Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Rossz minőségű adblue, de hát az 2/3 desztvíz és 1/3 karbamid keverék. Mindkettő tiszta vegyszer. Hogy lehet ebből rosszat tankolni? Csapvízzel ütik fel? Vagy nem szintetikus karbamid a tiszai vegyi kombinátból, hanem belehugyoznak? Szerintem itt megint valami sumákság van mert alapvetően ez egy egyszerű és megbízható rendszernek kéne lennie, faék működéssel, de megoldották hogy ez is elbaszódjon és sokat el lehessen kérni a javításért. Mint a mosógép ahol spiáterből van a csapágyra öntve a csapágyház cserélhetetlenül és garancia után leszakad, vagy amikor az elektronikára csepeg a párakicsapódás szándékosan, szintén a garancia utánra időzítve az elrohadást, miközben egy szaros műanyag lapot odatéve örökéletű lehetne, vagy a spiáter öntvény helyett normális csapágyházzal 1200forintból szintén 40 évig működne az a szar.
sajnos a tojotákat nem hívták vissza. Kezdem azt hinni mind1ik dpf-es autót vissza lehetne hívni egy cserére 3-4 évente. Az ismerősi körömből csak 4-ről tudok hirtelen aki ugyanezt végigjátszotta mint én egy viszonylag fiatal 100+ néhányezret futott autóval(kezeit széttáró)
Mondjuk a traktorosokra meg jellemző, hogy vakló módra mennek, kifordulnak a nagy világba, legfeljebb annak nem mennek neki amelyik épp előttük van, hiszen lassú, majd az autós megoldja.

Haverral amikor jártunk Kakucsra edzetni, azon röhögtünk hogy 2 utca van a faluban, egy kereszteződéssel, forgalom alig, de ott mindig volt valami baleset, mert úgy közlekednek a helyiek, hogy a múlt héten sem jött arra senki. 🤣
Mondjuk ha 50-el megy akkor van rá esély hogy a traktoros időben észreveszi és nem hajt ki elé, vagy meg tud állni, esetleg kikerülni a traktort.
Nem vagyok szent, szeretek gyorsan menni, de olyan helyen ahol kihajthatnak elém ösztönösen nem megyek gyorsan. Mentette meg már a seggem.

Mondjuk az is igaz, hogy annál a motorosnál amelyik a mentő oldalába csapódott, ott is azt hozta ki a szakértő hogy nem hajtott gyorsan, aztán mégis odébb rakta a mentőt.
a kamion írja az adatokat
csomó mindent mérnek/elemeznek ezek az újabb jószágok
de a munkakapon is volt hogy milyen érték volt előtte és milyen utána
gondolom megnézték hogy megy át rajta a levegő
amúgy 7-8 éves viszonylag keveset futott gép és letiltott a picsába mert nem voltak jó értékei ilyen 30-al döcögött haza amikor a dpf eltömődött
lett egy regenerálás laptopról indítva de be se fejezte utána lett kimosva
mostanában nem beszéltem emberrel de látom néha a gépet szóval még működik
Légyszi te ne mutasd meg!
A vasárnapi motoros sem fékezett......
mindenkinek azt dobálja be amit egyébként is sokat nézeget 😅
Na mondjuk ez igaz(kezeit széttáró)
A fékezés a gyávák menedéke 😅
Ha azt irnák, 101%-os, azt is elhinnéd? 😄
a kemencésre én is kíváncsi vagyok mennyit fog menni
utána azt írta hogy 100%-os a szűrő
nem sokat megy a kocsi havi 3-5 ezret ha bír 3- 4évet akkor simán megéri mert millión felüli a gyári új szűrő
Persze hogy fogyaszt,és ez jelentkezik olajhamu formájában a dpf-ben.Ami nem olajhamu formájában jelentkezik az már egy rendellenes működés következménye.
Hentesmunka, kókányolás, legtöbbször nem ér szart se, max. 30-40 ekm... de mindenki ócón akarja megúszni.
Tudod, hányszor leírtam már, hogy olyan nincs, hogy egy motor nem fogyaszt olajat..
A válasz: "de az enyémnek nem kell utána tölteni 2 csere közt"
Mik is ezek,francia autók,ráadásul cégesek?Azért hogy olaj kerüljön a dpf-be,ott igencsak igénytelennek kell lenni.De ha egy normális karbantartás mellett egy ilyen előfordul,akkor azt az autót nem szabad megvenni.
