én melyik lennék, vagy a csak szimplán hülye kategória?
amúgy sosem volt gondom az erejével vagy a nyomatékkal, az első meglepetés akkor volt amikor AUTÓPÁLYÁN 200+ al utolértem egy kamiont és a saját menetszelem majdnem feldobott a baloldali szalagkorlátra...
MA majdnem elkaptak a rend őrei. A helyzet a következő. Van egy kókányolt simsonom, MZ blokk van bent. A helyi "hegyi" földutakon szoktam vele vandálkodni. A legközelebbi ilyen földút tőlünk, kb 200 m-re van, annyit kell közúton mennem. És hát ott volt a gond, hogy ahogy mentem volna haza, és ráfordultam az aszfaltos útra, pont onnan 20 méterre a szemközti sávban igazoltattak egy autóst. Én persze már kifordultam az útra, de ahogy megláttam őket visszacsapattam a földútra. Ezek a hülyék persze a kombi mondeoval jöttek utánam, csak úgy pattogott mögöttem a Ford. A lényeg, hogy egyik haverhoz sikerült bemenekülni. Az egész üldözés kb 1 km volt, kb 200m előnyt tudtam szerezni, és egy fákkal övezett részen sikerült meglépnem. Végig azon imádkoztam nehogy ledobja a láncot a gép, mert sajnos néha előfordul.
Na most ha így elkaptak volna szerintetek annak mi a következménye, vagy mondjuk ha csak simán megállok és nem menekülök?
Az alsó munkhenger karmantyúja.....ez tényleg előfordul, de mindig haza lehet vele jönni utántöltögetéssel és ha cserélik a karmantyút akkor általában megint sokáig jó.....a felső munkahengerrel ritkán van gond(bár volt rá példa)....a bowdennek meg más bajai vannak...
A DL-be majdhogynem felesleges az 1000-res blokk. Sokat (relatív) eszik, igazán gyorsan menni nem lehet vele.. földutas kiránduláson pedig áldásos a 650 alacsonyabb tömege.
Szerintem a DL 1000-nek nincs igazi célközönsége... mert kéts zemélyhez biztos jól jön a nagyobb erő, de két személyhez meg nem kell soft túraenduró..vagy legalábbis több értelme van egy sima túramotornak. Kevés utas szeret poros utakon zötykölődni.
Ja, meg ott a kuplung para is.. ami nem vész ugyan, de bosszantó ha rosszkor jön ki..
Az viszont módfelett érdekes tény hogy a 650-es DL t meg imádják a tulajok és az ezres nem volt annyira kelendő.
Ez is azt mutatja hogy a teóriám nem nélkülöz alapot.
Miszerint a kis pénzű sportmotorra vágyók céltáblája az SV mert úgy néz ki mintha az lenne.
Holott nem.
Egykellemes mindenes.Semmiben nem kiemelkedő de mindenhol kompromísszumokkal simán élhető kis költségvetésű sporttúra gép aminek van egy karaktere.
Sajnos sokan nem helyén kezelik.
Nem gixxerR6CBR a gép hanem egy SV.
Az ezres más tészta.......oda szerintem azért kell egy tapasztalat különben az első necces helyzetnél kezdőként rosszul dönt valaki és bosszút áll.
Olyankor jön be a kakirelé és lehet eladni vagy gyökkettővel mászkálni.
Ott az öcsém élő példa.............nagy nehezen ráültettem lement az utca végére vele majd nagy nehezen visszaevickélt a ház előtt 37 KM/h nál visszengedte tövig a gázt asszem egyben és majdnem beleépítette az aszfaltba szerencsétlent.
A 650-esnek csak egy baja van, hogy van belőle 1000-es.....és ezért soka azt nhiszik, hogy az szégyellnivaló tanulómotor pedig nagyon nem az...... ......az pedig még kevésbé használ az elismertségének, hogy az ezresek sokszor olcsóbbak vagy annyiba kerülnek egyidősen mint a 650-es.....
az én kívánságlistámon 15-100EFt közötti dolgok vannak, és egyiket se tudom kipipálni hónapok óta. De még így is elégedett vagyok h 1-2 túrára el tudok menni és utána teletankolni.
Érdekelnének a Giannelli dobjaid! Menyiért adnád Őket? Már, ha még eladók