdődött..én is feladta ma fejlődés elleni küzdelmet..belátta msok év után kúrva sok a tanulnivaló..és hiába ..már új technikát nem tanulunk..a yutúb is jó de az kevés ..látni kell élőben.

szóval robi 2011ben elcsábitotta a fathert és a bandályát(3 fő:-))hozzánk
és akkor is sokat fejlődött..szerelésben... tudásban..és én is kaptam egy kis inditó löketet
ülvemotorozás ellenségei meg a seggelkormányozom a motort kolbászrályder..egyhelyrekerültek..

ebből lett tavasszal 2 mente majd egész nyáron a biharba löktük nagy err-el..meg fhat-errel.
ott már látszott hogy más hegy más tecnikával megy..ott a felfelék meg a patakokkal nem volt gondom ..de a lefelé gyors patakok..R ott csinált meg ahol akart..ekkor fogtam fel igazán..felálni..technikázni változtatni kell...
nagyon furcs a volt az az emebr aki 2 éve motorkázik endúróban... itt a zarándban úgy figyel csak hogy mia szitu...hogy a picsába csinál meg ilyne csúnyán a lefelé gyors patakokban...
ekkor létom ám mitől és mért fejlődik R..hát a fater nem kicsit osztja-penkó az emberünk meg nem agyal semmin csak csinálj..én is beálta a tsata sorba..annyira hogy gyakorlatilag május közepétől ősz elejéig kimaradt a zarándolás..persze voltak más gondok az itteni fórumlálykerek miatt..akkor más forumon voltunk de a lálykerek maradta.

és tessék
az idők megváltoztak..robiéktól elmaradtam össze lde bezarándoltuk magunkat..szalival erőssen..
egyik haverság lanyhul másik erősödikk--ez már csak ilyen..aztán jött R megent diszember végén... mi a szitu mi van velünk...
aztán kö keményaz ember és egy napra.. kijött.. tudtam hoyg nem lesz vele baj..de le a kalappal
igaz mindent klappoltattam vele hoy ga sárba nehogy nagy on beszopjuk ..de hogy 3 olyan kiegyensúlyozott tudás és motor+gumiszóval egyben az egész! találkozzon...
mert nem számit semmi..csak az hogy fentvagy é...vagy sem..senkit nem értdekell .miért nem...
aza bajok nem érdekellnek..senkit...
főleg mióta visszatértem zarándolni azóta csak a kőjó hajtásokra vágyunk...
és erre tessék két het...
után a meg be is sértődnek...
csak azt nem értem...
ha valaki állandóan az edzés az endúró történetekkel jön akkor hogy a picsába nem veszem észre mikor kint vagyunk ezeket-
de ezzel sincs baj..de mikor hazafelé indulunk hogy a picsába felejti ez az egész napi..fullos ....hogy is irjam fíínoman...küzdelmeit

fórumlálykerek..jelentők
a világ egyik legkeményebb endúróversenyén indulna a barátotok mikor 3 éve járogat ki hozzánk egy endúróbajnokunk hóna alatt...mikor 2 dombot egymás után nem tudonk csak B nyomon és ott is kuzködve...
na Rnál látom a fejődést meg a romaniacsot expert eredméynes befejezését..idén!az nem kidobott pénz..
de emitt..hogy gondolják emberek ezt mikor egy pici zarándolás sem megy itt a kolbászrálydelokkal ....
és indulni a világ legkeményebb extrémjén hát az első nap feléig sem jut
ott nem lesz aki majd kézenfogja ha baj van..visszamegy felsegíti...
és nem hoztoik magatokkal szerszámokat csavarkészelte..mert nálunk van..hát ez agyrém..

csúnyán kiosztottam az észt..köcsög--ölö vagyok ..
nem biztos hoy ga bólogatással segitünk annak aki épp a kútba praúbál ugrani a legújabb tipusű siklóernyőlyével..extrém
és a barátom...
szépvagy jól nézel ki meg fogytál is ..húd e jól mész..ez kell a barátsághoz..de egy romaniacshoz..meg a köcsögölö aki megóva attól az öszinteségével hogy északára ott maradj a nyomvonal felénél 18mmmagassan valam iszakadékba bezuhanva.. 2009ben egy ilyne rálydert mentettün ki..nek az első nap.. 20órát tartott!reggel héttől másnap hajnal 3ig..majd kiszált a versenyől...neézd csak meg2009 result..expert ha jól emléksze..
és ha a 4 szegedi ráylder ne mhózza kia szakadékból még a reggel 10óra felé!akkor úgy lehet még most is ott fekszik....
álmotok legyen szép, lyaú élyt
beütöd a google ba:extrém enduró románia.
a második sor az én honlapom. romániai túráimról

cim szerint:
http://extremenduro.freewb.hu/

de most lám ez még a berges kép be kell újítani egy ktm eset
a fényképek bálittól ill takitól
déw
elhiheted hogy szerti..szertik.
én vagyok az egyedüli.aki négykéllyel megy a régi bandából..mindenkinek 250 vagy 300kéktélye van..de én meg szeretem a négykélyt..sőt imádom ezt a 525öt meg főleg
az hogy milyne thípusúak.. hát a gas gas fórumon milyen lenne. . kátélyem.

