Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekem aztán mindegy
A 9x19mm es lőszert hivjak lugernek a tervezo altal,de egy csomo fegyver lett erre a loszerre tervezve,a nato es a nyugati vilag onvedelmi es hadi pisztolyai hasznaljak.
A parabellum a koznep ek beakadt neve.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Luger_P08
Viki szerint ez a története.....
A p9r -be beütve volt a parabellum.
Mintha ra is lett volna irva a para,ez is kozrejstszatott a népnél.
Mint a flex.
👍
Az stimmel. Bár azért nem olyan rossz fegyver, csak gondolom szétgyalázták már azokat.
Világos, én is arra gondolok. Ahogy Kéri úr mondja, a Browning shortok, a 6.35-ösök meg a Makarovok után betört a 9mm Para és mint a "stílfűrész"... konyhanyelvileg ráragadt a P9-re a lőszer neve.
Para a 9mm luger töltény elnevezese is,gondolom ebbol terjedt el.
A P9-et hívták Parabellumnak, ha jól emlékszem.
hát én erre már nem emlékszem mit mondott
gondolom a pa63 volt nekik mint a honvédségnél, ami kb semmire se volt jó, 10 méterről a céltáblát nehéz volt eltalálni
de valami másra csereberélték, full fekete volt arra emlékszem csak 😂
Austriaban a bolhapiacokon, soxor lehet venni 100 euroert söretes fegyvert, / nem huzagolt csövüt / a koma ad hozza löszert is ha kered . Minden huzagolt csövü engedely ,---illetve kispuska / 22 löszeresek / csupan bejelentes --- kötelesek.
Már módosult a törvény. Udvaron ugyan nem, de a házba behatolókat lelőheted bármilyen fegyverrel, tekintet nélkül arra hogy nála mi van. Egy fegyvert kivenni a szekrényből és csőre rántani kb. 3 másodperc. A betörő pedig nem hazai pályán van, nálad az előny, ráadásul akinél fegyver van azt rendszeresen minősítik, tehát felkészült lövész.
A Parabellum meg a lőszer fajtája nem a fegyver.

A szolgálati fegyver az a FÉG pisztoly volt, amit Mlas említett 40ezerért, de ezek eredetileg Makarov lőszerre készültek, mert akkor az volt az elterjedt, csak később módosították a Parabellumra, mert akkor meg már az volt az elterjedt.
Oké hogy szarul fizetik a rendőröket, de ennyire azért nem durva.
Ez pont játékfegyver. De tényleg. Gyakorlatilag használhatatlanul erős. Szétveri a csuklódat. Státusz szimbólum és az élmény lövészet miatt létezik. Sehol nincs rendszerben, önvédelemre alkalmatlan, sport lövészetre alkalmatlan, talán arra jó hogy ha jön a medve azt keresztül lövi, de vadászatra meg nagy energiás, lövésekre ahol kell, jobbak a puskák.

De ha ragaszkodsz az .50-es kaliberhez, akkor ez sokkal jobb, ennek értelme is lenne és drágább is:
https://haverokfegyverben.hu/s...
legalább ingyen lőszert kellene kapnia annak aki lelő egy behatolót, hiszen az állami szervek munkáját könnyíti meg
de egy jelentősebb pénzdíj lenne az ideális
kb mint a vadőröknek a dúvadirtás, az is pénzdíjas cselekedet
ha a betörő ember kinyúvad akkor nem kell bíróságra járni nem kell börtönben tartani, tiszta haszon lenne
és még attól se kellene tartani hogy visszaeső lesz
a baj az, hogy itt nem lőheted pofán aki betéved......
meg az is hogy nem lehet a falon elérhető közelségben
ezek a gondok jelenleg a fegyvertartással
Na ja csak ez még nem az usa ahol lelőheted a kéretlenül bejövőket, itt ezért böri jár. Meg amit már ezerszer leírtunk, miből gondolod, hogy aki rabolni jön annál nem lesz lőfegyver nem beszélve arról, hogy ő felkészült lesz a kezében a cuccal míg te rohannál a szekrényhez ahonnan előbányászod, megtöltöd és jól ráfogod, ezt persze türelmesen megvárja a rabló.
régen nagy divat volt a szolgálati fegyvert valami parabellumra cserélni, ez ilyen 20 évvel ezelőtti történet
azóta nincs yard ismerős
ez értelmezhetetlen
van ugye egy kerítés, aki átlépi ezt a vonalat engedély nélkül az illegálisan behatol, kap pár deka sörétet a bőre alá
a pitbull is úgy szelektál ha ott vagyok bejöhet ha nem vagyok ott nem jöhet be, van pár ismerős aki bejöhet de azt is jelzi az eb hogy jött még anyámat is
és nincs olyan hogy majd szomjan halok csak egy pohár vízért jöttem be......az nem vizet kapna hanem sörétet
Automatikusan nem jár, de nekik simán megadnák a fegyverviselésit ha kérné.
Szolgálati fegyvert meg persze hogy nem viheti haza. Sajátja lehet.
Lehet ezért is népszerűbb a Glock19 önvédelemre. Na meg azért mert nem hajlamos magától elsülni mint a Sig 🤣
olyan helyen ahonnét nem lehet elmozdítani
szóval egy vályogfalba betiplizett fegyverszekrény nem ilyen
állítólag ki kellett volna a falat bontani és úgy beépíteni
nem jártam utána, de ezt mondta