Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ini Mózes első könyve
Meg találod benne Jézust ??????????????
14. És monda az Úr Isten a kígyónak: Mivelhogy ezt cselekedted, átkozott légy minden barom és minden mezei vad között; hasadon járj, és port egyél életed minden napjaiban.
15. És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod.
ezzel ismét vitába szállnék mert akkor csak az úr tetteiről szólna a könyv
aztán csak a legelején intenzív, a gyümölcsnap után már egyre kevésbé
de még mindig azt mondom hogy a föld benépesítése egy nagyon komoly feladat, ha lett volna segítség akkor legalább említés szinten megemlékeztek volna róla
pl ha az van a hírekben hogy kivégeztem 300 embert és tudomásukra jut hogy ehhez volt pár segítségem az meg lenne említve, aztán 300 ember likvidálása mégsem egy teljes föld beszaporítása
Nincs itt senki semmi elbagatellizálva teli van fontos dolgokkal
csak te nem veszed észere hogy a főszereplő nem Ádám ( ő a szomszéd szomszédja a sztoriba )😉
Hanem ÚR Jézus Krisztusról szol a könyv 😍
nono
nem kell elbagatellizálni a dolgot, én vagy a szomszédom nem számítunk semmit
de azért egy teremtés úgy gondolom fontos dolog, legfőképp hogy ez egy vallási alap pillér, vagyis inkább a legfőbb tartó oszlop
ha ádám mellett lett volna egyéb szereplő akkor biztos lett volna erről említés még ha részletezés nem is volt
emlékezz csak rá hogy noé gyerekeiről egész részletes leírás volt ki merre szaporodott tovább, de olyan részletes hogy a 3 gyerek gyerekeiről is írás van hogy ki merre szaporodott bőszen
szóval azért vannak gondok a história kezdetével is
amúgy többségében egy jól összerakott történet csak azért többet várt volna az ember ettől hiszen évezredek óta csiszolgatják alakítják a saját ízlésük mentén minimális valóságtartalom mellett
ha rólad szól egy történet és nem említik a szomszédaidat meg annak a szomszédait meg annak a szomszédait ..................... akkor ők nincsenek is ???? egyedül laksz egy egész faluba ................így veszel el a részletekbe
Történet az első ember párról szól Ádámról ,utalás mint írtam van rá hogy van már több ember is de ne részletezi mert nincs jelentősége a ember teremtésében tovább . Mert a biblia az nem egy netflix sorozat hogy a sorozatnak csinálnak még 20 fél-e melléksorozatát. Ádám sztori után jön Ádám kölkeinek haverja sztorija ..........stb
De ha neked jó a vérfertőzéses sztori neked legyen úgy más meg abba hisz hogy a majom a őse de vannak akik a kövektől származtatják magukat ...................nekem meg győznöm nem kell senkit ez is írva vagyon 😁
Az Teremtő Urunk szabad akarattal áldott meg mindenkit engem is téged is. Biblia Isten igéje (szava) vagy hiszed vagy nem ,ennyi . Mindenki egyszer maga ad számot a Jó Istenek tettekről hitről
És el is érkeztünk a főlényeghez a bibliában én ugyan olyan bűnös vagyok mind te vagy még jobban is
De én elhiszem Úr Jézus kereszt általi munkáját amit mindannyiunkért tett és hiszem hogy meg ment a búősegem alól
Téged meg mentsen meg az amibe te hiszel (ez a szabadság)
azért egy ilyen fontos dolog mint ádám 2.0 is megteremtődött volna azért csak említésre került volna hiszen fontos dolog
de
már évához se volt elég anyag hiszen ádám bordából készült, akkor hogy lett volna még a tarsolyban további egyedek
szóval ott szépen dugott mindenki mindenkivel, apuci a gyerekekkel és fordítva anyucit is partiba vágta aki épp odafért
de az özönvíz után se lehetett másképp maximum 8 ember volt a hajón, ebből 5 egész közeli rokonok, szóval megindult az újabb vérfertőzési akció, és itt még feltételezni sem lehet egy újabb teremtési hullámot hiszen le van írva hogy szaporodjatok sokasodjatok és töltsétek be a földet
szóval az én szemem és szívem nyitott, a te szemed nem látja a valóságot
Vicces ez a ironizálás ami közbe igaz is
szinte szilveszteri humorral egyenértékű 😂
http://youtu.be/E-gWyi4YJmI
pl mire gondolsz pontosan ??????? mondjuk tíz parancsolattal kapcsolatba
kezdet be hol a vérfertőzés ????
az a baj hogy zárt szível olvasod és csak betűket látsz
nyisd ki a szíved és rögtön lesz kijelentésed is hozzá
Csak hogy bizonyítsam neked a úgymond vérfertőzést
Első ember Ádám volt ,segítőt kért , Isten Ádám oldalbordájából teremtette Évát azoknak lett gyerekei és ugye te azt gondold hogy a testvérek szaporodtak tovább de nem . Mert ép az bukás után meg is lett a testvérgyilkosság és Káin azon panaszkodik hogy ha mivel elüldöztetik és meg tudják hogy mit tett őt is meg ölik de Isten meg védte ilyen téren hogy senki ne ölhesse meg . Az az mi következik ebből ???????????????????????????????????
