Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jó estét!

Fejbelövő smile miért nincs? az lenne a végére, ami leírja a hangulatváltozásom...volt motor nincs motor, de le nem írom mit alkottam megint, ennyire senki nem lehet béna, s tuti nem véletlen, hogy már megint KO a vas. A vízpumpa az jó lesz valószínű, csak kipróbálni nincs alkalmam egyenlőre
hát az tuti az olajkarterházban is van nyomás...
mert h nem lenne akkor berántaná a szellőzön a föld légkörét...ugye mert ahol nincs nyomás ott váQm van.
mert ahol a nyomás kissebb a légkörinél az már váQm nak szokták(hibásan mondani..)
a kutyabergnél úgy volt hogy az vizpumpa.. magyarul waterpump..tengején volt egy 8ezer forintos... szimeringes speciális15mm széles 6201es csapágy..az rendszerint évente tönkre ment...eleiten csak gyárira cseréltem aztán meg mivel a karterházba nincs jelentős túlnyomás(4tnél is ki van vezetve a kartercső és normál esetben ugye nem pumpálom fel vele az atmoszférát..szóval nincs mérhető túlnyomás!...ezért kitaláltam..a sima zárt csapágy az az olajgőzt nem engedi át..ugye..tehát a sima c3as műanyag porvédővel zárt csapágy mehetne bele..de mivel ez 3mm rel keskenebb igy a szimeringházat benne hagytam távtartónak.
hát nem tudom meddig birj egy 1000ft koyo csapágy a gyári 8000sel szemben de méásfél év múlva elkelt a berg és emez évente ment tönkre ..az meg ugye másfél év és még azóta is szóval a gyáritó minimum 150%birt többet
ugyhogy az egy porvédős szimering a vizpumpa felől a rugós résszel elég-e..hát az biztos...ugyhogy akinek túlnyomás van a karterjében az sürgőssen nézesse meg a gépét...(a 2t filyús verdáknál is van karter szellőző cső...a ktmnél a paúer szelep tetején a gumicső..na az a karterszellőző..azon ha van túlnyomás..már nincs is
ti max csapkodó olajgőzre gondolhattok...de azt meg elbirja a porvédős szimering forditva is!
amúgy ne aggódj értem. van min aggódnom elég a vén fasz pont a legutolsó utáni -utáni Real G never die
CSak szeretet!Én mindekit szeretek

http://youtu.be/ezFgpj9r8iA
mivan g-stájt lecsukták már? épp azon agyaltam ,ha tényleg összecsomagolt egy ilyen vénembert. az bele is halhat véletlen. mellbe rúgod pofán baszod seggbekurod egy bottal stbstb.. lehet infarktusa lesz vagy ödémát kap hirtelen... oszt rotty...

aztán az ártatlan motorkázásból hirtelen egy különös kegyetlenséggel elkövetett emberőlés közepén találod magad. ha eltüntek az iratai is, még rablógyilkos is lehetsz .

magyarázhatod majd a fakabátnak hogy bottal hadonászott !

jó balfaszok a zsekák... ,de szerintem, ha ezt a botos bicskás tatát megtalálják az erdő közepén krosszmotornyomokkal a fején és motoroscsizma nyomal a mellén vérbe fagyva ....,nem kéne sokáig keresgélniük.
gondolom aznap este volna mit nézegetni az rtl en. a cikk címe. a halálosztó terepmotorosok!

fasza kis vízió mi?
szimeringet mindig ajakkal befelé kell szerelni mert ugy mükszik, magyarán egyiket a viz felé, másikat az olaj felé.. ennyi...és vágj ki a rugobol két ,három menetnyit...kb 1 mili ilyen kis méretnél akkor mindegy hogy a tengely berágodás hová esik ....

majd egyszer behajtom... oda költözök egy hétre vagy valami...
Egyre jár az agyunk így legalább az olaj is el van zárva a víztől, úgy is amennyit kuplungolok a zár térben lévő forrásban lévő olajnak is van nyomása
örök élet + 2 év...
elforditva kell berakni a két szimeringet... a belsőt keni az olaj , a külsőt a fagyállo... nincs mit 6 ezer...
update telo...
ugyanis a fagyállónak van kenése!az keni szimeringet is!

