Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

A hazai dolog is elbaszkodás, túltolták és mindenki szív miatta, tiszta mázli, hogy felénk szinte mindenki csöves és nem volt még hitelképes sem, hogy az önrészt finanszírozza a pályázathoz, kevés napelem van a tetőkön és azok sem valami nagy erőművek hanem pár tábla. 😁
ha szoktál nézni kopasz féle nkh videókat akkor ugyanez van mindenhol
hozzá nem értés, mellé 40+ éves szabályrendszer
én meg nem akarok a hülyékkel vitatkozni inkább vettem 200 méter vezetéket aztán húztam újakat a nagyobb fogyasztókhoz
de írták többen is hogy volt ahová kiment az áram kommandó mert lecsökkent a fogyasztás és semmit se szóltak az 1-0-2 kapcsolóhoz, de volt olyan akinek az óráját el akarták vinni meg lekötni a bemenő vezetéket
de volt olyan is aki besokallt a hülyéktől és kiköttette a hálózatot
ha nem lennék lusta dög és mellé sóher akkor beszereznék még legalább 30kwh akkut akkor nekem se kellene a hálózat semmire se de én már nem kínlódok a rendszer fejlesztéssel
Inkább a rossz tervezés és irányítás, ahogy olvastam és nem csak ebben a cikkben simán elqrtak szinte mindent, ahelyett, hogy lekapcsoltak volna a szélerőművek mert azok tolták meg hirtelen szinte másodpercre rá leállt a francia export ami azonnal túltolta a hálózatot amitől vészüzemmódra váltottak gyakorlatilag leálltak a hagyományos erőművek az atomerőművek meg félgőzzel mentek mondván nincs rájuk szükség hisz bőven van máshol, tipikus elqrás, mintha valami hazai házi barkács lett volna a rendszer. 😁
Hát ez az,ott is a naperőművek indították el a lavinát.Ugyanaz,csak nagyba.
Annak inkább ez lehetett az oka, meg lehetne oldani a gondot csak elbaszták:https://raketa.hu/mi-lehetett-...
Tavaly írogattunk erről, akkor most mégsem jó az a kapcsoló? Vagy jó, de nem értenek hozzá a szabályhozók? Teljesen zavarodott vagyok, na jó ez nem újdonság csak ettől méginkább. 😯
én mondtam régen egy ilyen 1-0-2 huszárnak hogy nyugodtan jöjjön és bármit csinálhat a kapcsolóval és ha megy kifelé az áram akkor a hősök terén szopom le
mert egyszerűen esélytelen hogy átmenjen az áram még akkor sincs rá sok esély ha szétveri kalapáccsal
nekem ilyen volt csak más színben
https://www.onlinevill.hu/aggr...
az a fura hogy aggregáthoz jó de napelemhez nem....
mert buzi az összes
de felbasztam magam és inkább kihúztam mindenhova vezetéket pluszba
csak a világítás, a router meg a gyerek tévéje megy a hálózatról
a router meg a tv is csak azért mert nem akarok hosszabbítókkal baszakodni mert nem ér el a pc konnektoráig a vezeték
230+-10% a szabvány, úgyhogy az még jó. Nálunk sokaig 208V körül volt, aztan úgy látom fejlesztettek mert pár honápja 242V körül mozog. Dehogynem baszogatják, a csoportokba olvasom hogy kapcsolóelem sem lehet, az 1-0-2 kapcsoló sem ATS meg végképp nem. Mer akkor össze van kötve a 2 hálózat és hujuj. Most olyat csinálnak hogy ipari dugó a házon és 2 aljzat, az egyik a hálózat a másik az inverter. 🙈
ebben az a fura hogy nálunk este 10-kor is 240 volt felett van a feszültség 230 helyett
nekem a fürdőben 2-3 hónapokat bír a ledes izzó most betekertem egy hagyományos 100w izzót hátha tovább bírja
pedig többfélét teszteltem volt osram is meg philips is nem csak gagyi kínai mind kinyúvad
vagy a kapcsolgatástól vagy azért mert kb az világít a legtöbbet
pedig akkor már nem termel egy napelem se
szigeteseket egyenlőre senki se basztatja
Amúgy meg nem is értem miert engedélyeznek olyan invertert, amit a szabványos feszültsegtartományon kívül is be lehet állítani.
Spanyoloknál is pont ez okozta azt a nagy áramkimaradást.
Érdekes az én inverterem tudja tartani a 230V-ot 🤷‍♂️ Ki kell nyomozni ki állította feljebb hogy tudjon tovabb visszatápláĺni éa a teljea kárt a nyakába varrni egy zsíros büntetéssel együtt. Ne a szigeteseket baazogassák folyton akik csak a saját fogyasztáaukat akarják megtermelni.
