Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Épp ez a lényeg és a minőségi változás kulcsa, most akkor mész ha akarsz és akkor lépsz le amikor akarsz, így tényleg azok maradnak akiket ez érdekel.
Valakitől úgy is mindig örököl, minek hajtson? 😅
Akarhat másként élni, csak ha tegyen érte, ne rinyáljon.
én egy évig voltam katona 3 különböző században, persze ez már nem a kimontott szoci katonaság volt de azért javarészt a szoci mechanizmusok jellemezték még
ebből egyik századról nincs sok tapasztalat mert ott csak az alapkiképzés volt
ahol többségében voltam ott minden rendben volt, a hierarchiával nem lehetett mit kezdeni ezt el kellett viselni, meg azt is hogy lapátoltál egész héten és más kapta érte a jutalmat
ellenben ha nem pofáztál vissza és elvégeztél minden rád bízott dolgot akkor jó életed volt, én egy év alatt összeszedtem hetvenpár nap szabadságot úgy hogy senkit se kellett beköpni, mondjuk emiatt ugrott is egy kis csillagom, de ki nem szarja le még akkor is maradt 😁
a végén a tüzéreknél voltam pár hónapot a lefokozás után ahol meglepő módon sok hülye jutott előre azoknál volt némi furcsaság a viselkedéssel, túl nagy ego és túl kevés iq jellemezte őket, de igazándiból hátrányom itt se volt

amúgy ez a besúgós dolog nem kimondottan szoci jellemző a vasas cégnél ahol voltam ott is sok besúgó volt
sok munkával sosem fogsz előrébb jutni
ha nem élsz meg napi 8 óra melóval úgy ahogy szeretnéd nem fogsz 12 óra melóval sem
akkor el kell menni valami képzésre hogy ne kelljen 12 órát dolgozni az igényekért hanem elég lesz 8 is
és most nem arról van szó hogy bemegy az ember pár hétvégét dolgozni mert akar venni egy sportkipufogót
de amikor 52 hétből 45 szombatot dolgozik pluszban akkor kurvára nem jól menedzseli az életét
Aztán miért lenne jó ha ma is kéne menni?
Nekem pont fordítva lesújtó a véleményem... anno a szoci seregbe kellett menni, a mostaniba meg lehet... ez a nemmind1 🤔
Ez igaz, kollégám 3 műszak közepes pénzért és mellette egy jobb maszek és járt saját pénzből kanada, usa, balkáni országok stb. mert meghoztam rá a kedvét.
Mondjuk én azt gondolom, hogy itt a fórumon azért nem mindenki az igazat írja magáról ezért ilyen sommás véleményem senkiről nincs.
Már anno Lázár is megmondta... mindenki annyit ér, amennyije van... 😁
Aki ott megtalálta a helyét arról nem sok embernek van jó véleménye és okkal mert az a hatalmaskodást és besúgást jelentette a tisztességesek felé, de erről már évek óta beszélünk és az én véleményem a szoci seregről elég lesúlytó ellenben a mostanival.
Itt most igazából arra céloztam,hogy azért mert szalag mellett dolgozik még bárhova eljuthat,mert annyit keres.
Szerintem az ini véleményével ne foglalkozz,ő nem dolgozik mégis tönkrevágta az egészségét,egy igénytelen elhízott disznó,akit a kaszás már vár fent,nyaralás témában megint csak nem tényező,nagy valószínűséggel a megye táblát nem hagyta el,ha mégis,akkor már szédül.Ő olyan mint az állatok,csak az ösztönei viszik,zabál hogy az életfunkciói fenmaradjanak és döglik,szaporodásra jó eséllyel már rég alkalmatlan.Szóval ezeket a dolgokat teljesen felesleges vele megvitatni.
Én is így jártam motorral mikor kijottek elém, valahonnan megtudta egy ügyvéd, hogy mi történt (előző nap voltam rendőrségen tanúskodni) és rábeszélt, hogy fogadjam fel, 3 milla lett a bokasérülésből és a motor már nem is érdekelt, 25% volt az övé.
