azért attól tényleg elhányom magam ha..egy név.. 3d osztály...
hát nem...
aki már racer az mennyen csak az osztályában...ja hogy feltünéis mániálya van meg dobogófüggősége hát akkor csináltasson magának egyet oszt áljon rá naponta...többször..
ahányszor az orvos javasolja..
2x1...3x1...keményebb függőség esetére...2x2...3x2...
nagyon függő
akkor ezt délelőtt is ill délután is megismételheti...
ha ennél töbször kell. .kerese fel kezelő pcihólyát vagy a hidat..
a tsávó a sárban1 percig...az állat volt...
na az extrém.
beleborul.. selát sehall...azt sem tudja menniy idő a kiszabadítása csak tűr...a tsávó..nem volt kicsit sem ideges mikor kiszedték...mondjuk jogos.
a hószános...
mondom tök király kicsit feljebb megy és akkor a gerincen elgurulhat ..na akkor omlott le az a hely aza a kicsit feljebb...na ott ahogy néztem a vidit.... bekulwáztam
na tegnap nálunk még esett egy öt centi..már hiányzott.
igy akkor fifti...ötven...
félszáz centi a hó..letömrödve is 40cm és az már kemény....
egy pár nap és ki is kell menni hajtani
most lám..g-stály és ronis ..ismerik egymást...pedig azt hittem ...nem
közbe meg.
de....
nálunk ez is mint minden más is tul van szankcionálva, tiltva... nyilván megvan ennek az oka, valakiknek kell a jövőben ez a jo kis ország..földestül mindenestül..
Szántóföldről kell a rajtot indítani ,és ha kimegy a hatóság meg a Mams,vagy akárki,azt kell mondani,hogy mi csak tárcsázzuk a földet.Ja és megkérdezni tőlük,hogy ti hoztátok a vetőmagot?
Mert akkor azt ide kéne lepakolni.
még magánterületen se csinálhatsz ilyet...sajna ....
sok-sok kerékkötője van egy verseny megrendezésének....
még ha mi kimegyünk öten az én földemre csak úgy néhány kör után már ott probléma adódik..elég ha van egy jó szomszéd vagy akárki aki meghallja a motorhangot...és már ott is a baj...rádhívják a zsarukat....stb...
képzeld el ezt ha verseny....
először a saját földedet kell kivonatnod a művelésből hivatalosan , hogy te ilyet akarsz ..akkor be kell bizonyítanod, hogy nem zavarsz senkit..lehetetlen...meg még ezer szabály betartása persze ami nem kis utánajárás és pénz....három évvel előtte kell elkezdeni stb....agyvérzés....
és akkor ez még nem is egy rendes enduroverseny......mert az még a világ vége elintézni egy 50 kilométeres kört az erdőben....25 tulajjal....sasó előkészítette azt is hogy ne is kezdőhessen erről tárgyalás...
ja és a földedet ha kivonattad szart se ér onnantól kezdve...visszarakatni meg nem is kell...
kicsit bővebben...: ki kell vonatni a művelésböl, főldművelésügyi minisztérium, csomo engedélyezési eljárás még a zőld majomtol is kell vinned engedélyt hatástanulmányt hogy lehet-e szerinte vagy nem...
erdőt pl ki se lehet.. szántot-rétet igen, szoval felejtős nagyon...
sokan megprobálták már, osztrákok vettek határtol nem messze erdős dombos területet , hogy majd ott csinálnak qvad és enduro pályát, és még csomo példa van rá ahol nem ment...
igazábol minden a pénzröl szol, pl tokod is ha adsz elég pénzt az éppen rádszált maffai zőld szervezetnek akkor lehet ,ha nem fizetsz akkor ajto becsuk műanyag lakat rádrohad, hiába saját a terület messze a házaktol, ezer ellen hatástanulmányt meg szakértői véleményt viszel hogy lofaszt nem kárositasz akkor sem..
csinálhatsz!de rendes versenyt nem rendezhetsz csak ha van pályaliszenszed meg a mams engedélyt ad rá..felejtsd el..nem kell ezt tudni senkinek,szépen meg lehet oldani ismerős körökben akik nem mennek OB vagy más kupasorozatban azokat elhívni persze valami nevezés díjat szedni,jelképese pár ezret,aláíratni mindenkivel egy nyilatkozatot hogy saját felelősségre vesz részt a rendezvényen,ami nem verseny!
és mehet a buli
ez működött 2 alkalommal is itt debrecenben...nem "verseny" csak erőfelmérő
de am a saját területedre csak az jöhetne be aki meg van hívva...jöhetne oda kökényesi hogy na mifolyik itt...semmi köze,csak lényeg hogy a liszenszel rendelkező versenyzők ne induljanak mert őket a mamsz megbírságolhatja,és meg is fogja
Múlt évben voltam 1-2 EC-n. Ott is probléma volt ki milyen akadályokon hogyan tud átmenni... Sajnos a régi III. osztályhoz képest nagyon elszaladt a ló a versenyzőkkel. Tényleg sok olyan került III-osztályba aki csak eddzeni jön, amúgy motocross 1-2-od osztályban megy...
