Horvátoknál úgy voltunk hogy Bookingos volt, meg e-mailen kommunikáltunk. Tulaj nem volt ott. Bocs nem ér rá, de a harmadik virág a második ablakban, na annak a tálcájában van a kulcs menjünk be nyugodtan.
Mondom neki hogy látom van villanyautó töltő, és jól esne ha tölthetnék róla mennyiért lehet?
Mondott egy árat ami gyakorlatilag a Tesla kedvezményes ára volt. Töltöttem.
Egyik este látom hogy ott áll a tulaj lakásánál egy Tesla, na mondom akkor ezért volt a hajszálpontos Tesla ár.
Reggel ki akarunk jelentkezni, tulaj megint sehol.
Írunk neki. Bocs dolgom van, de ennyi volt a szállást utaljátok át erre a számlára.
De mondom töltöttem is. Jó, utaljam át azt is amennyit jónak érzek 🤣
KIkerestem a kocsi statisztikájából mennyit töltöttem és annyit fizettem, de nagyon durván becsület kassza volt az egész, megbízott bennünk az ember. Nyilván mert még nem találkozott ezzel a két talpig magyarral, bár az is benne lehetett hogy ez nem munkásszálló volt, így nem kell tartana tőlük. 😆
Voltam vállakozó,a szerszámaim eszközeim a mai napig megvannak,sőt,fejlesztettem is.De bármikor kölcsönadom ha azt kéri valaki,mint írtam,az én környezetembe olyan emberek vannak hogy ezt szívesen megteszem,ha éppen nem kell,viheti.Nem,nem kérek érte pénzt azért mert nekem az pénzembe került.Egy másik pl,a szomszédnak ingyen adom a netet,wifin,azr mondta kifizeti a felét,mondtam nem kell,mert ha ő nem használja én akkor is ugyanúgy kifizetem magamnak,nem jár + költséggel.
Neked nah,om elmentek otthonról, de most aztán jól beszóltál, gratula. Nekem még csak most indul a vállalkozásom, most veszek 4 misiért szerszámot hogy tudjak dolgozni de persze bárkinek odaadom mert onnantól ingyen van hiszen már meg van véve. Ezekbe nem látsz bele ez a baj csak, de szerencsére nem is kötelező nekünk beszélgetni.
Elmondás szerint a tulajnak teslája van,szóval a töltő saját maga miatt került kiépítésre,a tető tele van napelemmel,szóval a befektetés eleve megtérül mert a tulaj maga is felhasználó.Ha jól értelmeztem,ott vette ki a szállást ahol a tulaj is lakik,szóval nyilván nem érkezett volna erre felajánlás ha nem adottak a feltételek.Nem, itt a tulaj zsidó és a megtermelt el nem használt árammal nyerészkedett azon aki egyébként pénzért megszállt nála,ha szerintetek ez így rendben van,hát legyen.
Szerintem meg az egy egyezség volt ami mindkét félnek előnyős. Nyilván az áron lehetne vitázni, az ingyenességet azért nem gondolom - egy befektetés mégiscsak a napelem, függetlenül hogy hogyan használja a megtermelt energiát. Egyik oldalról nézve kapott olcsóbban energiát, mint fizetős töltőhelyeken, mádik oldalról meg számlában nem szereplő szolgáltatás - igy akár olcsóbban is adhatta volna. De mivel mindketten elfogadták és nem is a kényszer szülte, szerintem nem nekünk kell birálni.
Te is tévedésben vagy,én nem azt mondom hogy az helyes amit a pipi csinált,nem,nagyon nem.Én a mamlasz esetét bíráltam,ahol a tulaj mondta hogy nyugodtan töltheti az autóját mint bérlő,természetesen pénzért.Na nekem ez a zsidóság nem tetszik,ha ez az ajánlat megtörtént,akkor nyilván bírja a rendszer és nyilván van megtermelt áram is.Szóval a két eset nem ugyanaz
Igen, es akkor van kiépitett töltő és elegendő energia. Csakhogy akkor már kicsivel drágábban lesz hirdetve a szállás, mert gazdadági elveken ennek a befektetésnek meg kell térülnie. De a pipi félék erre már nem fognak többet fizetni, mert az rablás.
Pedig azt javallom gondold végig.....műszakilag, anyagilag, emberileg.
Ez a baj a mai világgal, egyre többen vannak akik azt gondolják minden ingyen van, nekik meg amugyis ingyen jár. Végülis a nap ingyen süt, bár a napelem milliokba volt de többet rakatok fel amiből nem térül vissza semmi, mert a kedves vendég ellopja, sőt, az se érdkli ha az ő ingyen töltésük miatt még villanyszálmlát is fizetni kell mert hiába a napelem, ha más használja el a termelt energiát. Ingyen mer hát neki jár.
Aztán a nem kiépitett külön dugalj miatt a hálozat se biztos alkalmas a folyamatos több órás 15 A terhelésre, ha meg két ilyen idióta is megjelenik, még az is lehet a biztosítót is leveretik állandóan mert a házba már egy tévét seehet bekapcsolno, annyi áram nem jut. De a vendégnek ingyen jár bármi áron. Aztán meg ha ebből a folxamatos terhelésből tüz lesz, megvonja a vällát nem ő tehet róla.
Ő csak elvette ami jár neki. Mit foglalkozik vele hova dugta be a szaros hosszabbítóját.
