Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pedig ez így van,ő a munkából él,vagyis ki fog menni megnézni a melót,az már más kérdést hogy a kis melót elhajtja,de igen,ha kimegy akkor azt ingyen teszi.
4 éve talán 50 körül volt idén lányoméknál 70, az normál ár szerintem. amiben alkuképes volt az a készülék és telepítési távolság ára.
Le vagy kicsit maradva... pl. kőműves, burkoló már hónapokra ad időpontot... majd biztos kijárkál neked ingyen felméregetni 🤣
Láccik, qrvarégen dolgoztál szolgáltató iparban a pénzért... ha egyáltalán valamikor 😁 de sztem soha
Az, hogy tartod a markod az albi díjért, az nem szolgáltatás, sőt könnyen dumálsz, mert neked árajánlatot adni is viszonylag 1ccerű, telefonban 20 mp.
Mert aki ekkora létszámmal van, annak van stabil gépészeti megrendelése is, a klima mellett. A többség meg csak vélhetően lakossági projekteket csinál, azok nem tartanak el egy akkora céget. A két autót négy emberrel folymatosan kell fizetni, de itt lesz ingatlan költség és több járulékos költség is. Ezt a szintet olyan áron kéne eladni a lakosságnak, akik ini szerint 20ezerért is sok a klimaszerelés:))
én nekem kijött a csákó pénzről nem beszélgettünk pedig eltöltött egy háromnegyed órát. Volt vagy 3 nap amikor megjött az árajánlat az emailre én csak annyit kérdeztem mikor kezdik? Azt utcában egyébként telepített előttem vagy három napelemet. Mindenki meg volt elégedve. Azok hívtak több vállalkozót is voltak olcsóbbak és drágábbak is. Azt mondták ez volt a szimpatikus meg jó is lett a végeredmény én már nem variáltam mással ha a többinek jó nekem is jó(kezeit széttáró) ennyit számít ha már befut valaki(kezeit szétáró) De szaros kezdőként rögtön pénzért tartani a markot mert napnak megfelelően köszön a mester abból nem lesz hosszú életű pályafutás 😅
Ezek többnyire a dömping melot csináló cégek. Napelemesből kurva sok van, gondolom nem nagyon akarnak időt elbaszni. Klimásoknál most kezd felmerülni ez a dolog, miota a sok okj-st kiokádta szaktudás nélkül a rendszer. Az a naponta 3x20 perc, ami nyilván nem annyi mert oda is kell menni meg vissza amunkához amit ott hagy az ember töbnyire, mert mégiscsak napközbe jó a delikvensnek, az máris egy klima felrakását fogja elbuktatni, plusz az üzemanyag. Szóval lehet nem lesz annyi munka, de most sincs-legalábbis klíma felrakás.....innen pláne nem lehet herdálni, ugyhogy inkább ne is hivjon az ilyen kiváncsivagyokkialegolcsóbb ember, azok boldoguljanak az ujakkal. Csak az abaj, ha nem kerek valami azok fel se veszik a telefont, egy idő után meg tiltják is a kuncsaftot, akik mégiscsak megtalálnak ilyenkor ujfent, de hát garis a gép....A lófaszt garis...aki felrakta, annál......
5 ezer forintokról meg azért kár beszélgetni mert ennyi pénz az egyik felet sem boldogítja hát komolyságról meg szó sincs ahogy írod mert ez inkább a komolytalanság kategória 😅 Laller 50 ezréből indultunk 😅
Mi 4 éve azt a céget választottuk aki másnap tudott jönni felmérni és azonnal megbeszéltük mi mennyi lesz, akkor 3 klímát rá pár hónapra még egyet és azóta még 4-et szereltettünk fel, mára elég nagy cég bemutatóteremmel kecsón rengeteg féle klímával és sok alkalmazottal (mondjuk az elsőnél is 2 autóval 4-en jöttek) de a főnök még mindig felveszi a telót és alkuképes. A többiek itt a környéken azóta is egyedül legfeljebb 1 segéddel kendácsolgatnak.
