Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Dehogy franciák illetbe a renault igen, de a volvoval közös elvileg és kamionokról beszélek bár gyakorlatilag ugyanaz mint a szgk.
a gyári szervizek az olajcserékből élnek
szemrebbenés nélkül +100 ezer mint máshol
Mondtam,ne cuppanj rá a másik autó kipufogójára.A kiszállással óvatosan,nehogy felsértsen az ajtóhatároló kiálló csavarja.
Azt nem tette hozzá hogy tőle és a kiccsaládtól 🤣
Ha olyan okos lenne, hogy ilyen hibákat megtaláljon akkor nem ott dolgozna.
Lenne saját szervize, vagy mint mérnök okoskodna 30 szerviznek, jó pénzért, de semmi esetre sem a te problémáddal foglalkozni.

Privát szervizekben a nagytudású szakiknál nagyobb esélyed van értelmes emberrel találkozni akinek van elég tapasztalata és gógyija, hogy ilyenre rájöjjön, vagy tudjon.
De, az enyém még a por koncentrációt is méri, meg van ionizáló légtisztítás... de mi van, ha kiszállok? 😁
meg rossz a közbiztonság... 😅
😁 👍️
Ezt nem értem,ezekben az elektromos autókban nincs belsőkeringetés?A másik hogy nem kell oda hajolni a kipufogóhoz,én manapság már csak akkor érzek büdöset ha egy ifa vagy egy régi sárga ikarus megy el,esetleg egy két 30éves transit.De hát én a civilizációban élek,itt már nem jellemző a füstokádó autó
Ja hát ez lehet. 4 darab M12-es csavart könnyű eltörni egy becsapódásnál, és látványosan kettészakad amin lehet hüledezni.
Hát, jútúbon biztos látni bangladesi szakembört, ahogy benzinnel öblögeti kifelé a fekete cuccot belőle :D
hát látod az enyém nem büdös ugyan de fizetem is az árát, hogy ez így is maradjon 😅
én néhány hónapja felületesen körüljártam ezt a dpf témát a saját bajom okán. Annyit sikerült megtudnom rendes mosást csak akkor lehet elvégezni ha szétvágják a kiput azt úgy mossák. Állítólag normál motorműködés mellett ezek 4-5 száz ezret is el tudnak futni úgy, hogy akkor lesz csak szükség a mosásra. Végül nekem sem a dpf-fel volt a baj hanem az scr-rel.
Pont utolsó napjaimban értékelném, ha nem füstölnél az orrom alá a szaroddal 😁
Lehet, oda is költöznék felétek, mert ott jó a buli, csak sok a köcsög... 🤣
Ez egy szilicium-karbid kerámia szivacs. Esetleg raknak bele egy kis platinát vagy palládiumot, hogy könnyebben elégjen a korom.
Mitől nem lehet ezt regenerálni? Felmelegíted nyomod bele az oxigént és minden amiben szén van el fog égni CO2-vé, a kerámia meg ott marad. A vegyszeres mosás ami szerintem sima aceton, vagy ahhoz hasonló rövid molekulaláncú illékony szénhidrogén, csak azért kell hogy gyorsítsák a folyamatot, és a trutyi nagyját kimossák belőle az égetés előtt.
Baj akkor van ha túlmelegítik és kiég belőle a katalizátor fém is, ami túl sok trutyinál és túl sok oxigénnél előfordulhat. Ahogy havernak is elolvadt az MZ kipufogója amikor "regenerálta" porszívóval 🤣

