én kb évente kétszer tankolok, peca után reggel
beállok a kútra, eddig még nem téveszettem oldalt, de előbb utóbb az is sikerül
ülök legalább 5-10 másodpercig amíg erőt gyűjtök a kiszálláshoz
felnyitom a motorháztetőt
káromkodva megkeresem elöl a pöcköt felnyitom majd visszacsukom, mert mindig összekeverem a két pöcköt
kinyitom a tanksapkát, kitekerem a dugót
bedugom a töltőfejet és várakozok mikor telik meg az a 40-50 liter
ez eddig majd 5 perc
aztán még el sem vánszorogtam a kasszához
😆
Hát én,pint ezt írtam.Tudod,rendes emberek járnak dolgozni.Aztán beszélhetünk a másik oldaláról is,ki a hülye,aki reggel munkába nenet megejti 0 forgalom mellett 3perc alatt,vagy az aki akkor megy mikor tudja hogy sor van?Számlát én sosem kértem,tűzoltóságnál is húzom a kártyát diktálom a km-t ő meg a kezembe nyomja az egyszerűsített számlát,és még így is megvokt 3perc alatt amikir direkt lemértem.
Jaaaa, kijafaxom jár reggel 6-kor tankolni... 🤣
Egyébként nem vagyok egy hiszékeny alkat, plusz életemben tankoltam már néhány ezerszer, és a tapasztalatom nem a 3 percet támasztja alá.
Persze lehet, hogy téged előre várnak, mint anno a F1-ben 🤣 és nyilván a számládat is megírják közben, és félre állítanak az útból mindenkit, mikor mész tankolni 😁
Az már legyen a te bajod hogy mit hiszel el.Én alap esetben mindig reggel tankolok mikor szolgálatba megyek,mindig ugyanott,még soha nem kellett várnom.Reggel 6kor azért ez nem jellemző pláne hogy nem egy forgalmas pálya melletti kútról beszélünk.Engem meg az a tény szokott nyugtatni hogy kb egy hónapig nem kell ezzel foglalkoznom.
kártyás kúton gyorsabb a tankolás,
idén 1x tankoltam a terepjárót jóval 5 percen túl volt, szerintem az volt majd 5 perc mire sorbakerültem, mert pont a reggeli kávészezonba tankoltam
az volt a vicces hogy rajtam kívül senki se volt a kútfejeknél aztán mégis teli volt a shop
Ezt konkrétan nem hiszem el, de jól hangzik... 🤣
Nálunk kisvárosban 6 benzinkút van, mégis nagyon ritkán tudok úgy beállni, hogy egyből tankolni tudjak (vagy a nekem megfelelő csecsen épp állnak, vagy az előtte lévőn áll úgy a balfax, hogy nem tudok odaférni)... a pénztárban meg szinte mindig 1 ember van, vagy fizetnek nála épp, persze mindenki számlát kér, vagy hotdog-kávét csinál, vagy ha épp nincs senki, akkor kint dumál vagy cigizik... sztem még sose végeztem 5 percnél hamarabb, de akkor gördült minden...
...de ha én töltök is 30 percet, mindig nyugtat a tény, hogy az év többi 350 napján szinte ingyen megyek, szóval egész jó órabér jön ki 🤣
Ezzel én is így vagyok jó esetben 1100 km tud a doboz 1 tankkal. Az asszony verdája minden körülmények között tud 270 km ert autópályán hidegben 130-140 el. Ha csak ez lenne az 1 autónk akkor is kb. 10 szer kéne tölteni egy évben máshol(kezeit széttáró) azt az időt meg kispórolná amikor otthon tőlt ami 2 szer 15 másodperc és fizetni se kell érte 😅
én mondjuk nem kávézok de a mol-os hotdog többnyire megvan, azt a kocsiba úgy se eszem meg szóval ha 20 perc nincs is de 15 mindig van
gyerek is ilyen hotdog mániás asszony meg kávés
pl egy kiskőrös miskolc távon nekem 3 hugyálás mindig megvan hotdog nincs mindig
Én a 700 km alatt egyszer szoktam megállni a határ után a család miatt. Az egyébkênt kb. Féltáv. Ha minden jó akkor 6,5 óra alatt így is megvan. Kb. 8 km szakasz ami nem autópálya 😆
Baszki lemértem,ráadásult tűzoltóautóval,igaz 40litert tankoltam viszont ott figyelni kell hogy kerek liter legyen,bent pedig km-t kell diktálni és megvárni a számlát,2perc 57mp volt,a bekanyarodástól a kihajtásig.Személyautóval többnyire az van hogy mire beérek már tele is rakta a kutas,telefon érint aztán ott sem vagyok.