Hogy Ádám és Éváról szól Bibliai eleje és ez igaz de nincs az írva hogy Teremtő Isten mást utána ne teremtett volna sokakat teremtett még csak azt nem részletezi a biblia mert annak nincs jelentősége . (szóval nincs semmi csűrcsavar csak te magad gondolata ) A lényeges nevek fel vannak sorolva benne
meg amugy se a geci intézte, hanem azok a kampósok , akik a hatalomban tartják és cserébe reneszánszukat élik nálunk
itt nem lesz mecset. mert ha megtudom, hogy valahova azt akarnak építeni, ott a haverjaimmal szétlocsolunk 1-2százliter disznóvért meg egyéb moslékságot és majd nem akarnak imádkozni azon a részen
ha a bibliában leírt történéseket vesszük alapul a tízparancsolat elemzésénél akkor azért nem egy parancsolat elég viccesnek hat
ebben azért a meseírók/szerkesztők jelentős hibákat vétettek
az egész kezdet egy ordas nagy vérferőzéssel kezdődött, aztán az özönvíz után ez megismétlődött, igaz itt már kicsit jobb volt a helyzet
szóval ez már akkor életszerűtlen volt amikor először leírta a szakállas ember a hegyen.....
A korrupció mint szó irónia volt végig a eszme futtatássál
Mert korrupció mindig lesz e földön amíg ez a föld el nem múlik
Korrupciónak nincsen fejlődési eredménye nem abból van fejlődés a országnak
Erkölcsi mércét a 10 parancsolat adja o szövetségből ,de mivel ember fia itt a földön nem tudja betartani se múltba ,se jelenbe ,se jövőbe ,kivéve Úr Jézus Krisztus így kár jönni nekem azzal hogy kinek mi a erkölcsi értéke Én csak azt mondom testvéri jóból ne magasztald fel magad ,mert ki magát felmagasztalja az megaláztattik és ki meg alázza magát felmagasztaltaik .
Lopással ezáltal nem meg békéltem ,csak ilyen szintem nekem nem dolgom világot változtatni mert itt ez a föl sátánnak adatót ( népek csoportok nem tudnak meg térni csak is emberek egyesével )
És mivel téged nem hiszem hogy érdekel a biblia Isten szava így hiába írnék rengeteg mindet ,hülye nem vagyok széllel nem bokszolok
Mert nálunk külföldi munkások vannak a fényes nyugaton meg feka megszállók. Ezt az általad utált vitya intézte így. Lehetne itt is a 250 ezres Debrecenbe betolt +200 ezer feka migráns akik a te adódból szotyizgatnának a Nagytemplom téren ahová a mecsetüket terveznék. 🤣
Kit büntetnek meg hol? Az únióban orsiékat 😅 üzend majd meg amikor börtönbe ülnek nem szeretnék lemaradni a hírről 😅
buzi ez mind......
gumis állás sincs 400ért pedig régebben teli volt vele a tv 😂
Bassz az asztalra hogy neked csak két műszak kell.🤣
Ki lop? Orbán Viktor?
Te tuti hívő vagy,pénzért nem lesz az ember ilyen fanatikus.
Remelem ugy istenigazabol beszopod a kormányvaltast.🤣
A korrupciót tudod mi különbözteti meg a fejlődéstől? Nem az hogy van eredménye, hanem hogy ugyanaz az eredmény kevesebből is meglenne.
Viszont mivel azt mondod, hogy elégedett vagy a korrupcióval, akkor nincs köztünk vita, csak más erkölcsi és gazdasági mércét használunk.
Innentől kezdve értelme sincs az írogatásnak! Bár érdekes elképzelnem téged, mint hívőt, aki megbékél a lopással. A nem is akármekkora lopással! Most hogy "így végigfutott az agyadon"...
én is mennék dolgozni de mindenhol 3 műszak van, azt meg nem bírom
csináltam pár évig de amikor elaludtam a robogón menet közben utána otthagytam a céget
Most mi az ujdonság?A magyar meg megy ki osztrák-német szallodaba takaritani,pincerkedni 2500 helyett 2000 euroert,hozzánk meg gyünnek a kerekszeműek szalagra 350 ért.
Ne mosd már össze azokat a fülöpöket, akik dolgozni jöttek, meg azokat az afrikaiakat, akiket piros hajókkal hordtak át nyugatra az elmúlt években... Kint, akik dolgoznak boxosok, már 2. generáció, azok itt születtek, vagy 2015 előtt jöttek.
A filippinot azé szeretik mer dolgozik, nem.kell szabadság, elég egy évben egyszer kiadni egybe és joval kevesebbel beéri. Ezért adnak többnyire szállást is neki, amit levonnak de igy is örülnek mer otthon lófaszz se keresnek meg melo se nagyon van. Ebbe nöttek bele, hogy család otthon, küldi haza a lóvét meg egyszer egy évbe haza megy vagy 3 hétre.
te sem mennél el háromötvenért meg én se . ahol a munkásszállót építjük, itt meg az uj belépőknek (magyaroknak) kettőhatvanat adnak és a bejárást sem fizetik, persze hogy nem akar ott gályázni senki. ezért van , hogy a munkáltató a kisebb ellenállás irányába mozdul
mert mindenki a gazdag nyugatot nézi és millás fizetésekre vágyik, szóval egy 350es nettót már leszarozza mindenki
persze valamilyen szinten jogos mert ennyit lazán elkér egy burkoló egy kisebb fürdő burkolásért amivel 2 nap alatt végez...
a fülöp meg elvan egy ágyon havi 60-80ért kajával+bejárással együtt