Nem mondom hogy kezdődnek a bajok,mert már rég elkezdődtek
https://24.hu/belfold/2025/06/...
talán annyi a különbség, hogy a lakott terület táblát elhagyva a robogó ugyanannyival fog menni, míg az ezres géppel a "határ a csillagos ég"
Nekem a városban motorozásról mindig az jut eszembe, hogy én felülök az ezres gépre (aminek tökéletes a féke, futóműve) gatyában meg pólóban, mindenki furán néz rám, de ha egy rozoga (még éppen megy kategóriájú) robogóval jön egy fiatal suhanc így öltözve, az természetes... pedig ugyanannyival megyünk 🤣
mondjuk én sose öltözködtem full protektorba mert úgy nyűg a motorozás
pedig volt sérülés nem egy
ha full protektorba lehetne csak motorozni nem mentem volna egy métert se, inkább vigyenek el zsákba
En siman mentem rovidgatya-polo comboban,bar a papucs nem komfortos valtasnal,igy maradt a deszkas cipo.
Varosban barmikor elugrok gyokkettovel.A minap motormosashoz aranytalan kibaszas az egyreszes overal-sportcsizma-kesztyu szerintem.
A negativum hogy mar kilohusznal is faj a nekedcsapodo bogar,homokszem,150 nel pecsenyeve tud verni sajat szőrzeted ha nem epilaltatsz,de a legdurvabb a rovidgagyaban combon harapás darazs altal,ket hetig szenvedtem a rohadektol,ennel mar csak az lett volna szarabb a tokonszur az az istencsapasa.😂
Szoval nem hulyeseg az a zart ruhazat.
nem kell nagy tempó hogy meghaljon valaki
ismerős biciklivel ment és kocsival ellökték olyan lassan ment a kocsi hogy a lámpa nem tört ki a bicikli kerékbe is csak egy nagyobbacska nyolcas lett de valahogy olyan bénán esett az árokba hogy eltört a nyaka
kibaszott gyenge az emberi test
A sebességéről nem volt hír, de annyi igen, hogy az autó lehúzódott egy buszöbölbe és onnan akart visszafordulni, kérdés, hogy azért nem vette észre a tök egyenes belátható úton mert kapkodott vagy.......
Ez tényleg sajnálatos... Itt jön képbe az, amiért múltkoriban lecsesztem a fiamat, mert már kezdett (szerintem) túl gyakori lenni, hogy a barátnőjével "elugrottak" ide-oda 10-15 km távokra a motorral úgy, hogy a lányon csak egy bukó, meg egy protektoros kabát volt, mint védőeszköz. Neki is azt mondtam: "nincs olyan, hogy csak elugrom ide, vagy oda. Senki nem indul(hat) (szerintem) úgy, hogy jól van, ma beöltözök, mert balesetem lesz". Nekem is nyűg beöltözni (már addig leizzadok, mire felhúzom a marhabőrt a pufi testemre 😅 ), de nem indulok el motorral papucs- póló- rövidnadrágkombóban).
Sajnálom a csókát, nem érdemelte meg, a két kislánnyal a fedélzeten biztos, hogy még csak gyorsan sem ment, de sajnos nem volt szerencséje. Az, hogy két kisgyereket vitt, számomra irreleváns, nem emiatt volt a baleset és maradjunk annyiban, szerintem mindenki (1-2 kivétel lehet itt a fórumon) csinált már ilyen/ ilyesmi kihágást... Az isten háta mögötti kis városokban/ falvakban gyökkettővel senki sem gondolná, hogy gond lehet. A legtöbb ilyen helyen még a "körzeti meghízott" is elnézi ezeket. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a gyerekek (remélem, a másik sem túl komoly sérülés) legalább fizikailag megúszták.
Ez egy elég sajnálatos eset és nem lehet az apát eléggé kárhoztatni, de a mondat helytálló, egy riporter nem írhat mást, magának a balesetnek a körülményeit nem tudjuk biztosan azt a rendőrség állapítja meg viszomt egynyomtávú járművön tényleg csak 2-en ülhetnek, ezt biztonsággal leírhatta, amikor először a címszót olvastam mikor történt azt hittem oldalkocsis volt a gép csak ahogy megnyitottam akkor láttam mi volt, nagy mázli, hogy a gyerekek megúszták.
https://24.hu/belfold/2025/06/...
A legjobb az utolsó bekezdés:
"Hogy az ütközésnél ki hibázott, azt a rendőrségi vizsgálat döntheti el, de az biztos, hogy motoron csak egy utast szabad szállítani"
A gyerek kicsi volt, a szokásos cigánytempó volt, ezer szatyor volt ráaggatva, meg a nő látványa elvette az eszemet-
A kisbaba meg olyan mint amikor Bud Spencer befeküdt a babaágyba valamelyik filmjükben 😁
Voltam ma Csepelen, elmentem az unokával a boltba, hát, az utolsó 10 év legelkeserítőbb látványában volt részem.
Valahol sírt egy gyerek, és ahogy arra mentem, az alábbit láttam: egy cigány család a gyerekkel a babakocsiban. Na de.
A faszi, az csak egy simán belterjes (többgenerációs belterjes) csontkollekció, viszont a nő... Képzeljétek el, a mahiana rosszalló (varga irén) egy rettenet fekete fejjel, RAL 8017, egy olyan testen, ami szintén belterjes lehetett, de max. 110-115 magassággal.
Tehát egy törpén a néger fejű varga irén.
És ezek szaporodnak.