Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

az jó ötlet, hogy világba kiáltod, amit le akarsz védetni?
Bár ezt nem értem, miért fontos, hogy le legyen védetve és szerzői jogod legyen rá?
Ennek tuti van egy díja, meg a jogász díja, aki ennek utánanéz, elintézi neked, stb.

1. Találd ki mit is szeretnél pontosan, mérd fel, mid áll hozzá rendelkezésre, hol is vagy most.
2. Menj el erre a megbeszélésre, szerezz infót, elméletben járd végig az utat, hogy is lenne a verseny, mi kell hozzá, milyen problémákat kell megoldani, stb. Ez rengeteg idő és utánajárást von maga után valószínűleg, akkor tudni fogod a megoldandó problémák halmazát.
3. Próbálj a problémákra megoldást keresni, megint csak elméletben, több alternatívát is.
4. Amikor már úgy érzed, hogy mindenre van megoldásod és elméletben végig tudod járni az utat, na akkor fogj bele a gyakorlatba.
5. Sajnos a gyakorlat hozni fog egy csomó újabb problémát, amit ott és akkor kell megoldani, hogy elérhesd a célod.
6. Elérted a célod vagy nem de sokat tapasztaltál és fejlődtél

Ja és egy naplóban oszd meg az infókat, hogy ha más is bele akar fogni, tudja mikkel találhatja szembe magát.

Ha van ötlet, lendület/lelkesedés és energia az már jó alap, csak kevés de még mindig jobb, mintha az se lenne
Nézd meg a képet, neked a PRO nyomon kell menni, a jobb oldali 1. kéményre való felfutás lesz az 1. siratófal feladatot
ha azt megoldod fel majd le, jöhet a mögötte lévő kürtő
Legelőször le akartam védetni a verseny szerzői jogát,hogy az enyém az ötlet. Csak akkor ugye megint felmerül a kérdés h kik,hányan és menyiért meg reklám meg stb...
Kinek az órabérével számolva?
Csak egy általam hallott szám, ha időt akarsz méretni, mert gondolom az lenne az alap és hivatalos mérő céget akarsz, röpke 200eFt/alkalom MAMS verseny esetében meg nem hiszem, hogy elfogadják a Pistike méri órával módszert
Mondjuk ezen időmérő problémát lehet orvosolni , de ez csak 1 db volt, ki tudja milyen hivatalos lószarokért kell még csengetni és mennyit, részemről sose rendeztem versenyt.
Remélem, hogy hasznos infókkal látnak majd el és képben leszel mit és hogy is lehet
Mért szerintetek mekkora lehet ennek a rendezvénynek az anyagi vonzata? Meghívtak az év vége felé szerveződő szakági megbeszélésre,h hogyan is mennek ezek a dolgok. Kíváncsian várom!
80 hektáron csak tudunk valamit kezdeni srácok úgy gondolom.
Ha van ismerősötök a tulajnál, akkor te mint magánszemély is kezdeményezheted, viszont úgy felmerül a kérdés, hogy lesz-e aki elmegy. Mert szponzort se igen találsz úgy, ha azt mondod neki, nem tudom hány fő lesz jelen, max. ismerőst aki nem tudja hova tenni a pénzét és vállalja ezt a reklámtevékenység rizikót... Ha tudod neki garantálni, ott lesz az X fős, hivatalos MAMS versenyző gárda I,II,III osztálya, meg jó sok néző, akkor már lehet tárgyalási alapod...Persze aki nem akar magának reklámot, az ezt is le fogja szarni.
Ez sajna benne van a MAMS-ban dolgoznak emberek, akik nem hiszem, hogy 2. állásban nyomják, hanem valószínű ez a főállásuk is, azaz működésre/bérre kell a zsé, kell könyvelni azt ki kell fizetni, stb, sok-sok működési költség, amit valamiből ki kell termelni.
Viszont elvileg azért vannak, hogy a motoros társadalmat képviseljék, aki mögött ott állnak a motorosok, RGO nem ellenség,
ők vannak értünk, csak ez X Ftba kerül nekünk, de mivel mi a motorosok nem állnak mögötte, így nekik is nehezebb a dolguk. Az már egy másik kérdés, hogy miért nem állnak mögöttük a motorosok...sok-sok oka lehet, akár minden szituban egyedi.

Természetesen lehet másként is, egy jó példa rá a KTM klub szervezésében megrendezett fajin kis versenyek
Ezen esetekben ezek a srácok a "MAMS"-t helyettesítik, akik képviselik az ott részvevők igényét és versenyt rendeznek nekik, ismerősök által, működési meg egyéb hivatalos könyvelési stb. költségek nélkül, 2. "állásban" hobbiként, saját költségen, saját időből, ők szerveznek mindent egyedül.
Megéri nekik? Nem tudom, ezt tőlük kéne megkérdezni.
Így van, csarnokok közt csalinga,lépcsőn le az alagútba,vissza fel,csapatás,kanyargás,akadályok(sínek),falmászás,és a külterületen vissza,meg ilyesmik.
Esik neked az eső, mehetsz hétvégén csapatni
Részemről azt mondom hajrá, nem kell foglalkozni az úgyse gondolatokkal! Ha probléma adódik, meg kell próbálni megoldani.

Ha belevonod a MAMSot, akkor tuti lesz résztvevő ahogy már írtam.
Az jó gondolat, ha egyesület próbálja a kezdeményezést, talán szóba állnak vele, bár magánszemélyként is menni szokott, ha van ismeretség.
A gyár területét meg gondolom úgy érted, hogy nem bent a csarnokok, hanem valószínű van annak külterület is a tulajdonában, ahol akad domb, stb?
Legyen úgy csak a mamsz ha benne van drága lesz
Akkor ezt a képet már régebben láttam,akkor is szörnyű
Ez mar 2002 es tortenet.
Latod kint vannak a 6 naposon gondolom sajat maguk finanszirozzak
Jézusom! R.I.P!
én egyszer láttam képeket arrol az üzemröl, de azokon csak hatalmas csarnokok voltak oriási beton placokal... hol van ott sirato fal?

ugye nem olyan sirato falra gondolsz mint jeruzsálemben, hogy bedugdossuk a kis üzenet cetliket a fal réseibe, kicsi imádkozunk , zokogunk elötte a big enduro istenhez,..
Huszti Kristof volt.R.I.P.
Üdv!
Nem nem ilyenre gondoltam egyáltalán. Kevés beton rész van, vannak siratók,egyéb érdekes pályarészeket lehetne kialakítani. A MAMS-al már beszéltem, jelenleg kint vannak a 6 naposon, hazafelé lesz majd pályabejárás és gondolkodás mit is lehetne kihozni az egészből. Magán személynek szerintem nem engednék,hogy a gyár területén belül össze vissza majomkodjunk. Ezért is szóltam a MAMS-nak, mint hivatalos szervnek. Díjazásról is gondoskodnánk, sok munka van még, feltéve ha össze jön.
.....
Jó helyen mentetek
*idétlenkedésemmel. Ez lemaradt
Na még egy és nem fárasztalak benneteket az http://youtu.be/U9RZjYRhFs8
Csak hogy érezd,nem arra voltunk!
Ha oda mennénk egyszer akkor arról tutira tudni fogsz mert veled beszélnék róla
http://youtu.be/BcsCfcE55BE
Megnézi a videókat egy geológus és megmondja pontosan a titok helyszínt