Nem szeretne.......mert akkor tenne érte bár ameddig a gyereknek megvan a nagy lé és ad belőle felesleges hajtania. 😁
Vazz, ez az Ember, aki bármi áron ki akar törni, feljebb jutni, van akinek ez sok munkával megy jobb esetben családi segítséggel, de a lényeg, hogy rajta van.
Inkább te, én pont "kasztok" közti átjárhatóság híve vagyok ellentétben azzal amit állandóan súlykolsz, hohy a proli ne akarjon másképp élni.
Már akinél sikerült.....de erröl csak azok vélekednek igy akik ott sem találták meg a helyüket🙂
nekem volt ifjúsági takarék betétem hasonló mint a mostani fundamenta
ami pénz volt betette az ember valamennyit kamatozott aztán ha kivetted csak natúran nem volt semmi olyan volt mint egy sima takarék betét
de lakás célra ugyanannyi kölcsönt felvehettél mint ami a számlán volt, de a kamat egy jó részét átvállalta az állam, szóval pár% kamat volt csak
de mivel ez az ifjusági takarékbetét megszűnt és mások lettek, volt olyan hogy a lakáscélú megtakarítások után kaptál adókedvezményt, és nekem az ifjusági után befizetett törlesztés is ennek számított szóval minden évben visszakaptam 130 ezer körüli pénzt
szóval duplán jól jártam mert végül sokkal kevesebbet fizettem be mint amit felvettem
de szerintem ilyen már sose lesz többet, a kisember nem jár jól a kölcsönnel
én itthon nyaralok, aztán tavasszal ősszel kirándulok
már lakó terepjáróm is van amiben ilyenkor többet alszok mint itthon az ágyban
volt egy hitelem 20 évvel ezelőtt mert kellett gyors egy kombi kocsi mert volt egy kis meló amhez kellett, mondjuk kurva gyors leállt a meló de a kamat kb visszajött belőle
igazándiból az volt az egyetlen igazi hitel, mert a házra amit felvettünk az végül mégsem hitel lett hanem pénznyerő
600 valamennyi ezeret felvettünk 5 évre és 400valamennyi ezret fizettünk vissza egy joghézag miatt
Ha a hitel törlesztőt tudja valaki fizetni, akkor azt a pénzt félre is tehetné inkább, és így a kamatok is nála maradnak, mert egy szabály van. A bank mindig nyer.
Én egyszer ugrottam bele hitelbe, még tacskó koromban az OTP A-hitellel beszopattak. Egyszer jó volt elkölteni, és tök jó volt hogy nem kell visszafizetni, csak havonta fizetni a végtelenségig a nagy büdös semmire. Inkább nem megyek nyaralni, vagy nem veszek meg egy autót ha azt csak hitelből tudnám, majd megyek ha van rá pénzem.
Ő legalább tapasztalatból beszél. 😄
Engem nem csicskít különösebben senki. Tanulhattam, fejleszthettem magam, kereshettem pénzt, és élhetek úgy ahogy én szeretnék.
Azok akik nem tesznek félre, nem gondolnak a jövőre, nem tanulnak, nem fejlesztik magukat folyamatosan nekik van gondjuk, és ők azok akik másokat okolnak, meg irigykednek azokra akik tettek azért hogy jól éljenek.
És én sem mindig Teslával jártam, voltam csóró, de mindig abból oldottam meg a boldogulást amim volt. Ehhez persze dolgozni kellett, tudni kellett, bátornak kellett lenni belevágni olyan dolgokba ami nem volt tuti megtérülés, és előfordult hogy buktam valamin, de többségében nyertem, ha pedig gyáva vagyok, vagy lusta akkor esélyem sincs nyerni, akkor garantáltan csak bukni lehet.
🤣 az. Hülye vagy, de nem ennyire.
Nem. 50ezer a kárigényem volt, de az ügyvéd még talált sokkal többet.
Elütöttek a zebrán, zöld lámpánál. Eltört a vállam, nem elszakadt a nadrágom, és a sítáborba sem tudtam menni. Én csak ezeket akartam behajtani. Aztán az ügyvéd két órát csak azzal foglalkozott, hogy összeszedjük mi az ami kár ért még ennek a felét a bíró nem fogadta el, de a másik felét meg igen. Ebből azt hiszem 18% jutalékot kért az ügyvéd. Azt hiszem megérte a pénzét.