A hazai dolog is elbaszkodás, túltolták és mindenki szív miatta, tiszta mázli, hogy felénk szinte mindenki csöves és nem volt még hitelképes sem, hogy az önrészt finanszírozza a pályázathoz, kevés napelem van a tetőkön és azok sem valami nagy erőművek hanem pár tábla. 😁
ha szoktál nézni kopasz féle nkh videókat akkor ugyanez van mindenhol
hozzá nem értés, mellé 40+ éves szabályrendszer
én meg nem akarok a hülyékkel vitatkozni inkább vettem 200 méter vezetéket aztán húztam újakat a nagyobb fogyasztókhoz
de írták többen is hogy volt ahová kiment az áram kommandó mert lecsökkent a fogyasztás és semmit se szóltak az 1-0-2 kapcsolóhoz, de volt olyan akinek az óráját el akarták vinni meg lekötni a bemenő vezetéket
de volt olyan is aki besokallt a hülyéktől és kiköttette a hálózatot
ha nem lennék lusta dög és mellé sóher akkor beszereznék még legalább 30kwh akkut akkor nekem se kellene a hálózat semmire se de én már nem kínlódok a rendszer fejlesztéssel
Inkább a rossz tervezés és irányítás, ahogy olvastam és nem csak ebben a cikkben simán elqrtak szinte mindent, ahelyett, hogy lekapcsoltak volna a szélerőművek mert azok tolták meg hirtelen szinte másodpercre rá leállt a francia export ami azonnal túltolta a hálózatot amitől vészüzemmódra váltottak gyakorlatilag leálltak a hagyományos erőművek az atomerőművek meg félgőzzel mentek mondván nincs rájuk szükség hisz bőven van máshol, tipikus elqrás, mintha valami hazai házi barkács lett volna a rendszer. 😁
Tavaly írogattunk erről, akkor most mégsem jó az a kapcsoló? Vagy jó, de nem értenek hozzá a szabályhozók? Teljesen zavarodott vagyok, na jó ez nem újdonság csak ettől méginkább. 😯
én mondtam régen egy ilyen 1-0-2 huszárnak hogy nyugodtan jöjjön és bármit csinálhat a kapcsolóval és ha megy kifelé az áram akkor a hősök terén szopom le
mert egyszerűen esélytelen hogy átmenjen az áram még akkor sincs rá sok esély ha szétveri kalapáccsal
nekem ilyen volt csak más színben https://www.onlinevill.hu/aggr...
az a fura hogy aggregáthoz jó de napelemhez nem....
mert buzi az összes
de felbasztam magam és inkább kihúztam mindenhova vezetéket pluszba
csak a világítás, a router meg a gyerek tévéje megy a hálózatról
a router meg a tv is csak azért mert nem akarok hosszabbítókkal baszakodni mert nem ér el a pc konnektoráig a vezeték
230+-10% a szabvány, úgyhogy az még jó. Nálunk sokaig 208V körül volt, aztan úgy látom fejlesztettek mert pár honápja 242V körül mozog. Dehogynem baszogatják, a csoportokba olvasom hogy kapcsolóelem sem lehet, az 1-0-2 kapcsoló sem ATS meg végképp nem. Mer akkor össze van kötve a 2 hálózat és hujuj. Most olyat csinálnak hogy ipari dugó a házon és 2 aljzat, az egyik a hálózat a másik az inverter. 🙈
ebben az a fura hogy nálunk este 10-kor is 240 volt felett van a feszültség 230 helyett
nekem a fürdőben 2-3 hónapokat bír a ledes izzó most betekertem egy hagyományos 100w izzót hátha tovább bírja
pedig többfélét teszteltem volt osram is meg philips is nem csak gagyi kínai mind kinyúvad
vagy a kapcsolgatástól vagy azért mert kb az világít a legtöbbet
pedig akkor már nem termel egy napelem se
szigeteseket egyenlőre senki se basztatja
Érdekes az én inverterem tudja tartani a 230V-ot 🤷♂️ Ki kell nyomozni ki állította feljebb hogy tudjon tovabb visszatápláĺni éa a teljea kárt a nyakába varrni egy zsíros büntetéssel együtt. Ne a szigeteseket baazogassák folyton akik csak a saját fogyasztáaukat akarják megtermelni.