az meg hogy a hosszú tárhákat is kibirják röhögés nélkül..mindnek 10en literes a tankja..szalinak tegnap vittünk 2 litykó pluszt..még lyaú!
de szeretik..igéyíntel az biztos..
ill nem igénytelencsak szerelőileg nem kell vele bajlódni... mert itt azon unták meg a gyereke hogy 2 hetet vártak arra hogy egyhétig ott legyen a szerelőnél egy olajcsere-szelepállításkor

mikor indult a banda 2004ben mindnek 450excje volt...aztán lett egy 650fs c berg aztán szali is beújitott 525 excvel.aztán egsszer csak elkezdte kkopni a rályderek..2006ban akkor kezdték szopatni öket hogy a párszázas gépeket felújitják pár százért mer már kell...kell a lófaszt..meg lett még 525 másnak is aki egy 300xcvre cxerélte ls és a sok szopás helyet az embr a 300xcwvel hopsz mindjárt a sor végéröl előre került!
aztán gondok..főleg fejben soka 4tnél.. 4 ték elkeltek jóárban majd kicsipézé lettek 250sx ill egy 125 sx..és láss csodát az ember aki 90kilós jobban jött a 125tel mint a 450excvel!
aztán lett ott is erőszükséglet mert nőttek a hegyeink meg a kihívásaink..avlójában csak volt 23-hely ahova ha beledöglik se jön fel a 125.az elkelt lett 250xcwaz elkerült husaberg 650fs ..helyére..
de ott is lette kerőszükségeltek és jóárban becserélődött egy egyéves 250sxre..
én lógtam csak kia sorból..de én mindég..és most sem változott a helyzet.

ennyi a nagy 2t vs 4kély történet..egy dolog nem változott a márka:kátélyem
Hogy muzsikált neked ott kint a 2T?
Végül is tudom a motorostól rengeteg függ , de még is ezeken a feljárókon jól jön a 4T nyomaték, nem?
Köszi Nekem tetszett
Remélem nem lett ínyhüvely gyulladásod a sok pötyögéstől
szóval átbuktunk a hegy barátságtalanabb oldalára..egy igazi normális patakba..olyan faterféle bihari patak..már belefelé is úgy szánkázunk bele a patakba az utolsó 10métert . majd a nagy sziklák közt le az aljáig a végefelé már a technikai tudással haladós a patak..
leérünk egy útra..nem beton de nem is jellemző a hegyre hogy ilyne utak lennének benne.majd vissza felnézel és már látod is jbbról..
na neee.
DEEEE
zuralols kinézetre de van nekifutó 2méteres patkával indit..nem msuzály elugrani de ha elugri ka paraszt akkor nagyon magasra mert vagy átbuktatos a motort és próbálsod folyatni felfelé..ahhoz gumi és talaj is kell vagy..vagy mikor már negyedikne ksem jut sz tovább mint a tööbbi sőt még addig sem akkor megunom és kiengedem a motokroszt a zsákból
ezek már próbálnak zorrózni felfelé szali már full beteritett ganajjal de én még mindég nem... . .
akkor le újra és motokrossz..
nekiguritom távolról..2ö padló..felrepültem magasra..mint egy angyal ..mocskos magasra neki a falnak gázon ott a kéz..darálom felfelé csökkenó tempóban..de olyan volt az induló ugratás felfelé.. hogy még a szappanos malaj sem fog meg teljessen..felmegy..szali mellett már csak kocogok..lassul a téma lépésben...de a gázon nincs visszaengedés.. egy jobban fekszek csúsztatom hátra a súlyt hogy csak feljussak a csóváló ktm hátán a már kopott gumival is zórrózható részekig..jobbra balra tör ki zabaolázom..de egyszer csak megszelídül a hegy ér már suhhanok is felfelé a hosszú egy repiti a fáközt a ktmet.. na végre nem szopom be már ezt is
innen már lankákon suhhanunk felfelé a gerincen ..fel a csúcsig..
a csúcson szól szali..vége.erőssen indulás a kocsihoz..
még azért a kékpatakon fel a duplakilyárósbabelementünk... na ott a másodiknál úgy leszopattam magam....
már felértem a tetejére..R és szali már fent vannak én is nekimegyek újra..már olyan gázon hogy ez már ha valahol kicsúszik végem van..,de itt már nem vérezhetek el...megent
feljutok a krituikus pontigg nyáron itt szoktuk letámasztanoia mostrokat és szurkolni erősíteni a többieke a hitet..meg dohányozni
feljutok majd a lankásabb részen végleg elfogy a lendület megent jégrevü efektus..majd kicsapodik a motoralólam.felállitom keresem hogy mia a faszér nem megy..egy ujnyi gyökéren kapartam el magam.ott szopta megen 5 percet úgy hogy 1méter volt a szintkülönbeség és 3m hosszan....gyakorlatilag lankásabb volt mint az akadáylmentesitett középületek feljárója..de egyszerűen..nem tudtam elindulni.. 3szor feküdtem be a motor alá ezek tőlem 10méterre ott állnak és kérdezték mi a lófszt csinálok...
meguntam ..fogtam a szarvát és az ülés végén a sárvédőt és szó szerint felhúztam..... megent
egyzsrűen vannak olyan helyek amit nem lehet megcsinálni gumi nélkül..nem lehet ennyit kompenzálni..meg is fogadtam sárbanem jövök ki többet lekerekedett 19 colos krosszgumival..a garagéban ott a 90%18as traktorgumi... nagy err-re rályaszóltam véletlen se jöjjön ki használt gumival...tudom hogy nehezíteni fogok a dolgomon a régi krosszgumival..de nem gondoltam hogy ennyire..csak annyi hogy megforditom és már nem szopom le magam a szappanos talajoknál mer sárban meg nem volt vele baj patakan haladtam mint a pisztrángok..de ahol kenőszappanos kis gyökeres volt..ott csúnyán elvéreztem.

