én inkább a kétszálas irányjelző izzón szoktam agyalni, amikoris állandóan ég 6W-tal mind a 4, és amikor jelzek, akkor hozzájön a 21W-os szál. Én inkább látszódni szeretnék, mint eltűnni...
ellenállással megoldható, ezesetben az ellenállás testén fűtöd el a fennmaradó teljesítményt :-). Vagy veszel csillagászati áron elektronikus indexrelét, ami rendes frekvenciával kattog, akár LEDes, akár izzós irányjelzőt raksz rá. Az SV-nél ez azért nehézkes, mert ha jól tudom - de javítsatok ki - az indexrelé valami egyéb funkciójú relével össze van építve.
igen, csak éppen mikor odavoltunk Komáromba a fesztiválon.. láttam egy másik SV-t, akinek a helyzetjelző helyére lett belerakva az első index... és a villogása olyan volt mint ha a gyári lett volna... utólag már okos voltam én is, csak elfelejtettem megkérdeni tőlle, hogy hogy oldotta meg....
helyzetjelző 6W, index 21W.
Nem annyira látható (biztonság!), illetve mivel az indexrelé gyorsasága a felvett áramtól függ, így... be fog gyorsulni a villogás.
A szép megoldás, ha oda bebuherálsz egy indexfoglalatot.
(És akkor már olyan indexizzót tegyél, ami króm/fehér amikor nem ég, és sárga, amikor ég :-))
Az a baj, hogy oda egy cseresznye izzó nem fér be még ha a foglalatát össze is tudod tákolni. 21W-os égőt meg mindenképp be kell rakj mert ugyan 10-es még van, de az indexnek szerintem kevés fényerőre. Valami erős ledes dolgot kell belerakni és jó lesz. Sztem annyira nem elcsépelt ötlet ez... ki lehet vitelezni. De nekem gyáriasan jobban tetszik, rakj fel Te is fehér indexet rá mint ami nekem is van, 2007 utáni bandikon csak olyan volt és egy az egybe megy fel rá
Nem annyira látható (biztonság!), illetve mivel az indexrelé gyorsasága a felvett áramtól függ, így... be fog gyorsulni a villogás.
A szép megoldás, ha oda bebuherálsz egy indexfoglalatot.
(És akkor már olyan indexizzót tegyél, ami króm/fehér amikor nem ég, és sárga, amikor ég :-))
erre gondoltam, hogy ebbe bele lehet rakni az indexet... erre kérdeztem, hogy elég-e annyi ha a gyári indexnek a kábeljét rákötöm...
lassan ki is baxnak innen
szerintem az úgy biztonságtalan és nem levizsgáztatható :)