hegyes, sziklás, köves lehet ahol laller lakik szerintem nem véletlen annyi az ára baszki azt ott egy hétig fúrják és nem a létráról tologatós eljárással, hanem kitelepített állvánnyal.
😅 Ilyen ez a sanyi 😆 engem várt ebédre amit 17 éve grilleztek. Csak most nem volt se baleset se dugó kivételesen lehetett jönni az m5-ön így most sanyit nem látogattam meg(kezeit széttáró)
úgy értelmezem, hogy 30 ezer/méter(gondolkodós) nekem 42 méteres kutam van és nem szívesen fizettem volna érte 1.260.000-et 😆
Nekem 2 kila volt pár hete a szomszédom is fúrt én adtam a vizet a fúráshoz az is 2 kila volt(kezeit széttáró) 8-kor kezdték mondta a faszi/két öreg volt/, hogy délre már nem szeretnének ott lenni(kezeit széttáró) És úgy is lett fél tizenkettőre összepakoltak oszt mentek a kút meg ontotta a vizet(kezeit széttáró)
veszel egy ilyet aztán lehet tesztelni: https://www.ontozeswebaruhaz.h...
néha használtan is találni féláron
a vízzáró rétegnél meg kell állni mindig nézegetni kell mit mos ki
tokozás nélküli pvc cső kb 1000ft métere 2 méteres szálakban van előtte megmelegíted a végeket hogy össze tudd dugni, majd amikor fúrod pvc ragasztóval vékonyan megkened
ha leértél a vízzáró rétegig akkor ott megállasz felhúzod a csövet levágod a végét amivel fúr(többnyire egy ellapított vascső) ráteszed a szűrőt és visszadugod
ehhez azért kell a 2 ember 20-30 méter csövet felhúzni-visszadugni
aztán mehet a sóder és lehet a kutat szívatni, ha kell kézi úzóka akkor veszel a kútfejet ha nem akkor csak egy visszacsapószelep kell
én itt nálunk simán megfúrnám mert láttam nem egy kutat kifúrni
aztán ha nem jön össze buksz egy százast nem egy nagy dolog, mégse 800 meg egy milla
de
ha ilyen áron fúrják nem feltétlen könnyen fúrható a talaj, nálunk is vannak részek ahol teli van mindenféle formájú homokkő hurkákkal a talaj aztán néha úgy elviszi oldalra hogy +10 métert simán bevesz a kút
ha meg tényleg nagy pénzért fúratsz akkor minimum egy 125ös vastagfalú csövet kell lefúrni aztán csőbúvárral felnyomatni a vizet, ekkor érdemesebb a következő vízadó rétegbe lemenni, faszán lezárni a vízzáró réteget hogy ne legyen szennyezett a víz, de ezek a kutak már ilyen 1.5 millától mennek felfelé de örök élet és mindig lesz vized "ingyen"
Elvileg még nálunk is műkösdhet ez az alföldi módszer, a hegyek pár km-rel arrébb kezdődnek. Komoly kútfúrót nem merek idehívni, eddig 30/m volt a ár teteje, most meg már az alja 🙈😁
a vége 6-8 méter ki van furkálva szúnyogháló rajta aztán szitált kaviccsal fel van töltve a kyuk ilyen 5mm max kavicsokkal
lent ebben a rétegben marosi homok szerű a talaj vagy kicsit durvább
egy 50-es kút ad 2-300 litert is percenként eleinte
felénk ledugsz 20-25 méter pvc csövet aztán jön a víz
egy fúrógép meg egy szivattyú kell hozzá meg egy biszbasz ami kombinálja a kettő eszköz tevékenységét
Legyen kútfúrás, hátha ahhoz is mindenki ért 🤣 Bár a mindenhez értünknek van külön topicja 🤷♂️ az éjjel szerencsére lejött 700 liter víz, úgyhogy egyelőre meg van mentve a tököm, de legközelebb nem lesz ilyen szerencsénk 🙈
Én már 40 éve kijártam ezt csak nem okj-snek hívták hanem szakmunkásképzésnek. A tudás kisujjban van.....,igaz azt levágta a kardán pár éve, de szépen visszavarrták. 🤓
Kurvára fuj a szél de az idő legalább jo