Akkor biztos jol van igy😀
Az egészségügy pontosan olyan üzleti tevékenység mint bármi más. Az, hogy most ugy ahogy az állam csepegtet nem ugyanaz mint ha egy kórház azért prosperál jol mert mindenki ahhoz a biztosítóhoz akar fizetni mert kurva jol és hatékonyan dolgoznak.
Nem jol látod. Itt jönnek képbe a magánellátók. Amugy meg ha beelőz mert többet fizez az is rendben mert most a cigok előznek be. De itt nem a beelőzés a lényeg hanem lehet hogy nem is vagyok ott mert nem kötöttem erre az opciora. Vagy ha meg kifizetem az ellátást zsebből akkor meg .egint nem előz be
Aha,kb 2hónap alatt megszűnne létezni az egészségügy.Nagyjából 3-4ezer milliárdba kerül az egészségügy,és még így is mínuszos,számold ki hogy az mennyi pénz lenne per fő.Mert hát ha nem akarsz tb-t fizetni vagy kevesebbet,akkor az állam mondhatná azt(joggal)hogy oké,akkor fizessétek.
Igazából az a gond hogy az ellátás minősége várakozási idők nem támogatott beavatkozások nincsenek semmilyen összefüggésben a befizetett járulékoddal. Aki havonta befizet tőbbszázezret mert annyi a fizetése pont ugyanazt kapja mint az utcaszéli cigány.
Igen csak amit te mondasz az kb annyit jelent hogy ha van pénzed előre mehetsz a sorba,ha kevés van,nézd végig ahogy a beelőz akinek több van,jól van ez így szerinted?
Lehetne hibrid megoldás is, hogy kevesebb tb fizetnivaló és az fedezi az alapellátást és arra menne kiegészítő biztosítás egészségbiztosítóknál sávosan. De az se ördögtől való ha nem vonnak tb és vagy magadnak vagy a munkáltatódon keresztül lehetne kötni. Amit levonnak tb formájában az se kevés.
Itt nem eget verő összegekben kell gondolkodni hanem olyan tb nagyságrendekben. Nekem volt lár évig medicover biztosításom de igazából nem működik jol. Az évi közel 100 ezerért csak szinte a konzultáciok receptirások ingyenesek meg néhány diagnosztikai vizsgálat. Amit befizetsz ahhoz képest keveset ad és lehet évekig nem is mész oda. A feleségemnek a munkáltatója fizeti az sokkal komolyabb de az ugyebár kedvezőbb céges csomag és az összes munkavállaloja után fizeti a munkáltatója ami csak.magyarországon több ezer fő.
A saját biztosításod? Hogy pl ha kockázati tényezőnek veszel egy szivbetegséget és ezért havonta valamennyivek többet fizetsz akkor ingyen megcsinálják ha szükséges. Mig ha ezt nem tartod számodra kockázati elemnek akkor kevesebbet fizetsz de mondjuk ez nem lesz ingyen. Lehet ha a különbözetet számolod jobban jösz ki lehet nem. Olyan ez majdnem mimt a lakásbiztosítás. És nincs várakozási idő mert a haszontalanok nem veszik el a lehetúséget előled ugy, hogy még munkahelye se volt sose nem hogy legalább azt a havi párezret befizetné amit amugy elherdál.
Van. Csak lutri mennyire jo a fogorvos a szakmányban és milyen alapanyagot meg szerszámot biztosít a rendelő. Felénk is van ilyen, bár én még nem próbáltam. Van sok fogdoki aki nem akar maszek lenni mert egyrészt igy kényelmes másrészt nincs annyi pénze hogy megvegyen egy komplett korszerü rendelőt és az biztosan visszajőjjőn hamar. A bejáratott fogdokiját kevesen hagyják ott mert egy uj titán 10 ezerrel olcsóbban megcsinálja eleinte
Ja,a minap az önkori fogorvosnal voltam,vicces volt.
9-re mentem,9:06 ra a szekben ultem,9:20 ra betömték a kiestt tömes helyét,es felajanlott fogkőleszedes is megvolt.
Baze,ingyen.Eddig a korhazban,maganba tuti egyora varakozas,ugyanugy megcsinalja,es fizetek erte,csak atkavartak mer mar nem volt kiirva nyitvatartas se.
Szoval tudja fene hova menjek,beprobaltam az önkori egeszseghazat,es meglepi,de nem volt összeomlo egeszsegugy,minden fadza volt.Hávanilyen? 😆
Ez a mindenki annyi ellatast kap amennyit fizet dolog faszan jött be amikor a fél orszag minimalberen volt bejelentve,meg kézbe kapta a lóvé naggyát,utana meg nezett kerek szemmel mekkora nyugdij jött ki belőle. 🤔
De hiszen így is dönthetek,ott az állami "ingyen"vagy megyek a maszekba és fizetek érte akkor és annyit amennyit kell.Így nincs átbaszás és meglepetés sem.Ha van idő várom az államit,ha nincs akkor fizetek.
Láttam. De ott asszem a munkaadója is átbaszta. Azért az eléggé ki van sarkitva. Ott is van alapellátás csak elég szűkős. De igazságosabb mint hogy itt se kapod meg hiába fizeted be és a hajléktalan ugyanazt azbellátást megkapja csak sokszor hamarabb. Mindenki eldöntheti mekkora csomagot fizet és abba mi van benne. Ha meg munkanélküli lennél akkor meg valamennyi időt át lehetne hidalni. Na mindegy, erre rengeteg jobb megoldás van mint a Tb
Nem,nem tudom mit alkalmaznak más nemzetek,azt tudom hogy az usában ezt jó sokan beszopják,van is ebből egy film,egy igaz történet,mikor a gyereknek új szív kéne és nem akarják megcsinálni mert apukának aki egy fizikai munkás,nem fedezi a biztosítása,na igen,ez kéne ide.Meg amikor mi háborgunk hogy műtét után egy héttel már ki is basszák az embert,ott már másnap megteszik,meg megszüli a gyereket aztán mehet haza,aztán majd ha valami gond lesz menjen vissza.
Amugy ma pont azt csinált a nej vacsorára🙂 sztem az összes kijött 2500ből. De nyilván nem ezt kell nézni, hisz sört se viszek a strandra mert a boltba harmada
Az egészségügy pontosan olyan üzleti tevékenység mint bármi más. Az, hogy most ugy ahogy az állam csepegtet nem ugyanaz mint ha egy kórház azért prosperál jol mert mindenki ahhoz a biztosítóhoz akar fizetni mert kurva jol és hatékonyan dolgoznak.
9-re mentem,9:06 ra a szekben ultem,9:20 ra betömték a kiestt tömes helyét,es felajanlott fogkőleszedes is megvolt.
Baze,ingyen.Eddig a korhazban,maganba tuti egyora varakozas,ugyanugy megcsinalja,es fizetek erte,csak atkavartak mer mar nem volt kiirva nyitvatartas se.
Szoval tudja fene hova menjek,beprobaltam az önkori egeszseghazat,es meglepi,de nem volt összeomlo egeszsegugy,minden fadza volt.Hávanilyen? 😆
Nehéz sorsa van🙂