Máriahalmon pl. Nádor Pisti miért III-osztályban indult? Milyen sikerélmények lesznek szerencsétlen kezdő motorosban aki mondjuk xr600-al indul, csak hogy kipróbálja magát. Erre 1 körön 2-őt kap, és ráadásul fel is lökik... Mivel érezhetően durvult is a verseny, vannak akik nem néznek se istent se embert.
Az hogy kicsi az ilyeneken a részvétel,hát most ez van. most számoltam kb. 200e lenne csak a versenyköltség 1 évben motorkopás, gumi, külön eddzés és idő NÉLKÜL!
Persze hogy ne mennek az emberek 1-2 órás verseny miatt 150-200km-eket... az az összeg 2 hétvégére elég...
Nehéz ügy...
Komoly kérdés: Ha isten háta mögött, ahol nincsenek házak(vagy akár vannak), autóval megközelíthető, megveszek egy telket, elkerítem, aztán ott felállítok egy extrém "körpályát" amcsi terem jellegű/méretű terület saját költségen, az működhetne, nem? (Saját telkemen csinálok, amit akarok... )Minden megyében lenne 1 ilyen, s már is működhet a versenyzés dolog.
Bár most belegondolva, Tokod, vagy másik pálya, amit bezárattak is magántulajdon volt, nem? Bár tény, azok nagy területek...
ezért írtam hogy az lenne jó ha valami más rendezvényel egy helyszíen egy időben meg lehet csinálni,talán valamelyest oszlan vagy redukálódna költségvetés...
de az lesz hogy a bányábab lesznek a kis cuccok,ott magamnak lehet edzeni,azt kalap kabát
csak ha én azt megcsinálom,meglátják majd a kocaendurosok,mzsek,dr-esek meg a franc tudja és azok biz tönkrebasszák a munkám...ez megy...más erőfeszítéseit mennyivel egyszerűbb kihasználni...de ők nem tennének hozzá!
minden esetre én bizakodó vagyok,majd próbálkozom a saját elképzeléseimmel!
Endúrósok ne álmodozzunk, ez HUN...
pedig a hely itt is adott lenne egy Red Bull Hungarian hoz
sőt Red Bull Pilis, Red Bull Matra, Red Bull Bukk, Red bull Bakony
van amit kihagytam?
Talán...ha vagy 10 motoros megnyerné a lottó 5-öt, ami mind fizet 1milliárd felett, azaz lenne 10milliárd, abból esetleg talán le lehetne fizetni a szükséges embereket, hogy beindulhasson a HUN endúró, de aki nyer ennyi pénz, feláldozná erre?
alagut is van, patak is van, jo sok fal, lépcsős kűlszini bánya sok szinten mehetnének le-fel. csalni se nagyon lehetne... házakhoz sincs tul közel, de könnyű autoval megközeliteni , parkolás is megoldott, és nem mellesleg semmi másra nem jo egy ilyen versenyre viszont tökéletes...
csak ugye álmodik a paraszt, mert ilyen nálonk a sose kategoriába esik, minimum Orbának kéne holnaptol endurozni hogy meg engedjék a vaskalaposok..
Köszi a kiigazítást , most hogy jobban megnéztem az alját, tényleg nem derékszögben törik ekkorát, hanem eleve felfelé jöhet egy hegyen, úgy tényleg nem olyan vészes, bár ekkora falnak lehet így se mennék neki
hát nem...
aki már racer az mennyen csak az osztályában...ja hogy feltünéis mániálya van meg dobogófüggősége
ahányszor az orvos javasolja..
2x1...3x1...keményebb függőség esetére...2x2...3x2...
nagyon függő
akkor ezt délelőtt is ill délután is megismételheti...
ha ennél töbször kell. .kerese fel kezelő pcihólyát vagy a
olaszokat, spanyolokat már nem is emlitem.
(Boldog Névnapot Papa)!
http://youtu.be/llFJrEKJnaM
Ni
ni?
