az igény fura dolog
20 éve lett kész a ház olyanra építettem amilyenre akartam
akkor 20 év után mit csináljak vele??
ugyanaz vagyok a ház is a körülmények jelentős többsége is nagyon hasonló akkor mi a fene plusz igény kellene??
mert lett ingyen zseton ami semmire se kellett
ha nincs a motor eladásból pénz akkor nem biztos hogy lett volna, most már lehet elgondolkoznék rajta mert nagyon olcsó lett, az 5 éves megtérülés már jó eséllyel összejönne
ezt a lustaság dolgot sosem tagadtam, most is lusta vagyok 10 éve is lusta voltam meg 30 éve is lusta voltam
de ha van kellő motiváltság akkor félre tudom tenni egy rövid időre
ami 5 éven belül nem térül meg annak nincs értelme, ha van felesleges pénz ami semmire se kell maximum akkor szabad ilyen 5 éven túli megtérüléssel járó dolgokat csinálni
ha kölcsönből csinálsz bármit is akkor az nem felesleges pénz
az alapjövedelem teljesen más dolog
ez egy kis juttatás ami mindenkinek jár, így sok felé lenne elköltve nem csak egy területen
plusz azért azt tudni kell ha van alap jövedelem akkor minden egyéb állami juttatás el van törölve legyen az családi pótlék vagy betegállomány vagy bármi egyéb
be lennének szántva a sokmilliós nyugdíjak meg minden egyéb amire rengeteg pénz megy el
igazság szerint nem járna sokkal rosszabul az állam mint jelenleg amikor ezer felől húzzák ki a pénzt a zsebéből
okos voltam mert mérlegelés után simán kijött hogy teljesen értelmetlen
milyen fasza is lenne ha most fizethetnék 100-150 ezer hitelt még tizensok évig....
aztán sírhatnék mint a hülye bútorboltos, hogy nincs szabadideje semmi
Most mi a bajod? Te akarsz mindig alapbért. Na ez pont az, csak célzottan a rászorulóknak.
Az általános alapbér pontosan ugyan ezt eredményezné minden más területen is.
Nem is ittak még vodkát miközben leszopja őket egy ukrán vagy orosz kurva,szóval az a nevelés addig tart míg ezeket meg nem tapasztalja.Mikor rájön hogy olyan hajat hordhat,úgy öltözhet,olyan zenét hallgathat amilyet akar,és még lehetne sorolni mi mindent nem tud,saját telefon,saját internet,hiszen ezek még azt sem tudják mi az.
nekem a házat a rokonság építette fel volt vagy 6 kőműves a rokonságban, de a festő a villanyszerelő meg a vizes is rokon volt
a gáz bekötés volt csak teljes árban a többi mind ingyen vagy nagyon akciósan készült
annakidején a tető ácsmunkája is csak 2 havi mávos fizetésem volt lambériázva lefestve kompletten
na szóval ezek az emberek egy része még most is praktizál, ha nem ő akkor a gyereke szóval kb 0 fáradsággal lenne a munkáról száma, a munka okosban elvégezve stb
csak értelmét nem látom mert teljesen feleslegesen fizetnék 10-20 évig kölcsönöket és az életkörülményem nem vagy alig lenne jobb
esetleg egy központi fűtésnek lenne értelme mert nőnek kicsit a komfort érzet+nem lenneék ennyire a gázra rászorulva, gáz-vegyes-hőszivattyús fűtéssel de emiatt túl sok mindent kellene széttúrni, túl sokba kerülne és még akkor se térülne meg az életem során ha az energia árak 5x ennyibe kerülnének
Mondom én hogy jó az a villanyautó. Bármikor lustálkodhatsz, csak azt kell mondani hogy töltesz 😁
Amúgy az a WLTP200km manapság szánalom. Nyilván inkább csak a fele igaz, városban sok rövidtávon, padlón gyorsítva, padlón fékezve, és fullra nyomott klímával, ahogy felénk szokták. Basszus a klímáját előbb meghallom a futároknak minthogy becsöngetne 🤣. Gondolom jó drágán megvették a sufniban átalakított méregdrága villanyfurgont, mert a mostani Ford villanyfurgonok 3-400-at mennek el, az meg már elég a téli fűtéssel is.
valahogy okosabban kellett volna csinálni
havernál a csok 30ról 50re emelte a költsévetést szóval szinte ott volt mintha nem is lett volna csok
egyik osztálytársam ács ő mondta hónapok alatt 3x annyi lett a fa ára mert erre senki se volt felkészülve
Ha meg nem tolnak bele az a bajod. Egyébként igen, ahhoz hogy működjön pörgetni kell a gazdaságot. Ha nem tolnak bele belassul és ugyan olcsóbb lesz csak egy egész folyamat megáll és nem lesz pénz az olcsóbbra se. Nyilván aki otthon ül igy se ugy se kap de ekkora támogatás és segitség régen nem volt. Én pl.semmit nem tudtam igénybe venni mert ami épp nagy ritkán volt annak nem.feleltünk meg.
Lehet drágább de azért egy most induló fiatal pár több milliót tud zsebre vágni és egy csomót meg kedvezményesen kap. Az meg megint jó mert munkát ad sok vállakozásnak.a vállakozás meg sok embernek. És az államkasszába jó nagy része visszafolyik áfa és adók formájában. Úgy hogy nem olyan rossz ez. Mondjuk nekem ebből most pont nem sok munkám van de amikor dőltek az eus pénzek rengeteg beruházás volt ott azért észre lehetett venni hogy van mindnekinek pénz. Ez ugyanolyan csak kisebbe.
Ezek szerint észak koreáról nem sok fogalmad van...
Azokat 3 éves koruktól arra nevelik, hogy első a párt, a haza, a kedves vezető... 6 évesen nem az a legnagyobb gondjuk, hogy kisfiúk legyenek, vagy kislányok, mint a beneuxokban vagy svédeknél 🤣
Nyilván... de egy 15x akkora városban több a turista, a szállás... itt sztem aki a városban volt épp, mind kint volt a főtéren meg a sétáló utcán 😁 összes bár, étterem fullon, pedig van néhány utcányi. 9-kor lementünk pizzázni, pincér az ajtóban kérdezte, volt-e foglalásunk? 😁 ilyet még nem baxtam... 🤔 pedig pár helyen már megfordultam.
20 éve lett kész a ház olyanra építettem amilyenre akartam
akkor 20 év után mit csináljak vele??
ugyanaz vagyok a ház is a körülmények jelentős többsége is nagyon hasonló akkor mi a fene plusz igény kellene??