Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Thx a linket , érdekes és valószínűleg igaz is, de szerintem így pontosabb a szöveg.

A Földön a valódi veszélyt az emberiségre az ember tudatlansága(nem tudatosan cselekednek, hanem félelmek, dogmák, utasítások, stb. által vezérelve) jelenti, ehhez eszközök a pénz, a politikusok, a média, a drogok és a vallások.

S nagyon remélem 2012ben valami olyan történik, hogy ennek hatására ez megváltozik, elkezdenek tudatosan cselekedni.
nézi valaki a dakart? a slovák svitkó az az aki el szokta picsázni a népet sóskúton? zsírul megy a csóka. az orkok nem támogatták meg a dakarra? ott van a csávó az elejében privát versenyzőként. csak ez a buzi eurósport a gyári menőkre fektet hangsúlyt. így csak foszlányokat lehet hallani. látni meg lófaszt sem.

bezzeg attijakot álandóan ajnározni kelll ...jól megy ugyan ,de simán bevásárolja valami katari sejk a versenybe évről évre. ettől függetlenül bazijól megy és elmebeteg az ember ,de könyörgöm olyan háttérrel ,hogy a faszba menne valaki?

a kis privát versenyzők szerintem sokkal nagyobbat nyújtanak a körülményeiket figyelembe véve. persze ez az egész nem erről szól tudom :) reklám meg üzlet mielőtt le lennék ugatva.
csak szólok hogy tönkrement a műhelybe a tévém és fel kellett jönnöm megnézni a mézga aladárt
Mesterem, kifelejtetted a 0. lépést. Az összes hitelezőnek azt mondani kapjátok be, nem fizetünk több sarcot, a hitel már ezer éve kifizetve, kamatot meg nem kap senki

Most is milyen kedvesek, szarban vagytok, de lássátok, hogy milyen jó vagyok hozzátok(IMF+EKB), itt van a pénz vegyetek fel hitelt, s akkor meg is oldva a probléma, de azt egyik fasz se hangoztatja, hogy azért vagyunk szarban mert a korábbi hiteleket akarjuk kinyögni ha igazán rendesek lennének azt mondanák, ok, látom szarban vagy, akkor elengedem a kamatokat, vagy ne fizess 10 évig, míg talpra nem állsz...de tudjuk ez nem erről szól.
Az emberekkel meg megint mit csinálnak, félelmet keltenek, s kurva sokan be is veszik, menekíti kifelé a nagyja a tőkéjét forintból, ezzel gerjesztve a tőzsdét (azaz valakinek ebből is haszon van, jól mondta a bróker) illetve nem is tudom most így hirtelen mit okoz, ha egy rakat forint hirtelen eladóvá válik Ha jól sejtem leértéktelenődik, mivel sok az eladó, kevés a vevő
Bár ezek már a fa levelei, hülye vagyok hozzá úgyhogy sorry, ha nagyon nagy marhaságot írtam
az első pár mondatánál elbukott a monológod Bálonyó!tovább sem olvastam! figyu. az osztrák multikról annyit! mármint hogy beengedték ... hahahaa azok mind osztrák tulajdonúak te nagyon te! billa,lidl,spar,aldi,,stbstb,,a bankokról nem is beszélve,raifeisen,stbstb... szóval nem beengedték! hanem a saját "multijaik" nak adtak teret. ORIÁSI A KÜLÖNBSÉG! mivel a pénz amit oda betolnak a vásárlók a saját iparukba áramlik vissza!ellenben a mienkkel. toljuk kifelé nekik a lóvét vgonszámra.....az ő gazdaságukat erősítve.

ne haragudj el se olvasom a további politikai elemzéiedet mert bár biztos igaz ,de ezzel a multi dologgal úgy mellé lőttél mint tegnap a meghibásodott fékkel :)))
Jó reggelt!
jézusom zééé, ez már nekem sooookkk...

hola gyogyszerem..
kis reggeli gazdaságtan...Dew-nek meg aki esetleg érdekel.....

amugy erröl a multi dologrol az a véleményem , felesleges rájuk haragudni...
igazábol ők csak keresletet elégitenek ki, mi saját magunk csináltunk nekik teret piacot amit ők kielégitenek...
a másik ha megnéztek kűlföldi példákat németország ,ausztria is rengeteg a nagy bevásárlo központ szinte minden második faluba van 1. mégse döl be a gazdaság....
tény hogy anno nem szabadott volna beengedni enyit, nemhogy még azt a pofátlan dolgot is meglépni a politika részéröl hogy adni nekik 5 év ado kedvezményt azzal a cimszoval hogy kivánatossá tegyük a nyugati multiknak kis országunkat...
kb ha vasvillával kergettük volna el őket a határtol ők akkor is bejöttek volna valahol a kerités alatt, nemhogy 5 év adomentesség... sajnos azon is látszott már akkor menyire korrupt a politika, azt hazudik amit akar....

de ha van olyan magyar kisvállalkozo aki kapott az államtol 5 év adomentességet az tegye fel a kezét, és visza szivom az egészet....

de nem is ez a lényeg....

az ország erössége a föld, mindig is mezőgazdasági ország voltunk, ez volt a fő ágazat... jo persze volt nehéz ipar is, de ezeket a vasöntödéket kohokat stb már nem lehet visszahozni ,gyakorlatilag iszonyat elavultak csak fémhulladéknak jok....

nade a föld az itt van most is, szinte tökéletes éghajlat is itt van egy bomba biztos mezőgazdasághoz, arra épülő állattartáshoz, és a rengeteg azt kiszolgálo könnyűiparhoz, vagyis nővényilajgyártás, cukorgyártás ,konzervipar stb...

ha ehez jozan paraszti ésszel felmérve összeirnánk egy listára mit is kéne tenni....