kéri kinyomtatta volna neked 3d-be ingyen munka nélkül okoska 😅
Mikor a napelemen agyaltunk az összes (3) cég pénzt kért a felmérésért és árajánlatért.
a te helyzeted más volt. A klímát meg tudja rendelni a netről de ettől még nem kerül be a helyére.(kezeit széttáró)
Munka mindig az árajánlatból lesz. Aztán ha sokan ajánlgatnak akkor már eljön az az idő amikor meg sem kérdezik az árat. Hanem örülnek, hogy te mész, mert a szomszédnak a vejkónak meg a szeretőnek is te raktad és mindenki elégedett volt(kezeit széttáró)
Az előleg az teljesen más, és én is azt gondolom, akinek nincs pénze arra se, hogy megkezdja a munkát, ne vállalkozzon. Én sem adok és nem is szeretnék előre sem anyagra sem munkadijra. Amiről szóvan,, az 5-10ezer, de ahogy hallom inkább 5ezer. Egyfajta szándék komolysági történet, mert akit ez az összeg eltántorit, annyira nem biztos, hogy komoly az érdeklődés.
Ez megy is így amíg van bőven kuncsaft és munka és nem a lakossági a fő bevétel. Ahogy lejjebb írtam felénk elég sokan már így csinálják egy ideje és csak azért hívják őket mert eléggé belterjes a környék akik csak ismerősöket hívnak, de ahogy egyre több pestről ideköltözött van ahogy mi is már a belterjesség is oldódik.
Ez ostoba gondolatmenet.Ez a már akkor tudja hogy mással csináltatja,fordítva is igaz,mástól is kér,de veled csináltatja
így működik ha munkát akarsz. Nem egy házat kell megtervezned egy hétig. Ez kb. húszperces meló klímánál kettő.
A felmérés árajánlat ingyenes kell legyen ebből választ a fizető fél. Ez normálisan így működik. Vagy szuerinted úgy, hogy előre tartod a markod? Felmérek meg árajánlatot adok ennyiért meg ennyiért? 🤣 Hát valamire való megrendelő elküld a halál faszára. Egyenlőre te akarsz pénzt keresni a munkádért. Az, hogy mennyibe fog kerülni azért is pénzt kérsz? Jobb neked a mamahotel szerintem az a tuti 😅
Látod a haverod kawa aki szerintem 30 éve csinálja az sem kért még soha egy forintot sem felmérésért árajánlatért. Most gondolkozgat rajta aztán majd rájön ha így kezdi a telefonba, hogy csak búgni fog a vége amikor ezt kimondja 😅
Felénk most is van kőműves/ács aki kér mondjuk nem ő lett a befutó, klímás is van, akiket hívtunk azok kb. 40%-a kért ami persze megrendeléskor lejön az árból, egyiket sem hívtuk, de attól még vannak, nekem az is bassza a csőröm, hogy mielőtt nekilát a melónak bármiről is van szó előleget kér és legalább a felét, de inkább többet, nekem soha senki nem adott előleget fuvarra sőt jó ha 30 napra, de inkább 60-90 napra fizették ki kivéve a 90-es éveket amikor a kp volt a normális. Nekem az a normális, hogy azt fizetem ki ami az udvaromba kerül, rokon is előre fizetett 3 millát az 5-ből és volt is káromkodás mert semmi nem úgy lett a végére ahogy eredetileg lebeszélték.
Egyébként annyira nem idegenkednek tőle, mint gondolná az ember. Nagyon sokszor megkérdezik mivel tartoznak amikor elköszönünk. Van aki előre, bár annak lehet nem kéne megnézni:)
Tévedés. Most divat pénzért ajánlátot adni mert rengeteg a csak kiváncsiskodó, már akkor tudja hogy mással csináltatja amikor felhiv. Amig mondjuk tiz ajánlatból lett nyolc munka addig adta ingyen az ember. Most hohy tizből kettő van az nem jo időbeosztásban mert viszi a másik munkábol az időt. Telefonon nagy vonalakban ugyis lehet már látni a megrendelő részéről mit akar, az nem kerül semmibe. De ha mindenképp nézzem már meg akkor azért nem ugyanaz.