de a külsőt amásikat nem keni nem hűti semmi...
az egy szimeringre sawazok
forditva.. 7 kivül az 5 belül..
de amúgy akár hogy jó csak ne tudjon tovább tolódni a szimering...
a két szimeringnél az lesz a baj hogy a belső szimering elkopik mert nem les zsemmilyen kenése és a tengejt is megnalja..
lehet elég lenne egy pv 10-12mm széels is.. csak az a kérdés hova jön ki a szimering futam.
látos déw.ronis is igy irja..fweszitett szimeringel..csak nézd meg hogy hova jön a futam..és h nem a kopott részre akkor ne feszits..h a kopottra akkor egy leheletnyit kell csak .
(rugót kipattintod...megkeresed a toldást...ahol olyan mint ha vékonabb lenne... két oldalt két kicsi ujjaddal megfogod és mintha egy csavar +anya lenne rajta elkezded szétfelé tekerni...kicsit megfeszül majd megindol..3-4 menet niy szok lenni igy aztán kiugrik és egy egyesne sirálrugó lesz a kezedben egyik vége qpos(KÚpos:-)
majd a nem qpos végéből!levágsz két max 3 menetet..ilyen kis átmérőnél már az is sokat számit..majd megcsavarod megint szétfelé húzólag..kicsit meggilisztásodik a rugó majd összeilleszted és hagyod hogy magéától szépen összetekerje magát...kicsit rásegitessz és mikor megszprult kész a feszitett szimering rugó...
kb 0,5 mm szokott az ilyen szimering előfeszülni..ezzel kb olyan 0,8mm lesz a feszület(11,2 lesz a belső átmérő)..az meg pont jó.
az 7 és 5öst rakd be ha 12mm a hely...a hetest belűrre az ötöst kivürre...mert úgy is bentről kifelé tolja a nyomás....

amúgy a felheggezstett vagy felperselyezett lenne az ideális ,de ez a félcigózás is kibirja majd legaléább 2-3 évig...amúgy meg ezeket évente nem árt tmkban kicserélni..mert mint mondom a 2tnél nincs a szimering mögött kis forat ami mutatja ha behal a szimering..csak befolyik a blokkba és kész a baj
Vagyok skypen ha gondolod hívj
sőőőőt,minnyá jön
sőt olyan szoros az összefonódás,hogy a keresztgyerek motorja is itt van
Asszonyos ágon.
Réka a hugicád, igaz mindenki ezt mondja a motelben Juci néninek

Komolyan, milyen ágon rokonod neked a Norbi gyerek?
Hejjjjóóóó A családban van,nem kék piszkálni
Pisztollyal már lebeszéltem, szóval kéne lennie, de nekem addig még tesztelni is kéne

Jó lesz megint, múltkor Viktorékkal a kuplung lett tesztelve, szerencsére túlélte most meg majd a vízpumpa lesz tesztelve napos hajtáson
Viszont ha már témánál vagyunk és nem vagyok pofátlan
A gyári blokkdelki tömítés a víz átömlőnél mindkét oldalt vékony gumi gyűrűs szokott lenni, nem sima klingerit. Nekem sima klingerit van, amiből majd kivágom a tömítést. Fel szokás kenni a lyuk körül több szilikonnal? Esetleg a klingerit tömítésre kenjek a lyuk köré vékonyan réteget és hagyjam megkötni, s utána rakjam össze?
Ti hogy szoktátok?

Én csak simán vékonyan piros szilóval felkenem egyik oldalon, felrakom a tömítést és ráhúzom a másik felet, de most valami bibi lehetett, mert tuti elment a víz a tömítés mellett is
Rendben majd télen megoldjuk akkor,csak el ne feled! Hétvégén lesz hajtás? Vagy még először teszt? Mondta Hasi is hogy lehet jön szal össze kellene hozni valamit majd! De addig még beszélünk telón!
Úgy fogom betenni a 2db sima szimeringet, hogy ott zárjon, ahol még ép a tengely
Lehet variálni van 7mm 5mm és 4.5mm vastag is
Micsoda űrtecsnika van nálatok köszönöm , majd esetleg télen.

Sajna nagy melő leszedni, így ma összeborítom és szét nem szedem megint. A vég záró zéger miatt le kell venni az egész blokkfedelet, ahhoz meg a védelmet, stb, agyrém
Szia Dew!

Mennyire nehéz a tengelyt kiszedni? Jövőhéten megyek be melóba és ott lézerrel feltudom neked hegeszteni,nincs nagy hő és igen kemény a cucc amit rárakok!Csatolok a képet hogy lásd milyen a varrat! 0,3huzzal hajszál vékony és nagyon kis ponton olvaszt!