Nekem a városban motorozásról mindig az jut eszembe, hogy én felülök az ezres gépre (aminek tökéletes a féke, futóműve) gatyában meg pólóban, mindenki furán néz rám, de ha egy rozoga (még éppen megy kategóriájú) robogóval jön egy fiatal suhanc így öltözve, az természetes... pedig ugyanannyival megyünk 🤣
mondjuk én sose öltözködtem full protektorba mert úgy nyűg a motorozás
pedig volt sérülés nem egy
ha full protektorba lehetne csak motorozni nem mentem volna egy métert se, inkább vigyenek el zsákba
En siman mentem rovidgatya-polo comboban,bar a papucs nem komfortos valtasnal,igy maradt a deszkas cipo.
Varosban barmikor elugrok gyokkettovel.A minap motormosashoz aranytalan kibaszas az egyreszes overal-sportcsizma-kesztyu szerintem.
A negativum hogy mar kilohusznal is faj a nekedcsapodo bogar,homokszem,150 nel pecsenyeve tud verni sajat szőrzeted ha nem epilaltatsz,de a legdurvabb a rovidgagyaban combon harapás darazs altal,ket hetig szenvedtem a rohadektol,ennel mar csak az lett volna szarabb a tokonszur az az istencsapasa.😂
Szoval nem hulyeseg az a zart ruhazat.
nem kell nagy tempó hogy meghaljon valaki
ismerős biciklivel ment és kocsival ellökték olyan lassan ment a kocsi hogy a lámpa nem tört ki a bicikli kerékbe is csak egy nagyobbacska nyolcas lett de valahogy olyan bénán esett az árokba hogy eltört a nyaka
kibaszott gyenge az emberi test
A sebességéről nem volt hír, de annyi igen, hogy az autó lehúzódott egy buszöbölbe és onnan akart visszafordulni, kérdés, hogy azért nem vette észre a tök egyenes belátható úton mert kapkodott vagy.......
Ez tényleg sajnálatos... Itt jön képbe az, amiért múltkoriban lecsesztem a fiamat, mert már kezdett (szerintem) túl gyakori lenni, hogy a barátnőjével "elugrottak" ide-oda 10-15 km távokra a motorral úgy, hogy a lányon csak egy bukó, meg egy protektoros kabát volt, mint védőeszköz. Neki is azt mondtam: "nincs olyan, hogy csak elugrom ide, vagy oda. Senki nem indul(hat) (szerintem) úgy, hogy jól van, ma beöltözök, mert balesetem lesz". Nekem is nyűg beöltözni (már addig leizzadok, mire felhúzom a marhabőrt a pufi testemre 😅 ), de nem indulok el motorral papucs- póló- rövidnadrágkombóban).
Sajnálom a csókát, nem érdemelte meg, a két kislánnyal a fedélzeten biztos, hogy még csak gyorsan sem ment, de sajnos nem volt szerencséje. Az, hogy két kisgyereket vitt, számomra irreleváns, nem emiatt volt a baleset és maradjunk annyiban, szerintem mindenki (1-2 kivétel lehet itt a fórumon) csinált már ilyen/ ilyesmi kihágást... Az isten háta mögötti kis városokban/ falvakban gyökkettővel senki sem gondolná, hogy gond lehet. A legtöbb ilyen helyen még a "körzeti meghízott" is elnézi ezeket. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a gyerekek (remélem, a másik sem túl komoly sérülés) legalább fizikailag megúszták.
Ez egy elég sajnálatos eset és nem lehet az apát eléggé kárhoztatni, de a mondat helytálló, egy riporter nem írhat mást, magának a balesetnek a körülményeit nem tudjuk biztosan azt a rendőrség állapítja meg viszomt egynyomtávú járművön tényleg csak 2-en ülhetnek, ezt biztonsággal leírhatta, amikor először a címszót olvastam mikor történt azt hittem oldalkocsis volt a gép csak ahogy megnyitottam akkor láttam mi volt, nagy mázli, hogy a gyerekek megúszták.
https://24.hu/belfold/2025/06/...
A legjobb az utolsó bekezdés:
"Hogy az ütközésnél ki hibázott, azt a rendőrségi vizsgálat döntheti el, de az biztos, hogy motoron csak egy utast szabad szállítani"
Voltam ma Csepelen, elmentem az unokával a boltba, hát, az utolsó 10 év legelkeserítőbb látványában volt részem.
Valahol sírt egy gyerek, és ahogy arra mentem, az alábbit láttam: egy cigány család a gyerekkel a babakocsiban. Na de.
A faszi, az csak egy simán belterjes (többgenerációs belterjes) csontkollekció, viszont a nő... Képzeljétek el, a mahiana rosszalló (varga irén) egy rettenet fekete fejjel, RAL 8017, egy olyan testen, ami szintén belterjes lehetett, de max. 110-115 magassággal.