ott szólt szali hogy 0,5 liter ..és ower..
pikk pakk útvonal módosítás és egy lálytos gurulóshegygerinces túra a kocsig..

ez volt az idei év legjobb hatása..há mondom január negyedike volt
64lkilóméter...amúgy 30-33km szokott menni és az is űber jó tud lenni.de ez..
brutálübergigamega..

még ami volt..
lebuktam a szanberghalála előtt a patakban mikor felhúztuk R motort és szali meglátta hogy félig van a vizesibrikem..ő már megitta a kétliterjét és cserepes volt a szálya..én meg 1,5 literből még a felét sem...
megitattam vele három erőssebb kortyot(2dl)csak akkor mert beszólni..mi a fasz vagy te egy kibaszott teve hogy nem iszol? . .
ezt kikérem magamnak..mer iszok én. csak takarékosobbavagyok akár csak a négykély-négytélyk
de a kocsihoz érve még mindég volt 0,4 liter viz hogy megmossam az arcocskámat

szali majdnem rossz motort tolt be a vanettbe..mer kishillyán összekevete a 2012 sixdályz 450et az ő 2004es sx ével
én a fáradtságra fogtam volna .de R nem hiszem hogy nem vette volna észere...ha más nem mer a sx 250 csak könnyebb vagy 15 kilóval
ha nem figyeltek..megent irok egy oldalt.
duplasziklás kétajtsszerkrényfejáró.. sárgapatak végi kijáróami a közepén van a pataknak hüje patak. nem tudja hol a vége
szanberghalála.. fatherpatak mumusfeljárórók..romaniaxe-os .meg most már van sok új csak mégcs..
lálykerek közül..csoresz halála kispatak
tibikör.. fogadósfeljáró
S krisztián lábasérülő domb..mondjuk ez a szanberg halála erdő túloldala..de az is lyaú..itt minden jaú.

gabesz kijelöltem az útvonalat..az új részen egy kör..kb 30perces..de van akinek egy nap is kevés lenne rá
kiba jó lett..most futtatom át a prolyectet újra. a fejemben.
kiba jó.
wárunk szeretettel..zoziék is jönnek..
ja j de lyaú lesz..csilisbabosbüffigzsag fog terjengeni mer tén fpőzök repikaályát 12 fős a ház megtöltük úgy a duranó gázzal.. felgyú szegény
jahh van jo sok név ..

siroki,
páfrányos,
három lépcsős.
15 perces patak.
darazsas,

több név nem jut eszembe hirtelen...hiába na régen voltam arra, tavasszal el kell mennem...
birom ezeket hogy menyit tudsz mesélni a dombokrol... én soha nem emlékszem rá, annyi marad meg nap végére hogy jo volt-e a hajtás, vagy nem anyira... a felejtőseket még aznap delete törlöm ...