Én nem kávézom,és hugyozni sem hugyozok 20percig,arról nem beszélve hogy én ott szoktam hugyozni ahol kell.Szerintem még életembe nem töltöttem el egyszerre 20percet egy kúton.És ezt nem kell a nyaralásra kihegyezni,ez a mindennapokban is így van,tankolok 3perc,aztán 1000km-ig nekem ezzel semmi dolgom,aztán mikor ez letellik akkor megint 3perc és utána megint semmi dolgom.
sokan azt nem veszik figyelembe, hogy tankolásnál beállsz, tankolsz, bemész, fizetsz, hugyozol, kávézol, simán 20 perc....
villanyautónál odaállsz, feldugod, bemész hugyozol, kávézol, kijössz, lehúzod, ugyanúgy 20 perc lesz 😁 de ha 30, az is jó, az egy hetes nyaralásba épp befér 🤣
ezeknél mindig van valami ami miatt nem jó
nem tud 1000km távot
de tud
nem tud 5 perc alatt ölteni
de tud
jaaaaaaaaaa
akkor drága 😂
én nem sok embert ismerek aki kijár horvátországba a családdal de akit ismerek egyik se ment ki egy seggel autóval
egy motoros ismerős az xx-el az simán végigvitte pihenő nélkül egy délután alatt bár ő tuti tankolt legalább 2x
ahol van gyerek és nem komplett éjszakai utazás van meg kell állni 3-5x(szomszéd keszthelyről megáll 2x mire hazaér a családdal aztán 3 órás az út)
aztán amíg 3-4 ember dob egy sárgát belemegy a kocsiba még 2-300km hatótáv
Soha nem mondtam hogy szar,azt szoktam mondani hogy az én igényeimnek nem megfelelő.Majd ha azt tudja mint egy dizel,de az még odébb van .És nem,nem érdekel hogy de otthon töltés stb,addjon 3perc alatt 1000km-nyi áramot bárhol bármikor hogy aztán a következő 1000km-en megint ne kelljen ezzel foglalkoznom,a kettőből egy kompromisszum képes,tehát ha 3perc alatt ad tényleges 500km-t vagy fél óra alatt ad tényleges 1000km-t az már elfogadható lehet.
Egy rekord kísérlet volt, nem tudom, mond-egy ez neked valamit... 🤔
Mikor magasugró világ csúcsot néztek a tévében, akkor is megkérdezitek, hogy miért nincs rajta hátizsák fél rekesz sörrel?
nem ez a lényeg
az a kényeg ténylegesen elment 1000 km távot szóval ha nyáron a család el akar menni horvátba nyaralni akkor simán el tud menni egy seggel amennyiben olyan idióta mint a tűzoltó
és ha ez egy évben 1-2x van simán vállalható
persze attól még orbitális faszság de vállalható
szóval ha épp napvihar miatt az összes útközbeni töltő kommunikációja kihal akkor is leér a partra
a rádióhasználat amúgy is csak poén lehet mert 50-100w amit fogyaszt egy ilyen átlag rádió az 10-12órás utazásnál 1kw sincs ami lehet 4-5 km hatótáv
Szerintem is akkor cikkezgessenek erről amikor 4 átlag utassal személyenként 20 kg poggyásszal nulla fok körüli hőmérsékleten üres autópályán 140 tempónál lenyomják az ezrest(kezeit széttáró) Van is erre alkalmas hely az M44 125 kilométeres szakasza üres. Ha békéscsabán fúlra tankolják a bömbit és Lajosmizséig oda-vissza négyszer megteszik a távot nulla fokban 4 mázsa plusszal akkor térjenek rá vissza. Ja és nem ártana ha az autó súlya beleférne másfél tonnába. Ne dömper súlya legyen már egy személyautó szétbaxxa a gyönyörű pázsitot 😅
Na igen, meg lehet csinálni, de utazna a tököm 16-18 órát 70-es átlaggal országúton( és persze mindezt 27,5 millióért). Ez kb olyan, hogy a mondeóm is tud 5,2 liter fogyasztással 1200km-t menni, de sosem vezettem még úgy. Mert ha elindulok, szeretném normális idő alatt megtenni az utat. A fűtés/klíma/rádióhasználatról meg ne is beszéljünk ugye...
beállok a kútra, eddig még nem téveszettem oldalt, de előbb utóbb az is sikerül
ülök legalább 5-10 másodpercig amíg erőt gyűjtök a kiszálláshoz
felnyitom a motorháztetőt
káromkodva megkeresem elöl a pöcköt felnyitom majd visszacsukom, mert mindig összekeverem a két pöcköt
kinyitom a tanksapkát, kitekerem a dugót
bedugom a töltőfejet és várakozok mikor telik meg az a 40-50 liter
ez eddig majd 5 perc
aztán még el sem vánszorogtam a kasszához
😆