1 . kilépni egyoldaluag az eu-bol... megmondom azt is miért... mert az eu sose engedné visszaállitani a mezőgazdaságunkat, hiszen ők törölték el önös érdekből, a sok hűlye szabályzojukkal hogy termelő országbol egy behozatalra szorulo országot kreáljanak.....

2. vissza államositani a főldeket, csak magyar kézben lehetne föld, a magyar tulajdonosokat szövetkezetbe terelni, a nem művelt földet azonnali hatályal elvenni be államositani...

3. elszámoltatni visszamenőleg a hazaárulással elkövetett privatizácios vissza éléseket, teljes vagyon elkobzással, mert csaltak loptak hazudtak ezzel megkárositották az országot ide juttatva ahol most van... ezzel a példával elejét vennénk a későbbi durva korrupcionak, mert látnák mit kockáztatnak....
lásd kina ahol akár még halálbüntetést is kiszabnak korrupcioért, persze attol még néha van fehér hollo, megis kapja érte ami jár...

4. leépiteni az elképesztő bűrokráciát, kirugni a 600 ezer közalkalmazott legalább felét mert gyakorlatban semmit nem csinál sok pénzért, vagyis csinál jo sok felesleges gazdaság lassito dolgot... amugy pl a hozzánk hasonlo méretü csehországban pont a fele a közalkalmazotti szám 300 ezer... és jol működik..

5. mivel az eu-bol valo kilépésünk magával hozná ismét a vámokat, minden bejővö terméken ismét vám lenne ami igen nagy bevétel az országnak... haha... csináltatok belőlünk egy minden élelmiszerböl,fogyasztási cikkböl behozatalra szorulo országot ok. most minden konzerv után a multi fizessen import adot vagyis vámot.. nyugi 1-2 kivételével mind maradni akarna nekik még igy is megérné bőven, és a piac pusztán realitásokon alapszik. aki elmenne az pedig helyet csinálna a pláza stoppal a kis és családi vállakozásoknak.

6. alkotmányilag eltörölném a pártokat svájci mintára, csak kb 100 képviselő lenne akik bármikor visszahivhatok, és kb 30 szenátor aki a fő kérdésekben ,minisztériumok irányitásáért felenek.

7. a hetedik napon isten is megpihent ,vásárnapot rendeztek , az operenciás tengeren is tul ott ahol a kurta farku malac tur , az én mesém is tovább tartott volna ha ez nem lenne mind fantázia......
jaaa ...ez a te szakmádra éppúgy igaz mint az enyémre
Köszi,de jobb ha nincs munka......
Mindenkinek jobb!
sok sikert helló..jó munkát stb...
Hááát ez a monthy python ez elég beteg
na megyek dolgozok,vagyis úgy teszek
tigriskávé
ez olyan mint amikor keresik a lábat az élet értelmébe mikor elvitte a párduc(azaz kettő darab) az angol tisztnek......

és nézik a szúnyoghálón a lukat(mekkora szúnyog lehetett) nagy ökrök.....beszarás....(most ébredtem fel és eggyel több a zoknim...

láttátok monthy python ...kis fricska a hülye angol tiszteknek .....akik még a háborúban se voltak ott teljesen...

egy gyöngyszem
Jó reggelt!

Nekem a bokám baszódott meg.....
majd be fostam este úgy fájt,még jó hogy van csizmám......
Már nem is lenne szerintem lábam
tegnap kiszakadt a komplett jobb karom .....

és nincs is meg megrándult ..már éreztem ott a nap felénél ,hogy elkúródott de még lement a nap és elvoltam még az adrenalin dózisommal...de most reggelre kutyaszar lett...

de túlélem szerintem....
jóóóóreggelt vieeetnááám! mi a zsír alvás van ?

bálin ehhez mit szólsz? túl a napi politikán ....
kv..
erről az a vicc jut eszembe mikor kisgyereket leküldik kenyérért a boltba ....és kérdezi tőle a boltos. - milyen kenyér kell fehér vagy barna ? erre a gyerek - mindegy vaknak lesz !
szintén olvasó vagyok, de nekem még motorom sincs úgyhogy nekem megengedett
Hú, 2 nap alatt mennyit tudtok írni , alig győzöm olvasni

Jájj, most elszóltam magam én csak olvasni szoktam, nem írni
Az a vicc,hogy ez nem vicc
Pár hete hétvégén bementem a kenyérgyárba mert elfogyott a kenyerünk a kisbótba.Ott van a kenyér nagy kocsikon címke nélkül tucatszám.Kérdi a csajszi fehéret vagy félbarnát?
Mondom félbarnát mert a vevők azt igénylik.Erre a csaj letette a fehér címkéket s felvette a félbarnásat és elkezdte ragasztgatni a kenyérre!
Nem vagyok egy naiv gyerek de ott leültem
Mondom neki, ennyi a különbség?
Miért mit vártál?Jött a válasz