Tehát egy törpén a néger fejű varga irén.
És ezek szaporodnak.
hozzá nem értés, mellé 40+ éves szabályrendszer
én meg nem akarok a hülyékkel vitatkozni inkább vettem 200 méter vezetéket aztán húztam újakat a nagyobb fogyasztókhoz
de írták többen is hogy volt ahová kiment az áram kommandó mert lecsökkent a fogyasztás és semmit se szóltak az 1-0-2 kapcsolóhoz, de volt olyan akinek az óráját el akarták vinni meg lekötni a bemenő vezetéket
de volt olyan is aki besokallt a hülyéktől és kiköttette a hálózatot
ha nem lennék lusta dög és mellé sóher akkor beszereznék még legalább 30kwh akkut akkor nekem se kellene a hálózat semmire se de én már nem kínlódok a rendszer fejlesztéssel
mert egyszerűen esélytelen hogy átmenjen az áram még akkor sincs rá sok esély ha szétveri kalapáccsal
nekem ilyen volt csak más színben
https://www.onlinevill.hu/aggr...
az a fura hogy aggregáthoz jó de napelemhez nem....
mert buzi az összes
de felbasztam magam és inkább kihúztam mindenhova vezetéket pluszba
csak a világítás, a router meg a gyerek tévéje megy a hálózatról
a router meg a tv is csak azért mert nem akarok hosszabbítókkal baszakodni mert nem ér el a pc konnektoráig a vezeték
nekem a fürdőben 2-3 hónapokat bír a ledes izzó most betekertem egy hagyományos 100w izzót hátha tovább bírja
pedig többfélét teszteltem volt osram is meg philips is nem csak gagyi kínai mind kinyúvad
vagy a kapcsolgatástól vagy azért mert kb az világít a legtöbbet
pedig akkor már nem termel egy napelem se
szigeteseket egyenlőre senki se basztatja
https://24.hu/belfold/2025/06/...
pedig volt sérülés nem egy
ha full protektorba lehetne csak motorozni nem mentem volna egy métert se, inkább vigyenek el zsákba
Varosban barmikor elugrok gyokkettovel.A minap motormosashoz aranytalan kibaszas az egyreszes overal-sportcsizma-kesztyu szerintem.
A negativum hogy mar kilohusznal is faj a nekedcsapodo bogar,homokszem,150 nel pecsenyeve tud verni sajat szőrzeted ha nem epilaltatsz,de a legdurvabb a rovidgagyaban combon harapás darazs altal,ket hetig szenvedtem a rohadektol,ennel mar csak az lett volna szarabb a tokonszur az az istencsapasa.😂
Szoval nem hulyeseg az a zart ruhazat.
ismerős biciklivel ment és kocsival ellökték olyan lassan ment a kocsi hogy a lámpa nem tört ki a bicikli kerékbe is csak egy nagyobbacska nyolcas lett de valahogy olyan bénán esett az árokba hogy eltört a nyaka
kibaszott gyenge az emberi test
Sajnálom a csókát, nem érdemelte meg, a két kislánnyal a fedélzeten biztos, hogy még csak gyorsan sem ment, de sajnos nem volt szerencséje. Az, hogy két kisgyereket vitt, számomra irreleváns, nem emiatt volt a baleset és maradjunk annyiban, szerintem mindenki (1-2 kivétel lehet itt a fórumon) csinált már ilyen/ ilyesmi kihágást... Az isten háta mögötti kis városokban/ falvakban gyökkettővel senki sem gondolná, hogy gond lehet. A legtöbb ilyen helyen még a "körzeti meghízott" is elnézi ezeket. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a gyerekek (remélem, a másik sem túl komoly sérülés) legalább fizikailag megúszták.
A legjobb az utolsó bekezdés:
"Hogy az ütközésnél ki hibázott, azt a rendőrségi vizsgálat döntheti el, de az biztos, hogy motoron csak egy utast szabad szállítani"
Valahol sírt egy gyerek, és ahogy arra mentem, az alábbit láttam: egy cigány család a gyerekkel a babakocsiban. Na de.
A faszi, az csak egy simán belterjes (többgenerációs belterjes) csontkollekció, viszont a nő... Képzeljétek el, a mahiana rosszalló (varga irén) egy rettenet fekete fejjel, RAL 8017, egy olyan testen, ami szintén belterjes lehetett, de max. 110-115 magassággal.
Tehát egy törpén a néger fejű varga irén.
És ezek szaporodnak.