Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na, mire megszültem a hozzászólásomat megjött az erősítés:-)

Mike haveromat nem ismered, ő is Jersey-i.

http://mikesigety.com/
egész nap fát vágtam, 5-kor kimentem most jöttem be motorozásbol, nem fáj semmim rendben vagyok...
Jó estét!
Nem tudom az árát, mert én is kaptam. A neten, ebay-en biztos van ár is.

Ami tény:

A haverom 4.éve nyomja vele az usa enduróbajnokságban. Meg a haverjai is, szóval bizonyított a portéka.

Repülőgépekben is használják, ami egy üzembiztonsági jelzőt ad neki.

Nem háztáji portéka.

Ami az én véleményem:

A hőterhelést elszállító hűtőközeg hatásfokának növelésével, a vízre tervezett hajtómű rendszere nem fog 100 fok fölé emelkedni.

Százalékosan olyan mértékben javul a hatásfok, hogy nem emelkedik sokkal a vízre tervezett üzemi 95 fok fölé.

A gyártó szerint a hőfelvevő és a hőleadó képessége is kiemelkedő az anyagnak, tehát nem csak azzal operál, hogy nem forr fel.
Itthon fekxeskNAGYON BASZOTTUL FÁJ a dereklam 2 napkja a dclac napi 3x1 semmit se ér se a kenőcs se semmi tök mind1 hogy álok vagy felszek kurvára becsípődött baszdki el lesz baszuva a jövö hetem
http://mxonline.hu/motocross_telefon_sonim
44dodo:kb 10000HUF +30dollar a póstaköltség
Amugy kint a qwadokba Jersey be ilyent raktunk mert a sziklás hill climbeken meg az edei mocsarazósokban ha nem vol tempó nem forrt meg még ventillátor se kellett(jó büdös szaga van)
stét...
NPG + és a RACE hűtőfolyadékok
NPG + c, a mi kombinált hűtőfolyadékok
Mi újrafogalmazta a technikát
NPG + és a RACE hűtőfolyadékok
1 High Performance hűtőfolyadék.
Ez a képlet kompatibilis az összes korábbi
Evans képlettel és lehet hozzáadni anélkül, hogy ezzel kapcsolatos aggodalmaink lennének
Köszönjük, hogy továbbra is használja a Evans víztelen hűtőfolyadéainkat

Evans High Performance hűtőfolyadék előnyeit ötvözi Evans NPG + és NPGR. NPG + c kiváló hűtési védelmet az összes benzin és könnyű dízelmotorok, beleértve a tengeri és a könnyű repülőgépek. A körülmények egészen -40 ˚ és 375 ˚ F High Performance Hűtőfolyadék biztosít hűtést védelmet a folyamatos hűtőfolyadék érintkezik a motorral és a fémekkel. Megszünteti a víz korróziót okozó, elektrolízis és kavitációt. Sireres hűtést biztosít védelmet az élettartamát növeli a motornak, csökkenti a karbantartási időt és költséget.

Forrásponttartomány 375F @ 0psi
Freezes-40F
Viszkozitás 2.3cp @ 212F
Felületi feszültség 44dyn/cm
Azért nem olcsó,de vállalható az biztos!
Fordítást az én is várom
vanak amcsi kommentek fórumokon. agyalnak hogy szétmegy a motor miatta. valaki angolos olvasgasson már bele.

http://www.advrider.com/forums...
http://www.evanscooling.com/pr...
ehun e.

azt hittem drágább. és ez 1 gallon . azaz közel 4 liter! honnan picsából szerezzünk ilyet.
Árról tudnál valami tájékoztatást adni?
na végre egy fasza valamirevaló hozzászólás!

figyu mennyibe kerül egy flaskával ez az anyag? és kell e hígítani stbstb.... mondjuk ez felveti azt is hogy pl 200 fokos motorral is mégy tovább. akkor neme megsül a henger ? vagy mittudomén de ha 300 fokig elengedi akkor mér izzik az egész cucc. rég leolvadt rólad a gatya is!

mike heverod nem tud beküldeni cuccokat ide nekünk a vad keletre? még biznisznek sem lenne utolsó. vagy gondolom kurvanagy szüksége van erre a púpra a háta köuzepére...

na de hátha.
Látom, hogy örökös visszatérő probléma a túlmelegedés.

Alapvető probléma, hogy a víz (és a vízalapú normál hűtőfolyadékok) a hőmérséklet emelkedésével forrni kezdenek és 100 fokon gőzzé változik.

Már kisebb hőmérsékleten is gőzbuborékok keletkeznek.

A gőz mégúgy sem vezeti el a hőt, mint a folyadék, ezért már a forráspont előtt romlik a vízalapú hűtőfolyadék hőfelvevő és szállító képessége, mivel kevesebb molekula érintkezik a hengerfallal mint a folyadék állapotnál.

Szóval a vízalapú hűtőfolyadéknak fizikai korlátai vannak. Lehet mesterkedni nagyobb nyomású hűtősapkával, vagy nagyobb hűtővel, mint jó hatásfokú megoldásokkal (van aki szerint gyorsabb keringetéssel), ennek hatásfoka szubjektív.

