Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha ini szabná a világ szükségletét akkor elég puritán életet élnél sanyi 😅
Viszont tuti nem kellene dolgoznod 😅 A gödöllői bútorboltos meg szerintem benne lenne a világ első 100-ba a kanapé eladásaival 😅
annyira nem értek ezekhez.(gondolkodós) De hosszú évtizedek óta minden fejlett ország kivitte a gyártást kínába mert ugye ott egy ember egy tál rizsért eldolgozgatott per nap. Aztán nyílván elloptak minden innovációt amit lehetett. Aztán közben úgy történt, hogy kína kezében van minden nyersanyag legalább 70%. Nem beszélve arról amerikában mennyien is vannak? 3-400 millióan? oroszországban is kb. ennyien. A 2 nagyhatalomban együttvéve sincs annyi ember mint kínában. Arányaiba véve is több lehetőség van a tudásra még akkor is ha nem kínai az összes nóbeldíjas 😅 Összefoglalva kínában van a nyersanyag az emberanyag és a fejlettség. ha valamit meg még nem tudnak azt meg megveszik mert minden eladó(kezeit széttáró) Emberanyag az egyetlen amit nem vehető mert több száz millió embert ha épen valamihez kellene azt nem tudnának leakasztani 😅 Az energiájuk valamilyen szinten korlátozott. De azt meg meg megveszik a ruszkiktól hisz európának úgy sem kell 😅 Mi a mende monda? Amerika a világ elsőszámú vezető hatalma(gondolkodós) Én ezt azért megkérdőjelezném. A mai napra ez már csak barokkos túlzás(gondolkodós) nincs még kimondva de gondolataim szerint kína már rég mindenben megelőzött mindenkit. (kezeit széttáró)
Így van viszont ne az határozza meg, hogy mennyi egy ember szükséglete aki végletekig minimalista igénytelen életet él, egí ilyen nekem ne szablya meg a szükségleteimet.
mondjuk úgy hogy az ember szükségleteit kielégítő életvitel lenne a kívánatos
jelenleg az ember igényeit kielégítő rendszer van amiben benne van a szükséglet csak az igény a szükséglettől mindig nagyobb, sok esetben végtelenül nagy
Nem, illetve igen hisz tajvant is kínaiak lakják, de ezek nem azok.
Na, ilyen az AI, bármikor bármit dönthet. 😁
Dehogynem, erről szól a civilizációs fejlődés az ősember óta, minél könnyebb és csak a szellemi, testi kultúránkat fejlesztve, növelve tudjunk élni. A jelen esetben már régóta megvan az egyszerű modell, de az a jobbmódúaknak nem pálya épp a jobb móduk fenntartása, megkérdőjelezhetetlensége miatt nevezetesen egy élhető alapjövedelem amit épp a békés ( ami szerintem oximoron) AI miatt átvált fullos alapjövedelemmé, hogy az ember tényleg csak magával foglalkozhasson.
Rengeteg dolgot, a kínaiak is inkább lopják, veszik a know-how-t mint maguk fejlesszék (ez egy igen hosszú folyamat és nagy a lemaradásuk), nem véletlenül mondták tavaly az usások mikor a kínaiak komolyan belebegtették tajvan lerohanását, hogy amikor úgy látszik, hogy összejön nekik akkor az usákok lebombázzák a tajvani chipgyárakat és kutató laborokat nehogy kínai kézbe kerüljenek. Hiába ájulnak el a népek a kínai elképesztő ipari fejlődéstől az azt vezérlő chipeket még mindig veszik és próbálják egyenlőre kisebb sikerrel lemásolni. Ha ez olyan könnyű lenne akkor a világon mindenkinek lenne a legfejlettebből is hisz csak meg kell venni egyet és már lemásolva gyárthatnák és mégsem teszik meg.
akkor ezek szerint nem akarod te igazán azt az ingyen pénzt 😅
Igazabol a zuhanorepulesben kitett feklapoknak van ilyen hangja.
ez az én életemben nem jön el
és ezért te hajlandó lennél szavazni is elmenni 😅
ez így igaz
az ingyen zseton sincs ingyen mert valahonnan el kell venni
de
ha nem veszik el még mindig nincs fogyasztás szóval ha tényleg kell a robotozáció meg a többi élőmunkát kiváltó dolog akkor kell az ingyen pénz a népnek
pedig azt már rég megmondták, hogy ingyen ebéd nincs(kezeit széttáró)
pedig nincs más lehetőség
ha nincs pénz nincs fogyasztás
és ha robot dolgozik akkor nincs pénz
és ha nincs fogyasztás akkor a robot se kell meg a gyár se
lehet(gondolkodós)
Hát pedig.......a zsíros célpont megmaradt,viszont most már az a drón ukrán.Szóval az én elméletem helytálló,egy áruló drón.
nem hiszem, hogy ez motiválhatta volna 😅 Szerintem inkább valamilyen zsíros célpont(gondolkodós)
na azt tudom, hogy te erre alapozol már 30 éve 😅 Egyébként mindegy milyen alapúnak mondod munka e vagy fogyasztási. Egyenlőre úgy néz ki a képlet, hogy az emberek 90% azért dolgozik munkahelyen vagy saját vállalkozásában, hogy pénzt keressen amit el tud költeni. Ha nem keres pénzt nem tud fogyasztani. Ha az emberek nem tudnak fogyasztani nem kell gyártani semmit mert nem lesz aki fogyasszon(kezeit széttáró)
De ő maga azt látta hogy ukrajna sokkal jobb és még az eu is szereti,szóval inkább ukrán drón szeretne lenni.
talán még annyi a szerencse, hogy a drónoknak egyenlőre nincs megfelelő motivációja(gondolkodós) Szép ukrán sunciért, nagy házért mercédeszért cserébe nem lehet átcsábítani őket a sötét oldalra 😅
nem munka alapú társadalmunk van hanem fogyasztás alapú
csak ingyen pénz kell a népnek és minden megy tovább
az alapjövedelem elkerülhetetlen
amerika csipp mi? De hát nekik is a kína gyártja 😅
a pdtdi passzát is fejlett. Még is el tud romlani(kezeit széttáró)
az új fejlesztés amivel lépéselőnybe kerül valamelyik fél nem szívesen adja át a másik félnek(ujjával nemet mutató) Minden háború az újítások eltitkolásáról szólt. Ezért jöttek létre a kémek, hogy ezeket az újításokat ellopják 😅