Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

2x40 deka sonka nem lenne elég egy hétvégi pecára sem, bár ha van mellé egy kiló kolbász, meg még valami apróság akkor esetleg kitartana 2 napra

én mindig csak annyit eszek ami belém fér, sosem eszek többet, de kevesebbet se, ez pont optimális
múltkor épp néztük hogy lazán betúrtam 1,5 kiló pacalpörköltet egy evésre mellé legalább fél kiló kenyeret
úgy hogy amíg főtt megettünk egy kosár pogácsát közben, ha nincs pogácsa akkor simán ment volna a 2 kiló is

ennek az az apropója hogy van nem messze időnként pacalevő versen 3 adagot(3x45 deka) kell enni 3x2 szelet kenyérrel meg a szponzortól függően itallal(idén kóla volt azért nem neveztem)
aztán aki benevez és megeszi annak ingyen van a kaja

nem a semmiért vagyok lassan 2 mázsa, nem a szél és a napfény termeli a zsírt a hasamra.....
a kolbászba a többség hús mehet, paprika egyedül ami húzósabb összeg, idén már tuti 10 ezer felett lesz a normális paprika kilója
féldisznókat régebben vettünk, az most 1100 ft a fej nélküli, de ezek elég kicsik, jobban megéri a 150-160 kilósat megvenni
én szétszedek bármit, ha nem kell utána összeszerelni 😆
a pörkölés ami nem megy mert sokszor reped a bőr
amit nem eszünk meg az megy a kutyába, nem veszik kárba semmi se
amúgy ezelőtt 15-20 éve nem gondoltam volna hogy visszatérünk a disznóvágáshoz, de mostanra olyan drága lett a kolbász-sonka hogy simán megéri rászánni egy napot arra hogy kb féláron meglegyen itthon
Nem tom hol vasarolsz,de egy auchan nivo sonka vagy egy szatmari főtt sonka 2x40 deka egy hétre elég két főnek reggeli-vacsoraEz kb 3-4e a lidlben nekem pl a lepénykenyerböl 3 elég 3 etkezesre.Az 150 forint.
Ne egyel annyit.🤣
Én csak azokat a régi atlaszokat tartottam meg.
Ellenben megtarthattad aztán vagy papirgyűjtésbe végezte vagy később még visszakerestél ha nem emlékeztél valamire. Még talán most is van valahol általános iskolai könyvem
Nálunk is, de az azt jelentette hogy az aktuális áron előre kifizettük a tej vagy kakaó és kiflik árát. Ebéd és tizórai havi dijas volt, azt nem tom annál hogy jött ki a matek
Mi csak vágott disznó szükséges alkatrészeit vesszük ismerőstől. Jó a disznóvásárlás, de csak akkor rentábilis, ha minden részét megeszitek. Illetve azért számolni kell még plusz költségekkel, mint fűszerek, meg egyéb alkotórészek megvásárlása plusz ha nem értetek hozzá akkor kell egy hentes is.
A tankönyvért meg szépen álltunk sorba és fizettük.
Te írtad ezt:", inkább a gyerekekre jutó terheken kellene csökkenteni"
Én erre reagáltam hogy van ingyen tankönyv és ingyen kaja.
Az meg hogy azt állítod hogy
sunnyogokekég szánalmas tőled miután tíltottál és elvileg nem is látod hogy mit írok.
A keso nyolcvanas evektol a keso kilencvenesig tudok nyilatkozni. Nem volt ingyen a menza, de gyanitom tamogatott lehetett, mert relative olcso volt.
jut eszembe
amúgy a szoci rendszerben se volt ingyen a kaja
nálunk elő lehetett fizetni a reggeli iskolatej/kakaóra és/vagy tetszőleges számú kiflire
menza ebédet nem tudom, sose ettem menzán mert finnyás voltam mindig
kurva drágák a kaják
múltkor beugrottam a boltba egy fél kenyér volt majd 500 pénz, meg 2 ujjnyi vastag valami felvágott sonka 1700 forint aztán amíg kihúztam a pótokat a szőlő szélére megettem az egészet
egy gyereknek ez lehet elég lenne egy napra, de akkor se fér bele még 2 ezerbe se

amúgy ezért sütöm itthon a kenyeret mert 350-be belefér a 700g kenyér az meg 2 reggeli
idén az a terv veszünk egy disznót aztán lesz szalámi-kolbász meg egy hátsó sonka
ha jól emlékszem 850 most az élősúly, a szalámi meg már 3ezer felett van a legolcsóbb helyen is és az élősúlynak kb a fele megvan húsban
Nem követem napi szinten az itteni értekezéseket mindig, de az eddig is nyilvánvaló volt számomra,hogy nincs ingyenes étkeztetés. Egyébként mindenhol emeltek valamennyit, én személy szerint esélytelennek látom, hogy még kedvezményesen is, napi ezer forintból etetni lehessen bárkit is, normálisabban.
eddig azért az átlagtól értelmesebbnek tartottalak, nem tudom mi változott...... meszesednek az erek vagy csak öregszel?????

