jártamba keltembe rádiót hallgatok. Állítólag a német,osztrák söripar bajban van mert nem fogy úgy a sör mint régebben(kezeit széttáró) Állítólag változnak a fogyasztói szokások. Néhány üzemet átállítanak a folyamatos termelésről alkalomszerű termelésre aztán egyenlőre kivárnak(kezeit széttáró)
A bor meg nálunk nem megy? Mondjuk azzal a 2 literrel amit én iszok meg évente nincsenek kisegítve 😅 Az államnak van saját borászata? Vagy milyen módon szól bele az állam a szőlő felvásárlásba? vagy az is limtáltáras lett mint a tej vagy a sertéshús?
A mai fiatalság meg nem tudom mire jó(kezeit széttáró) Ezek nem isznak, nem baxnak nem diszkóznak. (kezeit széttáró) Nyomkodják a telefonjukat meg hétvégente elszívnak egy dzsongát oszt kész(kezeit széttáró) Ha így folytatódik tönkremennek a szeszgyárak, borászatok meg sörfőzdék(kezeit széttáró) Ez is addig volt jó amig 1 millió alkoholista élt az országban(kezeit széttáró) A keménymag java mára már átszenderedett a túlvilágra a mai fiatalok meg tényleg semmire nem jók(kezei tszéttáró)
na
olyan dolgot tudtam meg amit eddig is sejtettem de most már bizonyossá vált
a vitya mindenható
azt beszélték a parasztok ma hogy azért adnak ilyen sokat a szőlőért mert a vitya így akarja lefizetni a parasztokat
mert múlt évben 135 volt most meg 175
amúgy tényleg fura hogy ennyit adnak mert a bor nem annyira megy mint mondjuk 5 éve, a termés se volt vészesen szar, mondták pár helyen hogy volt ettől szarabb termés is nem egyszer
de az hogy a vitya ekkora kibaszott karitatív aztán így segíti a parasztjait azt nem gondoltam volna
mindkettőt újonnan vették
1.4 az anyjának neki meg rá pár évre az 1.6
az 1.4 már nincs meg múlt évben lett helyette egy vitara
1.6 meg hibátlan, nem rohad be is tud még szállni
öregasszony is azért cserélt mert alig tudott kiszállni belőle
van neki még 2 pözsó asszonya jár vele mert neki az jobban tetszik
plusz terepjáró pecára szóval nem csóró csak szereti az olyan autót ami mindig minden körülmények között beindul és hazaviszi
180 ezer az lófasz
ismerős benzines 1.6 corollájában 600 felett van a méter még a vezérműlánc is gyári(ami fura mert az 1.4 400 felé cserés volt)
az alapjárati motort kellett egyszer kitakarítani mert kicsit ingadozott az alapjárat
szóval 500 ezer alatt túl sok következtetést kár levonni melyik az igazán jó motor
2.0 DTI C Vectrámat 180 ezernél adtam el, nem volt a motorhoz nyúlva sosem.
Isuzu licenc, Bosch adagoló, ez közvetlen az 1.9 CDTI előtt volt (ami Fiat volt)
Merdizel,az fos,mondjuk az 1,9 nem annyira.
Egyenlőre marad a benzin 1,8 csapasiranynak,bar van a listan v50 volvo 1,8 benzin,hafenetudja,talan ford motor,vagy nem.
Van egy informatikus kisvállalkozó haver, az minden évben talál valami pályázatot, amiből minimum 2-3 havi bérét összeszedi.
Pedig ő nem vödrös nápolyiért dolgozik 😁
Pedig hidd el, vannak pályázatok, az hogy őket nem érdekli, nem érinti vagy nem releváns számukra, az egy dolog. De lehet hogy kizáró okok is lehettek nekik. Nem lehet mindig csak olyan pályázatokat kiirni amelyek egy adott célcsoportnak felel meg. De ha akartam volna szinte évente részt tudtam volna venni valamilyen pályázatban. Most épp a demjánba beleugrottam.
gondolhatod hogy nem turkálok a papírjaik között, szóval azt írom amit nekem is
aztán lehet 2010 után szélütést kaptak és elfelejtettek páyázatokat írni, vagy úgy gondolták hogy amit eddig behúztak az nekik elég, mert azért ilyen 100 millás nagyságrendű volt amit nyertek akkoriban
aztán az is lehet simán csak gyurcsány bérenc és kibasztak velük, ennyire nem ismerem hogy ezt tudjam
Nyilván mindig változik a célcsoport is. A vidéki boltfejlesztés programban haver megduplázta a kisboltját. Másik ismerös most a kocsmafejlesztésben nyert. De a gazdászok közt is volt az utóbbi időben aki pályázati pénzből fejlesztett vagy vett gépet
Te tényleg félre informált vagy . Csomo fals informáciokbol vonszble következtetéseket. Kibaszott sok pályázat volt és van folyamatosan. Ginop egy csomo. Ismerősök közül több is sikeresen pályázott. Szerintem tényleg vagy komolyan merülj el a politikában és s vállakozói szférában vagx hagyd a csudába a petes boros traktoros tájékozódással.
Mondjuk a mi régiónk kiemelt pest megyével szemben
na
2002-ben valami széchenyi terv keretein belül volt pénzeső a cégeknél is nem mondta mennyit adtak csak annyit hogy jelentős támogatás volt az új beszerzésre
2000-től indult
utána is volt vidékfejlesztési program de az már nem volt jelentős, de jól esett
azt mondja 2013 után kb lófaszt se lehetett eredményesen pályázni ha jól emlékszik 2010 volt az utolsó amikor bármit elfogadtak nekik de az meg egyéb okból nem jött össze, ez már eurós buli volt
A bor meg nálunk nem megy? Mondjuk azzal a 2 literrel amit én iszok meg évente nincsenek kisegítve 😅 Az államnak van saját borászata? Vagy milyen módon szól bele az állam a szőlő felvásárlásba? vagy az is limtáltáras lett mint a tej vagy a sertéshús?
A mai fiatalság meg nem tudom mire jó(kezeit széttáró) Ezek nem isznak, nem baxnak nem diszkóznak. (kezeit széttáró) Nyomkodják a telefonjukat meg hétvégente elszívnak egy dzsongát oszt kész(kezeit széttáró) Ha így folytatódik tönkremennek a szeszgyárak, borászatok meg sörfőzdék(kezeit széttáró) Ez is addig volt jó amig 1 millió alkoholista élt az országban(kezeit széttáró) A keménymag java mára már átszenderedett a túlvilágra a mai fiatalok meg tényleg semmire nem jók(kezei tszéttáró)