Olajat sem eszik látható mértékben,látod ez is egy tudatlan hozzáállás,és ez bem bántásnak szánom.Nem eszi az olajat,mert nem fogy az olajszint?Nem is nagyon fog,pláne az olyan tulajoknál aki csak addig lát hogy nem ment lejjebb a szint,ugyanis ezeknél pont hogy inkább emelkedni szokott a be nem fejezett regenerációk miatt,sok be nem fejezett regeneráció,az olaj felhigúl és sokkal könnyebben jut oda ahova nem kéne.Nem lenne ennyi gond ezekkel az autókkal,ha a tulaj legalább arra venné a fáradtságot hogy megismerje a működését.
vannak spéci vegyszerek is amivel kimossák aztán kemencében kiégetik
kamion dpf 100-150 között megvan
ismerős vitte a 7,5 tonnásét ilyen mosásra azt mondta teljesen jó let
de hallottam olyanról is aki csak az autómosóba vitte a nagynyomásúval kiveretni
Ez van, naponta többet bontanak a szervizben mert a belsejét cserélik már 200000-et futottaknál is és ott vannak a konténerben a kivett eltömődött dpf belsők, taknyosak és nem csak kormosak hisz a kormot leégetné ezért regenerál csak a taknyot már nem tudja pedig ezek komoly márkák amik még az olajat sem eszik látható mértékben.
Hát,ha a kipufogóba olaj kerül az ne is közlekedjen.Szerintem amiről te beszélsz jelenségről az még mindig az olajhamura jellemző,az csinálja ezt a dpf-ben.Ahoz hogy elégetlen olaj kerüljön a dpf-be ,több kell egy 300ezret futott motornál,mert hogy szerinted ezeknél már ez van.
Viszont az csak duma maradt ezt meg tegnap tényként közölték és ha nem lesz közfeháborodás akkor be is vezetik csak ugye miért háborodhatnánk fel? Hisz csak a szabályozást tartatják be ami ugye zöldség ráadásul akit ez zavar az nyilván csal ami ennél azt hiszem bcs-nek minősül. A 2t tök más volt azt betiltani akarták és ott minden szempontból jogos volt az ellenállás így hagyták kihalni.
Gondolom az lesz a 2. lépés.
Nem olajhamu hanem olajfilm lesz a rossz elégetlen olajtól és attól kezdenek a kis járatokon először lerakódni utána eltömni mert azt egy idő után hiába akarja leégetni a reg. már nem sikerül csak azt érzi, hogy egyre hamaabb tele van ezért egyre hamarabb regenerál addíg míg ki nem írja, hogy már nem sikerül, de jelen esetben a lényeg, hogy még jónak érzi ezért nem ír hibát, de már mivel egyre nagyobb részén lerakódik a takony már nem végzi úgy a dolgát ahogy újkorában.
Erre fogta rá pipi, de beszéltem nálunk szerelőkkel mivel nálunk ez mindennapos és nem sokáig húzza a rendszer javítás után sem ha........és itt jön a ha, mert mindig rossz minőségű adblue-tól rakódik tele és megy tönkre vagy a vezeték fűtése miatt fagy el télen ha messze van a tartály a kipufftól. Bár pipi azt írta, hogy csak egy shellnél tankol, de attól még mivel mindegyik franchise a kút bérlője simán keverheti nem ritka eset. A nagyobb mol-ok és ömv-k amiknél nehezebb a kút bérlőjének belekavarni mert azok a központra vannak kötve és minden ki-betápnál azonnal ott is rögzül. Na mindegy, nekem ezt mondták persze fizikai sérülést sem lehet kizárni, de azzal nem jut messzire az ember mert hamar letilt.
Hogy egy traktort kettévágj ahhoz sebesség kell
amugy meg egy traktor nem az a fürge fajta ami csak úgy ki ugrik a főútra
mellesleg egy vidékit úgy ismersz meg Budapesten hogy elengedi az összes kocsit (nem is értem hogy érik el a fővárosba céljukat 😂 😂) némelyiknek az a szerencséje hogy ott vagyok mögötte és finom halk dudaszóval ösztönzöm hogy menjen mááááááááááá 😆 mert ha mindenkit elenged mi csak akkor mozdulunk ha mindenki hazaért és lefeküdtek aludni 😬
traktoros hatványozottan olyanok a faluba nem olyan sietős fajták
Akkor,mit vitatsz?Lakotterület be nem látható kereszteződés gyorshajtás.Ennyi elég volt hozzá,ebből egy tényezőn lehet változtatni.
Felétek meg kanyarok,be nem látható útszakaszok.