Nekem átlagba 250kn-nél kezd el villogni de már volt, hogy 300km-is el mentem egy tnak benzinnel és csak 15l-ert sikerült tankolni de akkor már erősen izzadtam,hogy mikor áll le a motor.
Ez autónál könnyű, mert berakom a pisztolyt és mikor először kattan akkor az a stabil vége a tankolásnak aztán lehet számolni.
De ennél a motornál honnan tudjam, hogy meddig tolhatom teli a tankot?
Ha kattanásig várok az nagyon hamar megvan a belső szerkezete miatt. Lehet tölteni szinte teljesen csurig?(A betöltő csonk tetejéig, nem pedig a lezárófedélig, mert az már tényleg a "mindjárt kifolyik" kategória).
Elnézést a körülményeskedésért, új még a moci és én inkább az autókhoz értek de ígérem gyorsan tanulok:)
először ne feszegesd a kislámpa határait.
mérd a km-t és számold a fogyasztást.
ez segít.
én a fogyasztással nem annyira foglalkozok, a km-eket mérem csak.
ha nem vagyok benne biztos, h mikor lesz kút, akkor már 200-nál rátankolok (Tátra előtt, stb).
városi vagy sűrűn lakott környéken ráérsz akkor tankolni, ha folyamatosan ég.
Csak jó lenne tudnom valamennyire a motor határait ( nem kell teljes leállásig ), hogy utána be tudjam lőni a fogyasztást és a megtehető távokat. Persze gondolom ahogy gyűlnek a km-ek, majd ez jön magától.
kicsit lentebb írtuk... nekem általában 260-nál kezd villogni, és 12 litert birok rátölteni. Zoli mondta és más is mondta, hogy az utolsó litert már nem szívja fel, hanem leáll a motor. Most a világítás után rátettem még 20-25 km-t hegymenetben szerpentinen, és kibírta, de én már annyira stresszoltam, hogy nem tudtam élvezni a haladást, csak a kutat vártam nagyon :-)
Igen, a tolásig már nem akarok eljutni:)
Egyébként az első felvillanásnál még kb mennyi benya van?( Liter, km? )
És mennyi akkor amikor elkezd folyamatosan világítani? ( mennyit tudok még menni vele? )
akkor abból is van többféle, mert pont az agomotors oldalon írják, h álló helyben nem mutatja, csak menet közben, fél mp elteltével... azalatt én is rá tudok húzni egyet, hogy van-e hetedik fokozat :-))
(nekem fokozatkijelző helyett egy bazi LED is elég lenne, hogy 6-ban vagyok :-))))
sziasztok, nézegetem a fokozatkijelzőket, és a gipro, ami Ágo-nál kapható, az fordulat/sebesség aránypárból számol. Olyan nincs, ami konkrétan mutatja a bekapcsolt sebességfokozatot? (Akár álló helyben is)? Hiszen az sv-nek van erre elektromos jele. Típust tudnátok javasolni? Köszi!
Vki el tudná nekem mondani az SV 650 benzin visszajelzőjének a működését?Értem, hogy hol világít hol nem, de valami rendszert szeretnék felfedezni a működésében:)
Amíg nem szeded szét addig mindenki csak találgatni fog, nézd meg amit Zoli írt (mi mozog, konzol, és tartó fülek sérültek-e stb.). Lámpát csak akkor kellene venned ha sérült vagy ripityára tört a hátulja ami nem hiszem hogy egy kis koccínástól megtörtént volna.
Köszönöm, megnézem.
A szerszám még mindig kérdéses, de max akkro veszek gyári készletet. Gondolom lehet kapni Suzuki márkakereskedésekben.
Esetleg GSX-R-en is ugyanez a kulcskészlet van?Mert havernak van GSXR van és hátha neki lenne.
Egyébként szokott lenni SV gurulás?Szívesen kinéznék valamikor egy ilyen röffenésre.
De ennél a motornál honnan tudjam, hogy meddig tolhatom teli a tankot?
Ha kattanásig várok az nagyon hamar megvan a belső szerkezete miatt. Lehet tölteni szinte teljesen csurig?(A betöltő csonk tetejéig, nem pedig a lezárófedélig, mert az már tényleg a "mindjárt kifolyik" kategória).
Elnézést a körülményeskedésért, új még a moci és én inkább az autókhoz értek de ígérem gyorsan tanulok:)
miaz hogy nudi? nincs rajta a békafejidomka, arra gondolsz?
vagy "bőrprotektorban" voltál? :-))))))))))))))))
mérd a km-t és számold a fogyasztást.
ez segít.
én a fogyasztással nem annyira foglalkozok, a km-eket mérem csak.
ha nem vagyok benne biztos, h mikor lesz kút, akkor már 200-nál rátankolok (Tátra előtt, stb).
városi vagy sűrűn lakott környéken ráérsz akkor tankolni, ha folyamatosan ég.
Mész ahogy tudsz világít és tankolsz.
Majd rájössz magadtól.
Én most 230 körül járok és világít. Akkor ezt hiszem hazafelé meglátogatok egy kutat..
Fajin vót.
Egyébként az első felvillanásnál még kb mennyi benya van?( Liter, km? )
És mennyi akkor amikor elkezd folyamatosan világítani? ( mennyit tudok még menni vele? )
(nekem fokozatkijelző helyett egy bazi LED is elég lenne, hogy 6-ban vagyok :-))))
utána hol világít, hol nem.
utána folyamatosan világít.
utána tolod :-)
Köszi
Avval jobban jársz.
A szerszám még mindig kérdéses, de max akkro veszek gyári készletet. Gondolom lehet kapni Suzuki márkakereskedésekben.
Esetleg GSX-R-en is ugyanez a kulcskészlet van?Mert havernak van GSXR van és hátha neki lenne.
Egyébként szokott lenni SV gurulás?Szívesen kinéznék valamikor egy ilyen röffenésre.