Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Viszont jol birja a vagasokat.A parnázás eleg vastag.
ini 😁
nem is látnád lassítás nélkül 😆
Azt azért megnézném mit müvelsz le vele kétmázsásan 😅
Az inkább burleszk lenn
nundzsaku a legjobb 1:1 küzdekemhez
csak ehhez a fegyverhez rengeteg gyakorlás kell
szóval maradok a kardnál
ott azért távolságot is lehet tartani
Bar kapj el egy ukrit,tuti elad neked egy akm-et.
Lofaszt,egy bárd vagy buzogány jobb.
lándzsa szar
kard az igazi
aki tökös kardozik
😅
év elején elástam a kutyám, szép nagy volt vagy 50 kilós, szerintem 30-40 percnél többet nem ástam igaz nem raktam 2 méter mélyre de raktam rá földet , szóval 2-3 óra alatt simán elültetném a 120 kilós cocát is és beleférne 2-3 relaxációs sör is 😂
😂
https://www.facebook.com/share/v/1CxKL5y42o/
Disznókat kell tartani. 4-5 koca, szépen elropizza a csontokat is, aztán nincs hulla, nincs probléma.
Soha ne bízz olyan emberben aki disznókat tart 😅
Vazz, a szomszédod aki 120kg-os kancigány pont ezt gondolja rólad és ezért nem támad meg hanem a romamotor.hu-n írja le a bánatát. 😒
Az államilag előlegezett (mivel amúgy mindent kifizettettek a légionáriussal) eszköz volt és egy hosszadalmas kiképzés eredménye annak elfohadható használata, ahogy írod, a vikingeknél miképp mindenhol a tehetős kisebbség kardozgatott hosszú kiképzés után így ugyan ahogy írod a kanapéról elérhető susnyást kaszabolod a szomszéd előtt, de ezt azért nem nevezném képzett vívó tevékenységnek, inkább használj te is dárdát vagy zulu lándzsát (bár ahhoz is kell gyakorlás, de gyorsabb elsajátítani azt a pár mozdulatot mint a vívást) mert azokkal hatékonyabb lehetsz a heti vagy napi támadásokkal szemben amit el kell viselned. 😁
azért kurva sok meló elásni egy 120 kilós kancigányt legalább 2 méter mélyre hogy a rókák ne kaparják ki
nemtudom mit kell ezen rugózni annyit ... úgy kell leszúrni hogy minél kevesebb vér folyjon (mert azt fel kell takarítani meg különben is csúnya) aztán meg elásni, igaz az is macera de a befektetett energia megéri elkerülendő a hercehurcát 😆
Háromszor elugrik a cigány a kardod elől aztán te el is fáradtál, onnantól te már csak egy haszontalan nagy zsírostömb vagy,neked egy esélyed lenne,egy lőfegyver,abba nem kell fizikai munkát belevinni.
ahol volt pénz ott volt kard is pl római korban minden legionariusnak volt kard
csóróbb vidékeken ez inkább a gazdagabb réteg fegyvere volt
a vikingekről is leginkább a balta jut eszünkbe de ott is karddal hadakozott a tehetősebb réteg
amúgy a kard mindig is drága volt, a jó kard meg még drágább
jelenleg se olcsó egy havi minimálbértől indulnak a nagyüzemi gyártású kardok amivel vágni is lehet
gyerekkorom óta kardozok váltakozó inrenzitásssal
mostanában csak az akác susnyókat csapkodom vele, de úgy hogy a szomszéd cigó lássa hogy villog a kard a napfényben
idén ki is políroztam őket mert kicsit matt lett a rátapadt növényi nedvektől
szóval azért a tippmixen magamra fogadnék egy átlag botos cigó ellen
persze egy képzett hanbojutsu harcos ellen azért biztosan alulmaradnék
Némi rövid hadtörténeti olvasgatás közben bevillan, hogy a népeket ritkán fegyverezték fel tömegével karddal hanem inkább lándzsával aminek volt egy egyszerű oka a kard árán kívül. A kardforgatást nehéz volt akár közepes szinten is elsajátítani és több évnyi sok gyakorlásba telt míg a lándzsa használatát sokkal könnyebben lehetett persze vannak korlátai mint a szűk helyek, de ahol elfér ott hasznosabb tud lenni mint a kard. Gondolom te gyermekkorod óta napi 6-8 órát gyakorolsz ami megmagyarázná a magabiztosságod. 😁
Dagikardozás jobb?
Most néztem végig a samurai:last standing sorozatot.
Hat,nem ini villant be.
Amugy kurvajo a sorozat,érdemes megnézni.
Drága.......,.
Betonfal,jo magas.
Hát őszintén megmondva most nekem is az jutott eszembe, mint a tűzoltónknak....
Ott vagy te egy karddal, 50 fölött, jelentős túlsúllyal, meg mindenféle ízületi problémával, meg ott van egy 20 éves, utcai harcokban edződött c egy husánggal... nem tudom, kire fogadnék 🤔
Olyan védelmi eszköz kell, amivel lehet tartani négy méter távolságot...
Ini szerint aki bemegy egy karróval,az megfelel a feltételeknek,mondjuk nem tudom ő a zsírdisznó testével milyen önvédelmet tudna alkalmazni,szerintem gyakorlatilag zéro.