Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hát ennyi(kezeit széttáró) Venni kell egy körablakos fordot kibaxni belőle az üléssort azt nincs aki megállítson(kezeit széttáró)
Igaz, arra nem kell amennyire kihámoztam, csak tgk-ra vonatkozik.
személyautóra ugyan miért kellene tahó? buszra furgonra oké de személyautóra????
Nem csak a cégnévesekre vonatkozik hanem mindenre. Na meg mindenki azt mond amit akar a lényeg, hogy a szerv mit akar elhinni.
Nem, a videóban úgy mondta a fickó a bútorboltos példát, hogy hiába a saját árud ea nem számolsz fel szállítási költséget, erre vonatkozik mert ez árúfuvarozás. Ha a klímát viszem az is az, de a szerszám nem az, azt nem eladási célból viszem. Az hogy penzt is lehet vele keresni az egy dolog. Ilyen erővel a nőkön is van pina amivel pénzt is lehet keresni, rájuk is kell valami számlálót szerelni 🤣
Attól függ(kezeit széttáró) A szerszámot eladod, vagy dolgozol vele és pénzt keresel? Mert akkor bizony amibe viszed és teherautó az tahó köteles. Ha be tudod bizonyítani, hogy a milvóki készlettel egy rétre mégy ahol elkezded őket dobálni dobozostól mert így készülsz diszkoszvetésből az olimpiára akkor nem kell, ha megállapítható, hogy nem fogsz az olimpián érmet szerezni amivel pénzt keresel 🤣
ezt meg már leírtam egyszer, hogy minden osztályvezető akinek kijött a körlevél másként fogja értelmezni a szabályozást. Aztámn amikor csőstűl jönnek a perek és rendre elvesztik a hatóságok fognak újabb körlevelet kapni az osztályvezetők miként értelmezzék. 😅 majd jönnek a kivételezett körök ami egyre bővűlni fog
Olyan lesz ez mint kovidkor. Megmondták senki nem lehet nyitva csak gyógyszertár élelmiszerbolt, dohánybolt. aztán a március 8-i lezárás miatt sírtak a virágboltosok, hogy bevásároltak virágból. Erre azt mondta a kormány oké ők is nyitva lehetnek 😅 Aztán következtek a gazdaboltosok mert, hogy itt a tavaszi szezon szóval azért mert kovid van a gaz nő, ültetni meg kell szóval ők is felkerültek a kivételezettek listájára. 😅 Majd kettő héten belül gyakorlatilag mindenki felkerült erre a listára egyedül a bútorboltosok és a ruhaboltosok nem lehettek nyitva ekkor mehettünk volna zotyával horgászni egy nagyot azt meg nem engedték 🤣
Oké nem beszéltél a saját néven futó autóról. Ha zotya a cégről saját nevére íratja a rozsdaboglyát ha már úgy is minden promó bútorosokkal példálózik 😆 Akkor mondhatja azt, hogy her krisztofer Hofer-nek viszi bécsbe a bútort a barátjának ajándékba? Közbe meg a bécsi cukrászdának szállítja le?
akkor eladom a külföldi érdekeltségeim 😅
Nem, 2024 01 01-től lépett életbe vsak 2021-ben hozták meg a rendeletet. Na meg ha nem akarsz külföldre menni dolgozni vele csak szabadidőzni akkor egyáltalán nem kell.
De akkor ez már így működik küldöldön 2021 óta? Nekem ez volt az első kérdésem, erre senki nem válaszolt. Illetve az, hogy a saját szerszámaimat viszem arra még a legnagyobb rosszindulattal sem lehet ráhúzni, hogy rejtett fuvarozás, mert nem akarom eladni senkinek. Illetve ha vezetek fél órát és dolgozok 8-at, akkor ezt hogy kell lekönyvelni a vezetési és pihenőidő tekintetében? Én ezért mondom hogy egy olyan dolgot akarnak ráhúzni mindenkire ami nem értelmezhető.
Mindössze a mobilitás csomag közzététele a közlönyben amit sokan máshogy értelmeznek bagy nem törődnek vele, itt a lényeg a nav és nkh álláspontja lesz amit persze az első büntetettek bíróságra fognak vinni ahogy már tette is néhány 7.5 alatti akikre már tavaly óta vonatkozik és ezt linkeltem először egy ilyen ügyet ahol vesztett a vállalkozó és ki kellett a büntit fizetni.
Nem gondolnám megszállottságnak csak én járok tanfolyamokra ami évente kell és sofőrkártya tanfolyamra ami 5 évente és az pont most volt és abban olvastam erről először részletesen és mivel ez itt kérdés volt így igyekeztem megfelelően kibontani ezt. Ha nem fohadjátok el nekem őgy is jó vagy ha hitelt érdemlő ellenbizonyíték van az mkfe oldalán kívül aki szintén a bútorosokkal példálózott, de belföldön, ha ugyanazt a bútort egy osztrák vevőjének viszi akkor lép hatályba a saját számla új értelmezése és akkor kint kérni fogják a tacho-t, de igazából engem tényleg nem érint illetve lehet, hogy mégis fog mert vagy a furgonos fizetések azöknek az égbe vagy eltűnnek és még több kamion fog kelleni. 😁
Nem, nem kamu, a bútoros példa csak példa a saját számla elmagyarázására, de valóban jobb lett volna budapest-bécs vonalat emlegetni mert külföldre már nem viheti hiába a saját terméke, amúgy ezt írom hónapok óta, hogy kivettek minden haszonszerző megmozdulást a saját számla alól ezért vonták be az ilyen engedélyeket tavaly jan 1-től. Amúgy leírja a tényeket, hogy mik fognak kelleni a külföldi szállításokhoz és utána a promó.