Az usa-s haveromék is ezzel a problémával küzdöttek az elmúlt évtizedekben csoportosan. Megvettek, kipróbálta, teszteltek, mértek mindent ami pénzért elérhető a világban.

Pár éve EVANS NPG-R hűtőfolyadékot használnak, mindenkinek megszűnt ez a problémája. A folyadék 300 fokig nem gázosodik, nem forr, megőrzi a hőszállító képességét.

Az evans küldött repibe az erzbergre 3 dobozzal, hogy lássák Európában is a különbséget extrém körülmények között. Az egyik fele ment Mike motorjába, a másik doboz és a fél dobozzal került a ktm-es brigád motorjaiba. (a harmadik maradt nekem )

Tavaly ugyan hűvösebb volt az időjárás de nyoma nem volt a forrásnak.

Én is ezt használom 250 4T crossmotor, de bármennyit bambáskodom még a túlfolyóba sem nyomott ki semmit, pedig a nyári 40 fokban is nyomtam pár hétvégét, végig egyes, lassú endurós körülmények.

A portéka nem olcsó, főleg a szállítás miatt, van angliában is dealer lehet, hogy úgy olcsóbb.

Szerintem két fő összeáll, megvesz egy dobozzal, aztán viszi magával az aktuális motorjában, örök élet, nincs több probléma.

Az evans npg r -t direkt kis hűtőfolyadék kapacitással rendelkező versenymotorokhoz fejlesztették ki.

http://www.evanscooling.com/hi...
viktor. ugye nem azt akarod mondani hogy japán sapka van rajta és 1.1 báros? mert akkor tökön szúrom magam. és visszaküldtük az 5 db 2,2 es japánt amcsiba mert kutyának nem lett jó. muhahaha
fasz kivan ezzel a buzi hétköznapozással. nem igaz hogy egész hétvégén baszom a kurvaeget . hétköznap meg dolgozni kéne nem szédelegni. megpróbálok azért kimenni. de ha nem férek be sehova akkor nem mék.
lya.
hétfőre akar menni a bregád...
már töbebn is vagyunk rá mint kettő ..de eddig az ért nem többen mint tizen kettő de majd félúton járunk...
ha te is jössz akkor akkora a létszám mint amilyen gumit szerenél venni.
Mondtam,táppénzen vagyok-voltam,végignéztem a 9 part-ot,hát.....szóval....nem sok örömöm leltem benne.Bár a srác sem,mint hallgattam,csak nem igazán ez élt bennem az enduro-ról eddig,pedig szeretem red bul-t is meg Erzberg-et is. Erőt-egészséget!
szali.
van e még abból az últra brutál 2,1 japán verdákra valló...hűtősapidból..tudod amelyiknél belevertem a csűfot hogy milyne ..lye vagy hogy nem a ktmhez valót veszel..és kinek kell olyan a japánonál...
na nekem kéne egy.
milán.
az a bácsi..az maga essská
nem csak magyarul tud ..hanem még angolul is kéri a segitséget hogy segicccs ..ég.
elmondom neked..ez egy tök jó hely... faternál voltunk párszor ilyenben.. hogy egymást huzogatják a rálydelok...de az nem race... vagy max egymáshuzagatási race
aki gyursabban huzogatja a másiknak.. akkor a másiknak hamarabb lesz jobb..ez nem a szopás ez a rej-szolás
hály.
egy tűzoltó...hahaha az nem is egy az már egyből kettő.ha ha ha
az egyből kettő az meg már mÍnusz egy. ha ha ha

bocs szali..nem láttam hogy hivtál... te hivtál ...ha igen proba újra..lehet most épp fel tudom venni

tök jó lett a verseny végén az értékelés..
nagyerrel egymás után végeztünk..az ötvenedik hely körül ö 10 csekkpontot csinált a két nap alatt én háromat...
ennyi erővel..úgy is lehetne a végeredmény hogy az eső számit úgy is ..mikor beér.. a többieknek meg leintik a racét
mert első csak egy lehet a öbbi meg töltelék..és lássuk be.. mikor is van szükség a tölteleékre...
pl palacsinta evéskor
pizza evéskor..
töltött lángos evésekor...

szóval szinte soha
ugyhogy a szervezők ha nem figyelnek a kkro jövőre nem lesz tölteléki a versenyükön csak zsockó..meg a lengyel..mert ők keményen csatáztak...
töltelék nélkül meg nem lesz bevételük..tehát verseny sem..ha csak nem ők is úgy fogják csinálni mint E-magdi akarja a dam...b és damberben
hogy bográcsrace...
mert ez a 40.000ft indulási dijj az ért nem igazán bogrács race..ezért elvárhat nak valamit a szervezéstől..lehalább egy normális végeredmény kiirást...
mert nagy err és espontkápont azért másnap megcsinálták az összes dzsekkpointot
http://youtu.be/4YuQNd1FFBw

8:50-nél bácsi magyarul ku.....nyázik
Osztom,bár azok ha nyögnek már' baj van Volt rá párszor példa.......