Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Igazabol en mindig azt mondtam hogy ok legyen elektronos,de mivel az aszma nem akar megdögleni,gombokert fenntarható,arra az evente max 12e km-re egyszeruen nincs hajlandosagom tizenmilliokat fizetni egy parkside szinvonalon osszerakott teklára sem.😆
De ha úgygondolod atadhatod a tiedet es annyit adok erte mint a seagull jüanbol atszamolt ara lenne sengdzsungban.
fogalmam sincs akkor sem. Szóval a fiad honnan utazik hová és kivel? Eddig honnan utazott hová és kivel.
Ha ezek az információk megvannak akkor értem ezt a telekocsi témát de eddig annyit írtál, hogy évente vezetett 25 ezret most meg telekocsi miatt nem. nekem ez így nem függ össze. Azt sem tudom mit dolgozik a fiad eddig úgy volt, hogy valami léhűtő a jutubcsatornán amit meg se mertél mondani, hogy mi nehogy ránézzünk.(kezeit széttáró) lehet gumióvszert reklámoz férfiaknak(kezeit széttáró) Aztán ezért nem értem kivel kellene neki együtt utazni? vagy gyári melós lett azt viszi a busz a rabszolgamunkára?
szerinted???
teli kocsival mennek
szóval nem 8 ember meg 8 kocsival hanem 8 ember 2 kocsival
Egy horvátországi út alatt benzinkút? 🤣Nagyon hozzászoktál a dodgemhez
mi a faxom ez a telekocsi téma?
Nem, ne, lenne jó mert minden bizonytalan és értelmetlen 7-8 gurigát kidobni arra amit egy 1 millás is tud.
Lovagol a magamfajta? Félek tőlük. 😁 Milyen fajták vagyunk még? Tefajták, őfajták, mifajták vagy pajatafajta? Nem fajtákról van szó, de hisz értitek mert abba bele sem merek gondolni, hogy nem. 😬
100 kilométeren belül villanyt is tankolhatsz bárhol 😂
Nem a paráról beszélek amit értesz te csak tudni nem akarod, hanem arról, hogy egyáltalán szóbakerül ez még a hidrogén, földgáznál keröl szóba, lpg-nél eu-ban nem annyira mert az sok helyen van így amelyiknél erről szó esik addig az nem nép történet.
hát azt sem tudom mi a faxom olyan drága a tekercselésben egy tök egyszerű géppel lehet tekercselni. A réznek meg annyi az ára amennyi épen az ára. Nem atomfizika. édesapám saját maga is tekercselt villanymotorokat még magának ki is számolta a menetszámokat mire volt szüksége(kezeit széttáró)
gyerekék kitalálták a tekekocsi témát aztán pl egy debrecen oda vissza eddig volt 500km most meg csak vadkertig elmegy a fagyizónál leteszi a kocsit ami odavissza nincs 40 km
amúgy meglett volna a tesla még úgy is hogy ki lett volna tiltva az udvarból 😃
majd ha ismét 25 ezer felett mászkál évente akkor ismét terítékre kerül a téma
Az olcsó használt tesla mennyi is lenne? Szerintem itt bukik a dolog. Nekem is jó lenne, főleg ha napelemről tudnám tölteni l.
Ez így van, de ő legalább nem zárkozik el a lehetőség elől. Neked sem feltétlen kell, de Tsanyi elmondása alapján neki pont jó lenne egy olcsó használt Tesla mert 5 év alatt visszahozná a megtakarításon az árát, csak ő meg elzárkózik. De hát a ti bajotok, engem nem zavar ha nektek nem lesz jó 😁
Horvátokhoz menet is csak egyszer tervezed meg. Aztán már tudod, mint a szokásos benzinkutakat is.
Amúgy a tervezés pont úgy történik mint benzinkútnál. beírod a navigációba.
Amíg nem volt GPS szívtunk a benzinkút kereséssel is idegen helyen. LPG kút meg aztán tényleg csak a szerencsén múlott.
Egyszer a Horvátoknál sikerült találni egyet, sehol senki, gondoltam önkiszolgáló, nem tudok horvátul, megtöltöttem a kocsit, aztán jön ki az ürge mérgesen. Kiderült, hogy nem önkiszolgáló, de még csak nem is nyilvános 🤣 de akkor már nem volt mit tenni kifizettem neki, vastag borravalóval és attól rögtön barátok lettünk, mondta hogy visszafelé is menjek nyugodtan 😅
Hatótávpara legutóbb a Hondámmal volt.
A Mátrázáson megtéptem a szarvát, így fogyasztott nem keveset, visszafelé Gödöllőnél már villogott a koldus lámpa.
A kedvenc OMW kutamhoz itthon -2.2 liter kijelzéssel álltam be. Kb. már a tankban lévő benzingőzzel mentem 😄
Nem is tehetsz mást minthogy azt mond kompromisszum mentes.Nekem ha autópályán 250km-enként meg kell állnom,akkor az nem kompromisszum mentes.
Hát én azért elég gyakran hallottam ezzel dicsekedni a dízeleseket még a villanyautós idők előtt is. Ford Orionunk 1.8D pl. apám nagyon büszke volt hogy 800km-et elment egy tankkal és ez valami űrtávolság volt már a korábbi autókhoz képest, utána kezdődött a dízelek népszerűsödésével az igazó hatótáv verseny, jöttek a túratankos Passatok 80literes tankkal, meg ez a reklám is akkor született, ami mutatja is az értelmetlenségét az egésznek, szóval persze, soha senki nem foglalkozott ezzel. 🤣
http://youtu.be/cOOcvgNWz5w