Én mondjuk simán kibasznám az ilyet az első figyelmeztetés után.
A kulcsmondatod itt az, hogy "eleve úgy hirdetem hogy van ilyen opció,ugye ez az ev tulajoknak mérvadó,vagy ha nem hirdetem,akkor az időnként oda tévedő ev tulajnak ezt biztosítom" és ez a lényeg, nyilvánosan engeded, hogy haaználja és nem pedig a bérlő az éj leple alatt kúszik egy hosszabbítóval mert az lopás. Meg kell kérdezni a tulajt és ha beleegyezik akkor minden rendben, de ha nem vagy a tudta nélkül történik akkor........
+20e,igen a szopás miatt,de nem azért mert neked használnod kell a gépet.Tipikus szarrágó vagy te is,ezért is tart itt a világ,mert az ember ingyen már semmire nem képes.Te vagy az aki egy csavarhúzót sem ad kölcsön mert az neked pénzbe került,de ha fizetsz akkor viheted.Rühellem az ilyen szarháziakat,szerencse hogy a környezetembe nem igazán vannak ilyenek,mifelénk az a szokás ha van és nincs rá szükségem,akkor adok.De hát mint írtam,ki így gondolja ki úgy,nagy valószínűséggel én többet segítek önzetlenül mint te,te pedig többet haszonszerzés céljából mint én.
Mivel írtam hülyeséget? A napfény ingyen van akkor tessék kiállni napozni, az is ingEn van. Ha áram kell az nincsen ingyen, egyreszt közöd nincs hozza mint vendég hogy honnan jön, de a napelem mint befektetés sincs ingyen. Eddig pont ezt hangoztattad hogy mennyire nem éri meg. Akkor miért is kellene ingyen adni az áramot? A klímás dologra reagálva, képzeld van olyan hogy panelba kell? Akkor +20e kifúrni a panelt, vagy hívják a betonszabót és kérjenek ajánlatot rá. 🤷♂️
Mi van szembesültél vele hogy hülyeséget írtál?Te most mit is csinálsz,talán klímát telepítesz......kérsz külön pénzt fúrógép használatért?
Nincs ilyen kócerájom,de mint írtam,ki így gondolkozik ki úgy,de az biztos hogy ha ott lenne a tetőmön és beleférne akkor ingyen biztosítanám azoknak akik egyébként nekem hozzák a pénzt.És nem,továbbra sem feketézek,egy percet sem
Igen mert a kis fütykössel is le tudnád spriccolni, kár bármibe is befektetni, igazad van. Kár veled vitatkozni, nem te vagy a vállalkozó, csak egy feketén fusizó jómunkásember. Ha a te befektetésed lenne a kóceraj talán átlátnátnád ezeket a dolgokat.
Szomszédomnak annyi napeleme van, hogy még két háztartást el tudna látni vele árammal. szóval fel lehet tenni annyit, hogy szezonálisan kiadott apartman vígan tudjon ingyen áramot biztosítani(kezeit széttáró)
Adózik belőle? bevallja nem vallja? kurvára nem érdekel, és nem is az én dolgom, én kifogástalan szolgáltatást kaptam kicsi pénzért, engem ennyi érdekelt.
Az áramot is felébe harmadába számolta, mint amennyi egy kúton lett volna, és ott volt helyben, egy métert se kellett mennem miatta.
Öt ember is elfért volna benne, úgy gondolom, az jobban megérné neki, de mi csak hárman voltunk. Most ennyi jött be neki, lehet hogy előtte meg utána semmi, lehet hogy egy hét múlva meg dupla ennyi... ez a szállás kiadás már csak ilyen. Neked azért ezt érteni kéne, merthogy hülye blődi 30 kiadott nappal számol, az meg se lepett 🤣
11-ért tulajdonképen ingyen adta. Baszki mi a faxt csinál 22 ezer forinttal? Vesz egy csík cigit? 2020-ba volt utoljára olyan szálláshelyem amit ennyiért ki tudtam venni. Harkályban mondjuk az egy komplett emeletes ház volt. Kérdeztem az idős tulajt ezt, hogy ennyié adják ki? Azt mondja nem nyerészkedni akarnak rajta csak télen is fűtik ő igazából a kiadásból annyi pénzt akar összegyűjteni, hogy ingyen legyen a fenntartása. A lányának építette a saját 2 kezével közös telekre a lány meg letiplizett valamerre nem tartott rá igényt(kezeit széttáró)
Mondom neki hogy látom van villanyautó töltő, és jól esne ha tölthetnék róla mennyiért lehet?
Mondott egy árat ami gyakorlatilag a Tesla kedvezményes ára volt. Töltöttem.
Egyik este látom hogy ott áll a tulaj lakásánál egy Tesla, na mondom akkor ezért volt a hajszálpontos Tesla ár.
Reggel ki akarunk jelentkezni, tulaj megint sehol.
Írunk neki. Bocs dolgom van, de ennyi volt a szállást utaljátok át erre a számlára.
De mondom töltöttem is. Jó, utaljam át azt is amennyit jónak érzek 🤣
KIkerestem a kocsi statisztikájából mennyit töltöttem és annyit fizettem, de nagyon durván becsület kassza volt az egész, megbízott bennünk az ember. Nyilván mert még nem találkozott ezzel a két talpig magyarral, bár az is benne lehetett hogy ez nem munkásszálló volt, így nem kell tartana tőlük. 😆