Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tavgyógyban fogat nem huztok?
Mer az kellett volna.
E-car szerviz nemigen. 🤣
na ezek az ügyeskedéseknek lassan vége lesz
az adóhivatal már mindenkit basztat, nagyon kell a bevétel
Orális részre azt értettem, mikor a fax gömbölyű végén vagy, ahhoz pedig nem sok kedvem van... bár mostanság lehet, ha vállalom, akkor még EU támogatást is kapnék 🤣
Nincs már kedvem napi 12-16 órát dolgozni, pedig egy induló vállalkozásban az a minimum.
Persze ott a másik út, swarcba, fiatal orosz hekkerek által "felszabadított" proramokkal, sufniban otthon, szájhagyomány útján ajánlva - az is hozhat lóvét, de ilyesmi "ügyeskedésre" végképp nem vágyom.
Ha orális részre vágysz ahhoz nem kell okj-s képzés, de ha ezekhez öreg vagy akkor ahhoz plane 🤣
Hát ez az...
1) kellene valami papír hozzá, hogy hivatalos legyen, de az alapjaim megvannak, biztos van valami OKJ szintű faxság.
2) nyilván cégszerűen kéne működnie, és akkor a gyártókkal is könnyebb lenne, hisz nekik is szükségük lenne rád, ki tudnák szervezni az orális részt hozzád 😄 kapnál támogatást is.
3) évek, mire egyenesbe jön - persze csak ha jól csinálod
....na pont ezek miatt nem vágok bele... 10-15 évvel ha fiatalabb lennék...
Pont ezt akartam írni, hogy már az én 20 éves autómhoz is opcom kell ha bármit elektromos cserélni akaraz, akkor milyen lehet egy új elektromos. Hozzá sem tudsz szagolni gyári támogatás nélkül.
csak ugye akkor tudsz szerelni ha van hozzá jogosultságod, gondolom a villanyos kocsin már nem olyan a rendszer mint a zsigulin hogy kicserélsz valamit és mehet tovább.......
belegondolsz már a mostani 20 éves kocsikon is vannak olyan egységek amit úgy kell összetanítani az ecu-val, és ezt az általános szerelő nem feltétlen tudja megcsinálni mert nem veszi meg a liszenszet vagy nem adják el neki
pipi is ha rendelt volna az aliról egy műszerfalat 300 dollárért avval se ment volna sokra......
Állítólag már 70000 villanyautó van az országban, viszont kurvára senki se ért hozzá... mondjuk kábé a fele garanciális, azokhoz nem nagyon nyúlhatnál úgy se, de maradék külföldről behozott vagy öreg, na ott lenne mit javítani...
Abban igaza van kéri lacinak hogy nem azt kell csinálni amit már ezren csinálnak, mert hozzád, mint újhoz, csak a lepattanók jutnak el.. de ha valamit csak te tudsz akkor megkeresnek az ország másik végéből is
Igazából engem ez érdekelne, csak én már öreg vagyok és lusta ehhez, hogy ilyen új dologba vágjak 😁
parabolát is feltettem egyedül, megvártam a delet hogy lássam kb merre álljon a tányér aztán utána a finomhangolást mutatta a beltéri hogy áll a jel, nem kellett a hordozható kistévét cipelni a padlásra
olyan jól sikerült hogy amikor a nagra3 miatt kénytelenek voltunk előfizetni a digire nem is tettek fel tányért hanem csak a saját beltérit dugták a zsinórra
anyáméknál anno egy mechanikus antenna forgatót is csináltam kacat vasakból..... még a honvédség előtti időből, alig bírtam a hetrát felvinni a padlásra a létrán
napelem telepítés még mindig menne, a szigetes cucc miatt még a mai napig is megkeresnek néhányan, de nem vagyok villanyász szóval senkinek semmit nem csinálok, még azt se engedem hogy fotózzák max a kinti panelos részt
Nem véletlenül vitték le a színvonalat szerintem, de ez most nekem pont kapóra jön. Még 2 éve is 700eFt fölött volt a klímás képzés és nem is lehetett egyből jelentkezni, hanem valami légtechnikai szerelőnek vagy mi és azután a klíma. Igazából ez az egyik terület ahol nagyon kell a papír az F gáz miatt és szerintem bőven van még mit telepíteni, főleg hogy a hőszivattyús fűtésre akarják átállítani az országot. Aztán aki nem tudja csinálni az úgysem fogja. A villanyautóhoz szerintem pont nem kell semmilyen vizsga, nekiállhatok autodidakta módon, senki nem fog ezzel zaklatni. De amit írtam régebben, ha tele van programozott cuccokkal, amihez ha nincs hozzáférés akkor szinte semmit nem tudsz kezdeni. A GE-nél is, volt hogy hónapokig szívtunk egy gép távoli elérésével, végre jött egy indiai IT-s és megváltoztatott egy olyan beállítást amihez mi hozzá sem fértünk a mi jogosultságunkkal. Okosabb volt mint mi? Nem valószínű, csak volt eszköze a probléma megoldásához.
