Saját mind, csak nem vettem a fáradtságot, hogy lekaparjam a régi tulaj számát. mondja, h szokták is hívogatni, csak neki Fehérvárról nem nagyon éri Debrecenbe lejönni kosarazni.
Az én esetemben teljesen felesleges a méregetés, nincs az hogy meddig van pakolva, fix a súly. A forgalmira ránézve simán bukta. A kérdés eredetileg arra irányult, hogy mondjuk elmegyek egy kamera előtt ami összeveti az adatokat és automatikusan bünti. Vagy hogy a rendőrök mennyire vannak ráizgulva, de a tapasztalatok alapján nem nagyon. :-) Ha meg igen akkor le kell cserélni a zafirát olyanra ami húzhat 1,5 tonnát és 2 tonna a megengedett tömeg. Lehet van ilyen telepjáró, teherautót nem annyira szeretnék.
Pedig előbb-utóbb ráállhatnak, mondjuk a védákat azért tiltották le a 20t alatti mérésről mert gondolom felmérték a közfelháborodás leendő mértékét és így inkább hagyták a francba mert különben elvileg alkalmas az utánfutók illetve szgk-futó szerelvények mérésére is.....vagy nem mert amúgy a kamionokat sem nagyon büntetik azokkal, de a tengelyesek simán mérhetik a futósokat amire láttam is pár példát, cinkotai úton, szegednél és pár helyen többször is, hogy futósokat méregettek bár igaz, hogy ezek jelenleg egyedi esetek és ritka a lebukás túlpakolt futóval. A horrorkaravánokra meg az m5-ön eléggé ráálltak abdabasi kihajtónál és tulképp már nem is emlékszem mikor láttam utoljára szemmel láthatóan túlpakolt külföldi autószállítót.
Igen mondjuk én is láttam ilyet kis merci után egy akkora tréler hogy 3x ráfért volna, a román horrorkaravánokról nem is beszélve és azokat sem állítják meg csak ha már nagy kirívó 🤷♂️
Épp ezt akartam írni... kap egy 20000 ft-os helyszíni bírságot, oszt' baszni rá 😁 még úgyis olcsóbb mint egy teher fuvarozóval kihozatni meg visszavitetni
Nincs futó, ez egyben van, úgy ezeöccá 😁 De nem az önsúly számít szerintem, hanem megengedett legnagyobb, Sanyinak is ezért kellett visszaminősíttetnie a futóját.
én nem tudom mi számít azt tudom, hogy a furgonnal a hajómat csak BE-vel húzhattam, mert 3,5 tonna felett volt az egész kóceráj. Bár sosem állítottak meg(kezeit széttáró) Jó eséllyel veled sem baszkódnak. A véda biztos nem a kpm mérő mellett meg simán elmész azok a teherautókra gyúrnak(kezeit széttáró) Akkor van gond ha valami kis faluba megállít a körzeti meghízott na azok szeretnek nagyon okosak lenni meg utánajárni a dolgoknak, mert végre történik valami a mi kis falunkban 😅
Amúgy belegondolva igazad van, mert a megengedett tömeg számít, az meg nálam 2195kg, valószínüleg ezért van az 1300kg korlát a vontatmányra, szóval bukó 🙈
Ezt bérelni szoktad? Nálam elég volt a 12 méter, pedig hatalmas füzfák voltak az udvaron ami a tetö fölé is nyúlt, máshogy esélytelen volt biztonságosan visszavágni.
Nekem van egy, ettől régebbi , még csavarorsós a talpalója, 12 méter a munkamagassága és az össztömeg csak 960kg, személykocsival szoktuk húzni. Igazából favágáshoz kicsik ezek, arra a 20méter felettiek alkalmasabbak.
Na ez az, Lallerrel talán bartelolni is lehet mert vihetné a kis markolót kerítés meg ilyenekre nálad legfeljebb a térkövet szedhetném fel vele, de nem biztos, hogy örülne a család. 😁
belefér pár bünti