A garazsba a kombi ugy fer el hogy van fel meter az ajtoig,alafekudni nem tudok csak oldalt,es max 15 fok.De legalabb a mgassag is kicsi,kb 19 centi a plafon.
Nem veletlen tiprodom egy hatso garazson aknaval.
Bar most egy masik csapagykeszleten is kell gondolkodni,a beszerzett vastag.Vissza lett adva.
Meg mindig direk szivatva adjak meg az adatokat,koszonoviszonyban sincs az utangyartott a gyari adattal.
Az osszes Glyco-nak semmi adattablaja nincs,vakon kell berendelni.
Kolbshmittet kell kerdezni.
Formexnek meg eltunt a weboldala.
a toyota 39ezret ment el egy olajjal mert a nej nem tudta hogy azt cserélni is kell
csak egyszer ránéztem a olajszintre és szinte minimumon volt
azt hittem haverral lecseréltette, de nem történt meg
de még 39 ezer után is jó tapadós olaj volt
egy francia gép ennyi idő után kivégzi magát egy olajjal, a toyota meg megevett fél liter olajat 😆
Ez megnyugtató 😁 Eddig lett volna jó, volt garázs, dízelfűtés szerelőakna stb 🙂 A héten viszont eladtam a garázst, meg lassan a lakás is kiadó lesz 🤷♂️
Hát én betartom a 10 ezer vagy évenkénti olajcserét, de mivel az utolsó 20-25 évben évi 5-8 ezret megyek, ezért 8 ezernél többet futott olaj soha nem volt az autómban. Et persze csak a kézzel írt szervizkönyvvel tudom bizonyítani, amit vagy elfogadnak vagy nem, na de az összes szerelő és haver és kolléga tudja, hogy hogyan használom az autóimat, így mindent azonnal eladok szinte, de ez már kicsit túlment az eredeti problémán.
Szóval igen, felértékelődik az a jármű, aminek a szervizkönyve hihető és abban az áll, hogy ettől azért gyakrabban cseréltek benne olajat.
Ezért sem mertem egyedül nekiállni. Anno a 323 Mazdán levettem a hengerfejet mert átégett 1 szelep, elvittük műhyelybe. Akkor is összejelöltem mindent mindennel, aztán ahogy raktam volna össze persze semmi nem stimmelt semmivel. Ismerős autószerelő persze baxott eljönni segíteni 2 napig matekoztam rajta hogy akkor melyik tengelynek hogy kellene állnia. Szerencsére sikerült jó lett minden egyből. Aztán 1 hét múlva jött a szerelő, hogy szétszedett egy ilyen vezérlést és nem tudja összerakni, segítsek már 🙈 Mondtam persze, majd megyek 🤣
Pár évente javulnak a motorok, javulnak a gyártási tűrések, javulnak az olajok... a 10 ezres csere dogma (van, aki 7500-ra esküsz 😁) meg 50 éve nem változott.
El kéne ezen gondolkozni...
ez számomra annyira hihetetlen hogy meg merik tenni
hordja az ember drága szervizbe aztén 2-300ezer után letérdel a motor mert ennyi idő alatt volt 2 olajcsere
Vagy a tulaj ugyan azt hiszi kicserélték ahogy kérte, de mégsem, régen ez általános volt a márkaszervizekben, de azt hittem mára ez eltünt oszt mégsem, egy dolog, hogy tele vele a net viszont tavaly szerintem nekem sem cserélték le, ugye még 10000-et sem mentünk vele, de mivel garis így éves szerviznél kértem a cserét amit ki is fizettem, de átvételkor megnézve az olajat sötét színü volt, még ott helyben vissza a munkafelvételre ahol közölték, hogy beindítás után ilyen lesz és ennyi, ez egy benzines motor akkor 27000km-el, párnhét múlva mivel zavart ígyblecaeréltem és érdekes módon vagy 1000km-ig alig látszott a nívón olyan szintelen volt és most 7-8000km-el utána kb olyan sötét mint az állítólagos szervizes csere után. Most volt megint éves kötelezőn, de nem kértem olajcserét hanem magam megoldom. Nagy gáz ez és nem csak a pillanatnyi lehúzás miatt hanem mert pár ilyen és a motor tönkremegy.
Van sajnos. És ez az egyik átka a használtautó vásárlásnak. Van olyan autó amelyik 40 vagy 50 ezres. Legalábbis az első. Most meg divat a dinamikus olajcsere, azt az autó számolja ki használat függvényében
De amugy meg buzi akinek nincs. 🤣