én leszarom hogy van-e ingyen vagy nincs nem is érdekelt eddig ez a dolog
itt írta a tűzoltó ingyenes a kaja, engem akkor se érdekelt a téma, csak mondják a sógorék mekkorát emeltek a suliban (20-->34) aztán írtam hogy mégsem ingyenes
és még felháborodva sem vagyok miatta
remélem most már érted az összefüggéseket
Egyébként most jut eszembe te letiltottad így nem látod mit küldött neked de nesze baxmeg és tartsd meg az aprót te mocskos állat 😅
neki 3 gyerek után ingyen is van(kezeit széttáró) Az, hogy neked csak egy gyereked lett ahhoz neki nem sok köze van(kezeit széttáró)
Van akinek ingyenes, de azon felháborodni, hogy mindenkinek mégsem, azt nem értem. Mitől lenne ingyen bárkinek.....Az a baj, itt mindenki félinformációkból általános megállapításokat tesz.
na
a segghülye tűzoltó írta az ingyenes kaját nem én, szóval csak erre volt a válasz
de azért sunnyog a kis genyó mert nem ismerte volna be hogy ő írta
most olvasni felejtetteket el vagy értelmezni????
nem vagyok se szakértő se semmi
itt írta valaki hogy ingyen van a kaja, aztán ma szóba került hogy múlt évben 20 ezer volt a kaja, szeptembertől meg 34 ezer
szóvan nem én írtam a faszságot.........

20 éve se volt nekem ingyen a gyereknek a menza a 70 ezeres vasutas fizetésem pont elég volt ahhoz hogy ne kapjunk ingyen étkezést de ki minimálbéres bejelentésen volt és japott 4x ennyit mint én az meg kapta
Mindkét gyerek panaszkodik vagy a mennyiségre, vagy a minőségre, két különböző kollégium, különböző ellátóhelyről. Egyrészt az előirányzott egészséges táplálkozás jegyében csinálnak iztelen vagy elbaszozz kaját, vagy a gazdaságosság oltárán áldozzák be. Mindenestre éhen nem halnak, a mi időnkben se olyan volt, mint az otthoni,kellett akkor is, meg most is a kiegészítés.
Szerintem ez így teljesen rendben is van,akinek kevesebb van,annak ingyen van Aki meg nem szorul rá az kifizeti.Egyébként minálunk nem olyan szar a kaja,teljesen vállalható.Anyám egy ismerőse ott dolgozott,(idén már nem)aztán szokott vinni anyámnak,tényleg volt ami teljesen jó volt.De pl pont tegnap ettem meg az uzsonnára kapott joghurtjukat,életembe nem ettem még ilyen édes joghurtot,rohadt édes volt.
nekem az hol érte volna meg a sok olcsó házat felhúztak volna vityáék? Nekem ez egyáltalán nem érdekem. Nekem az az érdekem, hogy vegye el tőled a házat a végrehajtó és gyere hozzám albérletbe(kezeit széttáró)
Fizessenek a gazdagok,a sogorék azok.😆
Igy van, szerencsére mi egyik kategóriába se tartozunk. Tehát akinek segitség, az ingyen étkezik. Nekünk is nyilatkozni kell ezekről, de hát egyik körbe se tartozunk. A kollégiumi ellátás havi 60 ezer körül van, ezért kap enni plusz lakhatás. Nem gondolom hogy kifizethetetlen.
Egyetlen könyvet kellett venni a kisebbiknek, mert az nincs benne a könyv csomagban, de mivel angol szakos és az iskola használja, egy atlaszt meg kellett venni. Illetve javasolt....
Lassan bogyó szintjére keveredsz.
Igen, a tankönyv ingyen van. Az étkezés sehol nincs ingyen viszont lófasz áron van, bár az is igaz elég szar kaját adnak érte. Sokminden ingyen van, neked egy gyereked se tanul, nekem kettő ellenben ebben is szakértő lettél hallomásból.