baszki pont ezt írtam én is 😂
Nincsenek részletek(kezeit széttáró) Ha a sanya ezt nem hozza fel erről még nem is tudnék. A valóban furgonnal külföldre fuvarozó cégek esetleg valamit már tudhatnak abból kiindulva, hogy a könyvelők mindig kapják a hivatalos infókat,hogy osszák meg a vállalkozásokkal.(kezeit széttáró)
sanyi de hát ez egy reklámvideó 😅
Elmondja a faszi, hogy oktatnak és szerelnek és jöjjetek bátran csőstűl 😆
Aztán saját magával ellentmondásba keveredik amikor hoz egy bútoros budapest szegedi példát a következő mondatban elmondja, hogy az fog szívni aki külföldre jár az autóval dolgozni 😅 Sanyi te megszállottja vagy ennek a témának 😅 Annyi hülyeséggel próbáltál már ijesztegetni bennünket de eddig még egyetlen egy sem jött be de görcsösen ragaszkodsz a témáidhoz hátha egyszer tényleg végre bejön valami, hogy elmondhasd, hogy neked van igazad 😆 A kirajzásos víziód szerintem hamarabb megvalósul mint ez 😆 Szeretném már végre tudni neked ebben a témában mi az érintettséged?
Engem akár érinthetne is de mégsem(kezeit széttáró) Puffogtatod itt ezt a sajátszámlás dolgod igazából annak pont semmi szerepe nincs. Nem reklámból tájékozódva mint te hanem egy friss cikkből nekem az jött le belföldön nem kell tahó.(kezeit széttáró) Aztán nem így működik egy törvény ami ilyen átalakításokkal és oktatásokkal és eszközbeszerzésekkel jár, hogy július elsején életbe lép azt vagy látom a jutubról vagy nem, hogy egyáltalán lesz ilyen 😅 Hanem úgy, hogy az összes cégkapura már minimum 2 évvel a tervezett hatálybalépés előtt elküldenek egy körlevelet, hogy mire kell felkészülni, pont mint annó a pénztárgépeknél. Aztán ahogy közeledik az időpont ettől fog harsogni az összes híradó hónapokig. Meg a pontosítások akkor jönnek még. A közlönyben amíg ez nincs benne szerintem nem is szabad érdemben foglalkozni ezzel. Ezt az ürgét is faxra fogják húzni ha beszerel ezrével tahográfokat meg leoktat aztán sosem lesz belőle törvény 😅 Én higadtabban kezelném ezeket(óranézegetős) Aztán arról még szó sem volt, mi van akkor ha a cégről saját névre íratom az autót? He? Vagy vágatok az oldalára egy ablakot, beszereltetek egy ülést műbizonylattal és levizsgáztatom személyautóra?
Számomra teljesen nyilvánvaló hogy ezt azok a cégek terjesztik akik már előre dörzsölik a kezüket hogy bwszerelhetnek még 70e tachográfot. Mondja az aaztalos példát, hogy leviszi a vállalkozó a bútort Bp.-ről Szegedre, aztán a következő mondat hogy nem fogsz tudni külföldi fuvart vállalni. Meg fuvarszervező kolléga stb. Majd a bútorkéazítő vállakozónak fel kell vennie fuvarszervezőt meg sofőrt, hogy elgurigázza a szarját a megrendelőhöz? Ez kb. akkora kamu mint amit az ingatlanosok nyomnak, hogy nélkülük nem lehet már eladni ingatlant, de ők mindenben szívesen segítenek 🙈🤣
azon meg nincs idom 😅
Nem ha saját magáncélra csinálod.....elvileg, de igazából a szabadidős tevékenységet nevezték meg ennek így igazából ha sikerül meggyőzni a b.a.g.-st vagy aki megállít, hogy semmiféle hasznod nem származik abból amit csinálsz. Lesz ebből még nagy galiba és perek tömkelege. Nekem is pont jövő nyáron jár le a sofőrkártyám és félő, hogy nem tudják időben legyártani viszont csak 30 nappal a lejárat előtt lehet igényelni az újat ha jól tudom, ennek utána kell járnom.
Jah,ha a lomra raakasztok autoszallito futot,levizsgazok E re,kimegyek kulfoldre kell taho?
Eh, már megint, de szembejött, nem kell végignézni az első 2-3 percben elmondja/leírja mi minősül saját számlásnak: http://youtu.be/VLp9kV1oiZ4?si=4xytxqDwFSBVOakg
Kösz már van...... 😆
Ez így van, bár én ma is szeretek vezetni pedig az első hivatalos milla még a szoci végén megvolt, akkoriban járt érte még valami oklevél is, de ettől még nem vezetek jobban mint az első évben bármennyi 0 is lesz a végén.
Én anno 250-es jawa-val is mentem esőben 180 fölött, de csak esőben.