Ni.
hozzatok nekem rekkettyés.
a tsávó a sárban1 percig...az állat volt...
na az extrém.
beleborul.. selát sehall...azt sem tudja menniy idő a kiszabadítása csak tűr...a tsávó..nem volt kicsit sem ideges mikor kiszedték...mondjuk jogos.
a hószános...
mondom tök király kicsit feljebb megy és akkor a gerincen elgurulhat ..na akkor omlott le az a hely aza a kicsit feljebb...na ott ahogy néztem a vidit.... bekulwáztam
na tegnap nálunk még esett egy öt centi..már hiányzott.
igy akkor fifti...ötven...
félszáz centi a hó..letömrödve is 40cm és az már kemény....
egy pár nap és ki is kell menni hajtani
most lám..g-stály és ronis ..ismerik egymást...pedig azt hittem ...nem
közbe meg.
de....
nálunk ez is mint minden más is tul van szankcionálva, tiltva... nyilván megvan ennek az oka, valakiknek kell a jövőben ez a jo kis ország..földestül mindenestül..
http://youtu.be/mIgh3X8s7ok
Mert akkor azt ide kéne lepakolni.
sok-sok kerékkötője van egy verseny megrendezésének....
még ha mi kimegyünk öten az én földemre csak úgy néhány kör után már ott probléma adódik..elég ha van egy jó szomszéd vagy akárki aki meghallja a motorhangot...és már ott is a baj...rádhívják a zsarukat....stb...
képzeld el ezt ha verseny....
először a saját földedet kell kivonatnod a művelésből hivatalosan , hogy te ilyet akarsz ..akkor be kell bizonyítanod, hogy nem zavarsz senkit..lehetetlen...meg még ezer szabály betartása persze ami nem kis utánajárás és pénz....három évvel előtte kell elkezdeni stb....agyvérzés....
és akkor ez még nem is egy rendes enduroverseny......mert az még a világ vége elintézni egy 50 kilométeres kört az erdőben....25 tulajjal....sasó előkészítette azt is
ja és a földedet ha kivonattad szart se ér onnantól kezdve...visszarakatni meg nem is kell...
az mnasz nel most megint ez a helyzet,szamos,svajci frank ur es csapata mar tettek a dologrol
kicsit bővebben...: ki kell vonatni a művelésböl, főldművelésügyi minisztérium, csomo engedélyezési eljárás még a zőld majomtol is kell vinned engedélyt hatástanulmányt hogy lehet-e szerinte vagy nem...
erdőt pl ki se lehet..
sokan megprobálták már, osztrákok vettek határtol nem messze erdős dombos területet , hogy majd ott csinálnak qvad és enduro pályát, és még csomo példa van rá ahol nem ment...
igazábol minden a pénzröl szol, pl tokod is ha adsz elég pénzt az éppen rádszált maffai zőld szervezetnek akkor lehet ,ha nem fizetsz akkor ajto becsuk műanyag lakat rádrohad, hiába saját a terület messze a házaktol, ezer ellen hatástanulmányt meg szakértői véleményt viszel hogy lofaszt nem kárositasz akkor sem..
ez itt a balkán, médin balkán...
és mehet a buli
ez működött 2 alkalommal is itt debrecenben...nem "verseny" csak erőfelmérő
de am a saját területedre csak az jöhetne be aki meg van hívva...jöhetne oda kökényesi hogy na mifolyik itt...semmi köze,csak lényeg hogy a liszenszel rendelkező versenyzők ne induljanak mert őket a mamsz megbírságolhatja,és meg is fogja
Máriahalmon pl. Nádor Pisti miért III-osztályban indult? Milyen sikerélmények lesznek szerencsétlen kezdő motorosban aki mondjuk xr600-al indul, csak hogy kipróbálja magát. Erre 1 körön 2-őt kap, és ráadásul fel is lökik... Mivel érezhetően durvult is a verseny, vannak akik nem néznek se istent se embert.
Az hogy kicsi az ilyeneken a részvétel,hát most ez van. most számoltam kb. 200e lenne csak a versenyköltség 1 évben motorkopás, gumi, külön eddzés és idő NÉLKÜL!
Persze hogy ne mennek az emberek 1-2 órás verseny miatt 150-200km-eket... az az összeg 2 hétvégére elég...
Nehéz ügy...
Bár most belegondolva, Tokod, vagy másik pálya, amit bezárattak is magántulajdon volt, nem? Bár tény, azok nagy területek...
de az lesz hogy a bányábab lesznek a kis cuccok,ott magamnak lehet edzeni,azt kalap kabát
csak ha én azt megcsinálom,meglátják majd a kocaendurosok,mzsek,dr-esek meg a franc tudja és azok biz tönkrebasszák a munkám...ez megy...más erőfeszítéseit mennyivel egyszerűbb kihasználni...de ők nem tennének hozzá!
minden esetre én bizakodó vagyok,majd próbálkozom a saját elképzeléseimmel!
pedig a hely itt is adott lenne egy Red Bull Hungarian hoz
sőt Red Bull Pilis, Red Bull Matra, Red Bull Bukk, Red bull Bakony
van amit kihagytam?
Talán...ha vagy 10 motoros megnyerné a lottó 5-öt, ami mind fizet 1milliárd felett, azaz lenne 10milliárd, abból esetleg talán le lehetne fizetni a szükséges embereket, hogy beindulhasson a HUN endúró, de aki nyer ennyi pénz, feláldozná erre?
csak ugye álmodik a paraszt, mert ilyen nálonk a sose kategoriába esik,
ez a Boros CSABI is nagy mázlista ...igazi tulélő..