Trabantnál is mindig két dolgon ment a dicsekvés, hogy mennyit ment el azzal a szánalmas 20literrel, mert persze mindenkinek jobban fogyasztott mint 5liter, legalább is szóban, mert amúgy 10-et is felhörpintette ha hajtották. Meg azon is ment a dicsekvés, hogy hány "lassú" Mercit előztek meg az érdi leejtőn a gravitációval akár 115-ig gyorsulva (persze a nagyotmondási versenyben ezt már 140nek mondták mert a műszer ennyire pontatlan volt)

Szóval bocs Sanyi, de az idő és az alzheimer megszépíti a múltat 🤣

A hatótávról meg azért megy mindig a polémia, mert a magadfajták ezen lovagolnak. Szóval ez önmagadra hivatkozásos, körkörös érvelés, azaz önigazolás.
Aki használja tudja hogy elég, sőt nem is a hatóv, sokkal inkább a töltési sebesség számít ha messzire akarsz menni.
Hatótávnak annyi kell amennyi a leghosszabb megállás nélküli útszakasz egy úton. Azaz amit a seggem bír ülni.
Szóval ez alapján amolyan ökölszabályként azt szoktam mondani, hogy 250km autópályás hatótáv, és 30perces 10-80%-os töltési sebesség ,mert úgy tapasztaltam hogy ennyire mindig megáll az ember akármivel teszi, így már nincs az hogy a töltésre kell várni egy pihenő megállónál, ezért ez már kompromisszum mentes villanyautó.

Európában 40km-en belül mindig van gyorstöltő. Konnektor pedig még sűrűbben. Van egy erdélyi ismerős aki a hegyekben lakik egy tanyán. A legközelebbi benzinkút 60km-re van földutakon. Azaz ha tankolni akar 120km-es kör. Ezért vett villanyautót, mert azt tudja otthon is tölteni napelemről, mert máshogy áram sincs.
biciklivel többet megyek mint az opellal
kocsi se kell nem hogy villanyos kocsi
azért is megy a háztól az astra mert nem kell kocsi
A bútorokban? 😮 🤭
Na már abból is kispórolták az anyagot 😄
Szerintem azért annál több lehet de nem sokkal. Tudtommal ez a rekorder motor:
https://totalcar.hu/magazin/hi...

Viszont nem kell azon vitatkozni mennyibe kerülhet egy villanymotor, mert lehet kapni az aliexpresszen 🤣
https://www.aliexpress.com/ite...!USD!2136.63!2136.63!!!!!%40!12000047649249741!ppc!!!&src=google&albch=shopping&acnt=615-992-9880&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=_oFgTQeV&gclsrc=aw.ds&albagn=888888&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=en1005009031879463&ds_e_product_merchant_id=5592657517&ds_e_product_country=HU&ds_e_product_language=en&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=22485986833&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gad_campaignid=22476103149
Micsoda hírérték......
Szereptévesztésben vagy, neked védened kellene hogy simán megoldható 🤣
Remélem dízel aggregátort raktál az utánfutóra 😆
Mindezt ugy mondod hogy meg neked se jon ki a penzugyi matek egy lefingott leaf-re se. 🤣
de csak azok paráznak a hatótávról akinek nincs villanyos autójuk
akinek van az nem
de
az igaz hogy ha évente 2x elmennek horvátba ki kell találni hogy hol töltsenek, ez kb olyan bonyolult mint nekem egy debrecen oda-vissza távon fegyverneken tankolni a gázt
azt is ki kellett találni több hónapos folyanatos agyalással hol tankoljak 😂
miskolcon egyszerűbb volt a hekyzet mert ahogy beér az ember a városba ott a gázkút
a többi hatótávon kívüli célra nem is emlékszem hol tankoltam mert olyan ideggel járt a tervezés hogy már elfelejtettem