De momdom, én még nem kérek érte pénzt de megértem. Legutóbb odavissza 70 km volt egy megnézés emil ajánlat küldés telefonban megbeszéltük a tól iget és mégse lett meló belőle. Szerinted ezek ingyenbe végtelenségig beleférnek? Egyre inkább korrektnek találom a kiszállás dijat felmérésre ami jováirandó a munkából. Kicsit komolyabbá teszi a sok online érdeklődőt.
Viszont akkor meg is fordíthatjuk,csinálok napi 3 árajánlatot jó pénzért,olyan ajánlatot adok hogy biztos ne kelljen megcsinálni,aztán azzal keresem a pénzem hogy osztogatom az árajánlatot.Le vagy maradva papi,30éve volt divat pénzért árajánlatot adni.
Baszki 1,5 ora volt mire bezsakoltam ezt az istenverte nem letező lemezt.
A fentit,az also elpittyedt,a só az kurvara nem jo.
Egyébként ezt én csináltam. Számítógépnél is soxor kértek ajánlatot. Legtöbbx úgy kezdték, ennyi van rá, mit lehet ebből kihozni? Matekoltam, kiszámoltam, miből mi fért bele, leírtam pontosan alkatrészekre bontva. negyed-fél óra elment vele, bonyolultságtól függően, meg ugye nálunk minden heti áras volt. Na, a legtöbbet nem láttam utána, mert megrendelték netről azokat, amiket leírtam...
a másik kedvenc, a céges, mikor ajánlatot kért - na persze csak azéert, mert a legtöbb helyen legalább 3 ajánlat kellett a közpénzhez, de persze mindenütt megvolt a csókos, aki "nyert"
Hát ezeket viszonylag gyorsan meguntam, azután erősen redukáltam ezt az "árajánlat adogatást" 🤣 Komplett árlistát küldtem, oszt' csá, mindenki szedegesse össze magának, úgyis a fele jobban tudta nálam, mi kell 🤣
Tehát a felmérés és az árajánlat a valós munka szerves része, szerinted.
...és ha felmérsz, és árajánlatot adsz, de végül nem te csinálod a munkát, akkor ingyen dolgoztál? Okos... 🤣 Napi 3 ilyen után átgondolnád ezt... 🤣
solt alatt soltvadkertet értettem természetesen 😅
Elég sok klímám van már. Soha nem volt kérdés, hogy pénzt kérjen felmérésért, árajánlatért vagy kiszállásért. Ennek a promó részének kell lenni gondolataim szerint. Sőt az se volt sose tényező, hogy ez földszinten vagy a lépcsős negyedikén van e(kezeit széttáró) Van egy fix szerelési ár. Erre pluszköltségként a beltéri kültéri távolsága ami meghatározó. Emlékeim szerint 3 méterig benne van a fix árban az felett többlet. De azóta már hőszivattyúm is van. Igaz csak tized részben 😅 viszont H tarifával hűt is meg fűt is. Vizeket keringet. Ez valami fura klíma nincs kültérije. Van valami speckó neve de nem jegyeztem meg. A fűtés az meg padló fűtés. Külön hőszivattyúról működnek.( Kezeit széttáró)
"Megnézik mi a kívánság elmondják, hogy mit ajánlanak hova"
Dehogyis, a buta fejedet nézik meg elsőre, meg a környezetet, hogy mennyit lehet kaszálni... és olyat fognak ajánlani, amit kinéznek belőled, hogy ki tudod fizetni.
Az a vállalkozó, aki nem pofára áraz, már rég kihalt vagy csődbe ment. Aki azt hiszi, hogy a szolgáltató (ez esetben a klímás, de lehet bárki más is) a megrendelő érdekét nézi, hát az elég naív 🤣 Ezt úgy hívják, hogy ellenérdekelt felek..

ui: ha minden átlagos állapotú, a födémen megy el a legtöbb hő. Ha a vevőm így állna hozzám, mint te ahogy írod, nem várnám meg a kávéját se, én hagynám ott a faxba. Energetikus... jó szakma, néhány éve igen rövid idő alatt milliókat kerestem vele, pedig csak belekóstoltam.