Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Amúgy azt gondolom, hogy a villanyautóknak rengeteg előnyük van, de addig amíg bármilyen rüluk szóló beszélgetésben egyáltalán szóba kerül a hatótáv fogalma addig nem lesz népautó, mikor kerül szóba ez akár egy trabantnál vagy bármilyen még legkisebb tankos fosszilisnél? Soha, mert még távoli helyeken is max 100km-en belül tankolni lehet. Legfeljebb sivatagi, tundrai meg ilyen helyeken kell megtervezni az utakat.
En meg több villanymotort csereltem mint benzinmotort.
ez egy léghűtésű kompresszor motor volt szerintem volt benne 50 ezer üzemóra minimum
250 kw-os villanymotor a kínai autóban nincs 15 kiló
... mert nem cserélnek benne csapágyat, ami zajosodik, hanem inkább komplett villanymotort, úgy többet lehet rajta keresni
Ami azt illeti, én reggel elindulok egy 820 kilométeres útra villannyal.
Amit a legtöbben nem számolnak bele sose, hogy ilyen drágább autókat általában cégnévre veszi meg minden normálisabb ember, és a cégautó adón körülbelül 250-300-as spórol évente egy villanyossal...
az 1.6 benzin a citroenbe kb 3 milla, a turbós az kicsivel több
1.5ért újítják fel fél év garival, de az 1.5 az egy alapár ez csak több lehet, de a bontásig nem tudnak pontos infót
pár éve az 55kw-os villanymotort(nagyjából 300kiló) ha jól emlékszem 1.2ért tekercselték meg, a 2 csapágy csere meg egy szimering elöl, plusz leszórták homokkal és lefestették faszányosan szürkére, ebben a szállítás is benne volt hozták-vitték a telephelyről
a kocsis dolgokat meg mindig túlárazzák, az autósok úgy is megveszik
Én több benzinmotort cseréltem, mint villanyt.
Mert a villany asztrából ki tudsz mászni?
Illetve a kis hatótávú is többet tud mint az opel
Viszont a vellanyokat megis cserelik na.Nekem meg az aszma 20 eve megy.
A gond hogy a villany inkabb a szamitogepek avulasaval van pariban olyan rapid modon jonnek az uj es megujabb modellek,foleg a kinaiak.
pont ezt kérdezem, hogy miért? Mert, hogy egy villanymotor nem túl sok mindenből áll. Bár egy autó komplet blokja újonnan gondolom 4 milla fele lehet.
Ja,oszt jo sok vellanymotor csere van millio felett,pedig csak egyiken a tekercs a másikon a mágnes oszt csókolom.
pont ugyanennyi elektronikával basznak tele minden fosszilis autót is. Sőt még többel mert minimum 20 szenzor kell egy modern csodakocsihoz meg egy vezérlőegység, hogy jó időbe porlassza a jó hengerbe a bengát. Villanynál nincs ilyen sok körmönfont baromság.
Rálépsz a gázra azt leadja a delejt a villanymotornak. Azt amennyi dzsútót kap annyira megy(kezeit széttáró) Egy villanymotor áll egy álló és egy forgórészből. Az egyiken a tekercs a másikon a mágnes oszt csókolom. (kezeit széttáró)
Az mar nem opel,csak egy pözsó.Mint a pipi totyaja.
A csájna meg fasza.Csak draga.
amúgy 30 év gázüzem után engem pont a hatótáv érdekelne a legkevésbé
pl az opel 350km felé tud elmenni gázzal, aztán megvan 20 éve és egyszer se kellett átkapcsolni benzinre mert kifogyott a gáz
egyszer volt necces mert eltrehánykodtuk a tankolást, székesfehérváron meg szokás szerint eltévedünk egy kicsit de meglett a kút még a kifogyás előtt
a tankolás is hosszadalmas, meg kell keresni a kútkezelőt aki kimászkál tankol, visszamenni fizetni simán van 15 perc is
gyerek haverjának a tesla meg 600 fölött elmegy és ehhez nem kell 70es tempóban menni pedig már 4-5 éve megvan nekik
Ja,meg passat is,teslaX2.5 hatótávval,ha már a hatótáv a mérvadó.
csak pl én ki nem tudnék mászni a teslából, a suv meg nem 16 csak a hármas olcsó abból is a kicsike hatótávú
Mondjuk ennyiért már Tesla is van jobb hatótávval
Tehát akkor a valós hatótáv kb 250km és annak a 80%-át tudod tölteni 26perc alatt.Csodás számok.
Az az elektronika a többiben is benne van már.
Nahh, áruló, már a kínai is jó lenne neked a sosekOpel helyett? 🤣
mert addig tölt gyorsan
Te hülye,nem ez a lényeg,hanem hogy 80%-ra.Miért 80%-ra?Mintha egy belsőégésűnél azt mondanák hogy 56literes a tankja 80%-ig tankolva.