Egyébként azért károsodik a magas hőtől a DPF, mert nem szilicium karbid kerámiát használnak, hanem manapság spórolnak és kordierit (magnézium-alumínium-szilikát) kerámiát raknak bele, ami sokkal olcsóbb, de alacsonyabb hőmérsékletet bír, de azért a nagy pénzeket ezért is elkérik, mert abban biztos vagyok hogy rendes árat kérnek el ezért is.
nem erre fogtam rá ez csak egy ötlet volt, hogy lehetne ettől is. Sokkal jobban örültem volna ha tényleg ettől lett volna. Egyébként igen. Kevés kivételtől eltekintve a shelnél tankolok bengát is meg adblút is. Egyébként nekem nem a dpf tömődött el. Egyszerűen szétégett az scr. Raktam fel még annó róla képeket a kivágott kipufogóról a kezembe. Az ujjammal morzsoltam a kerámiabetétet. A dpf még csak szarul sem nézett ki az csak azért lett kicserélve mert nem lehetett tudni a nagy hő ami a közvetlen közelében volt okozhatott e valami bajt neki. Aztán úgy voltam vele egy út egy bontás egy szétvágás egy összeheggelés kicsivel több pénz aztán új a dpf is meg az scr is. Ugyan is nekem ez a két dolog egy középdobban van benne egymás mellett kb. 2 cm-re(kezeit széttáró) Ez nekem 395+fa volt + itthon kipufo le-fel + ujraindítani a rendszert szoftverosan na meg ugye egy győr oda-vissza édesanyám altójával ami 5 hétig engem szolgált hiba nélkül amíg ez a cirkusz meg egymásra mutogatás tartott 😅. Aztán 1000 km-er múlva dobott egy hibát amivel azonnal visszamentem a tojotához. Azok mindösszesen annyit csináltak, hogy kiütötték belőle a hibát ami szerint a regenerálás nem hatékony. ez abból adódott, hogy nem fejezte be a regenerálást. Akkor megint jó volt kb. 1000 kilométerig. Megint bedobta ugyanezt a hibát megint ugyanennyit csináltak, hogy kiütötték belőle. (kezeit széttáró) De ezért már felszámoltak fél óra munkadíjat azaz 15 ezer ft-ot, hogy hát ez még sem garanciális hiba(fejét fogó) Aztán fogtam az addigi mérési jegyzőkönyveket elvittem a sógoromhoz, hogy keresse meg a hibát. kb. 2 perc alatt megtalálta abból a nagy papírkötegből amivel már rendelkeztem. 😅 Aszondja itt van ni. dpf nyomásérzékelő szenzor az kuka.(kezeit széttáró) Ez a szenzor hibás adatokat küld a vezérlőnek innen a gubanc. Még ott megrendelte másnap a kezünkben volt 21 pénz. aknán fel is lett téve kb. 5 perc meg rá is adaptálta. Azóta mentem az autóval 6000 km-ert hiba nélkül. Kérdeztem tőle szerinte mint csinálnak a tojota márkaszervízbe ha egy ilyen hibát sem képesek megtalálni? Azt mondta olajat cserélnek(legyintős) 😅
Neked már úgyis mindegy.Nem mindegy erre a pár évre?Te előbb eltolod a bringát mint a dízelek.Amúgy a 20éves vw mehet a levesbe......
...de jobb lenne a levegő, főleg a városokban.
Le a 20 éves fóccvágenyekkel! 😁
Ja,csak itt nem ő volt a hunyó.Szóvql ennyi erővel az összes motoros hülye mert mennek mint az állatok,és történetesen ennek a traktorosnak a munkaeszközét tette tönkre egy felelőtlen motoros.Neki ez a traktor most nagyon hiányzik.
azt azért tudni kell hogy ezek a traktorok nem alvázasok
egy marék csavar tartja össze ott a két felét
másik utcába egy csaj is kb ugyanígy letarota a traktort de ő túlélte a suzuki kocsiban
200 kg vas ha csak 50-el becsapódik, ott van mozgási energia..
Egyébként erről beszéltem, traktoros paraszt kiszámíthatatlan.
Kivételesen egyetértek. A 2T-nél is ment a fenyegetőzés, volt aki katalizátort szereltetett a Trabantjára, aztán mire elérkezett a határidő, meg be kellett volna keményíteni már nem maradt az utakon csak mutatóba, azokat meg békén hagyták, mert már nem sok vizet zavarnak.

Dízelekkel pont ez lesz. Ezek a fenyegetőzések, riogatások arra valók hogy az emberek a bizonytalanság miatt ne preferálják őket, így mire eljön a határidő amikor be kell zúzni az összeset, addigra önként lecserélik a népek, és tárgytalan lesz. Igen. A használt értékük szar lesz. Ahogy Trabantot is vettünk 10ezer forintért akkoriban, mert mindenki szabadulni akart tőle, de erre azt mondom, hogy "én szóltam előre" 😁 Megoldás az, hogy használd amíg lehet, akkor buksz a legkevesebbet, ha nálad amortizálódik nullára.
kettényílt a traktor. Itt azért nem lehetett kicsi a lendület. (gondolkodós) Én pont ezért fejeztem be a hülyélkedés 20+ év motorozás után.
Meg tudok én máskép is murdelni és nem akarom megadni rá az esélyt, hogy minél hamarabb bekövetkezzen. Nektek is sokkal jobb lenne ha csak x-boxon motoroznátok.
Naponta 2-3 kormot okádó fossal futok össze. És nem is mindig dízel, az a szörnyű. Olajzabáló, hengerfejes, benzinesek is vannak bőven. KF kitelepülést tudod mikor láttam? 20 éve. Nem szeretem a dízeleket, mert büdösek, de előbb a nyilvánvaló szarokat kellene kiszedni a forgalomból, azt sem csinálják, legfeljebb néha homeopátiás mennyiségben körbekürtölve a sajtót.
Szerintem nem akarnak igazán kibaszni a néppel, csak ösztönözni a helyes irányba, meg riogatni, de ha kiszednék az összeset amelyik nem teljesíti az előírásokat, akkor csődbe jutna az ország.
Az csak az én feltételezésem volt. Próbáltam keresni az okát mitől égett szét az scr katalizátor. Aztán eszembe jutott, hogy kicsit meghúzattam a traktorral az autó alját egy nyári pecánál. De a két esemény között eltelt 8 hónap meg vagy 16-17 ezer megtett kilométer. Szóval hogy attól lett volna a baj annak viszonylag kicsi az esélye. Úgy írtam, ha tudnám, hogy biztos attól lett a baj nyugodtabb lennék. Mert az az én balfaxságom és nem azért ment tönkre mert ilyen hitványak ezek az autók. De hát ilyen hitványak ezek(kezeit széttáró)
Legelső hiba az adblúbefecskendezőnél jelentkezett. Azon keresztül fújta már kifelé a kipufogógázt az autó. Ez már annak a következménye lett, hogy nem ment át a rendszeren a kipufgáz(kezeit széttáró)