A lehetőség adott:
https://pilots.hu/

Nekünk a cégnél van saját szimulátorunk, mert az irányítóknak tudnia kell azt mi történik a pilóta fülkében. Felváltva szoktak gyakorolni. Az egyik repül, a másik irányítja, de holtidőben mi is kipróbáltuk.

Nekem a helikopter jobban bejön, ezzel játszottam, de az nem Triumphosoknak való 😘
https://www.happycopter.hu/
Igazából minden szakma ilyen, kár ezen vergődni.
Csináltuk régen a parabolázást. Eleinte mindent nekünk kellett kitalálni, megoldani. Még dielektrikus lencsét is terveztünk, esztergáltunk a prímfókuszos antennához, meg nyugatnémetektől csempésztük a fejet. A parabola meg természetesen egy radarból selejtezett tükör volt 🤣
Eleinte nagyon jól ment, aztán ahogy jöttek a gyári megoldások, egyre jobbak lettek, egyre inkább rendszer szerű, már nem nagyon kellett hozzá ész, egy időben a vízvezeték szerelők is parabolát telepítettek jó pénzért. Na addigra mi már abbahagytuk. A szar munkát megcsinálták a csicskák, mi csak akkor mentünk ha ők elakadtak, és ezzel több pénzt lehetett kevesebb munkával keresni. Végül a kábel tv meg az atom stabil gyári cuccok miatt igazából manapság bárki egy óra alatt felrakhatna magának. Még a térerő mérő is be van építve a beltéri egységekbe, nekünk meg egy éves átlagfizuból volt spektrumanalizátorunk még.
Ugyan ez a napelemekkel is. Eleinte jó bolt volt, de amikor felkapott lett, boldog boldogtalan csinálta, ott is már csak akkor megyünk amikor a néger nem boldogul.
Klíma is ugyan ez, szóval rosszkor szállsz be. Most a villanyautó szerelőnek kell tanulni. Abban van jó pénz és senki nem ért még hozzá.
Egy jó szakembernek nem gond átképeznie magát szerencsére. Nem kell ragaszkodni ezekhez. Jobban jár az ember a rugalmassággal.
ha megkapnám a klímát annyiért mint a klímások én simán lemondanék a gariról is és feltenném otthon
amennyi szar szerelést látok mostanában itt a vidéki putriban azt a szintet simán hoznám
Semmi gond. Biztos lesz YT videó amiből bárki meg tudja nézni hogy melyik micsoda 🤣
Már van egy ujabb is, hárommal nyomják. Toronyház nem tom van e az opciókba.
voltam egy cégnél ahol jött a gyári szerviz aztán vakargatta a fejét 2 napig de fogalma se volt mi a baja
elkezdte összeírni hogy szerinte mit kellene cserélni aztán 20 milla körül(120 volt a gép új ára) elzavarták a fenébe
aztán valahonét szereztek egy kockát aki baszogtatta egy hétig mire rájött hogy valami érzékelő idő eltolódás volt a hiba
ki lett cserélve a gyári jeladó egy gyorsabbra és működött a gép
Nincs mit irigyelni, mi is csak a felszínt kapargatjuk.Olyan bonyolult a technika hogy esélyed nincs. A szokásos hibákat tudjuk, ha bármi komolyabb gond van megy a gyártó felé az infó és segítségkérés, ahol minden részegységnek van szakértője aki esetleg tenyleg alapjaiban ismeri a működést és segít megoldani.
Ez joooo,be kene ulni es egy toronyhazas utat levezetni.😆
Pár éve már voltam, most a szerver hűtést alakitjäk át. Automatika munka.
Utvonal a legegyszerubb.
?
Ma a repülést szakértem meg, megyek a wizzairhez 😅
Te csak Intézd a Rondába vezető utat.
🤣 😉
No,megin mindenhez IS értünk van a becses forumszaiknál? 🤣