Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

most írta a kéri ezeket is műanyagból gyártják már. Hőre keményedőből kell csinálni(kezeit széttáró)
nem biztos,hogy mamlaszéknál ez így van(kezeit széttáró) megnézik a buta fejét azt az alapján már látják is, hogy a hülyét le lehet húzni😆. Ja a maga felesége a körzeti? Aha jó megy a szekér mi? Na A felmérés a kiszállás az árajánlat meg, hgoy köszöntem az egy 100-as. Kb. másfél év és itt is vagyunk(kezeit széttáró) 😅
Én tuti többet építkeztem mint mamlasz de tőlem még ilyenért nem szedtek pénzt 😅 Mondjuk én ugye övtáska és susogós dzsoging ahogy szoktátok írni. Szóval belőlem nem nézik ki a pénzt 🤣
így van. Nekem 75 körül szokott lenni egy klíma telepítés. És mamasszal meg sallerral ellentétben nincs kiszállási díj, nincs felmérési díj, nincs árajánlatot készítünk pénzért meg ilyen faszság, még csak az sincs, hogy hanyadik emelet lépcsőn(kezeit széttáró) Akik ilyennel buziznak kiesnek és kész(kezeit széttáró). Klímánál azért az árajánlat meg a felmérés nagyjából 4 perc. Azért mert az árajánlat fix. Az, hogy mekkora készülék kell ránézésre mondja a klímás. Mint lentebb írtam az extrapénz a bel-kül téri távolság csövezése ami nálam 3 méterig benne van a fix árban. Az felett jön egy kis extra lové amit ugye az anyagköltség nem indokol mert az kb. lófasz ha két méterrel kell több cső meg csatorna vagy 1 dkg gázt be kell tölteni a készülékbe. De hát a klímásnak is meg kell élni.(meghajlós)
Így van én nem szolgáltatok én bérbe adok.(meghajlós) Sokan ezt keverik de elmagyarázom, hogy ez nem így van(kezeit széttáró)
Azok a burkolók meg kőművesek akik hónapokra előre le vannak kötve se kérnek pénzt azért mert felmérnek meg készítenek egy árajánlatot. Ne viccelődj már 😅 Lemaradva te vagy jól írta blődi. PAPA 😂
Nekem akkor nem volt meló mikor árat mondtam, ha csak annyit, hogy olcsó lesz akkor mehettem. 😁
Helyzet függő. Amikor régen hengerfejes lett a kocsim nyaralásra menet, begurultam az első nagyobb szervizbe, és kezdetnek csak azt kértem hogy nézze meg mit lehet ezzel kezdeni. Ennek a felmérésnek az árát végül kifizettem, mert ugye szét kellett szedni a motort valamennyire, de mondta hogy tud egy jó bontót a közelben. Megköszöntem és inkább hazavittem a kocsit, majd 200ezerből megcsináltam én. De amikor megkérdezik hogy fel kell rakni egy klímát, villanykapcsolót, vagy fel kell újítani a fékeket, akkor nehogy már felmérésért pénzt kérjünk. Igen, telik az idő, de ha az embernek van egy kis rutinja megméri, felméri, és rutinból tudja kb. milyen meló lesz, és mond rá egy árat ami biztosan megéri. Aztán ha nem fogadja el az ügyfél akkor bebuktad, de nem hisztizel. Ha megrendeli a munkát akkor meg lehet tervezgetni részletesebben, hogy mire van szükség pontosan.
Én meg eleve nem foglalkozom olyan céggel amelyik nem mond árat, mert az nem korrekt. Ha gyanítod hogy konkurencia akkor meg durván alacsony árat kell mondani, ajánljon alá annak 😆
Jól rémlik,bedolgozok,csak nem autót fujkálok,abból nem lehet ennyi pénzt ősszeszedni.Hogy miért lettem tűzoltó,azt egy magadfajta kapzsi vállalkozó sosem értené meg,aki annyi áldozatot nem képes hozni hogy egy melót ingyen felmérjen,az ezt a dolgot sosem lesz képes megérteni.
Sehogy,mifelénk egyáltalán nem szokás ilyenért pénzt kérni,már írtam hogy kb 30éve nem divat.
Ja,kértél voona te is pénzt azért hogy árat mondj,"10ezerért megmondom hogy mennyiért csinálom meg"az új fórum szlogen.Aztán sírnak hogy nincs meló.......
Amúgy függetlenül attól mit írtam mégis egyetértek azzal is amit Lallerral együtt írtatok épp az indokaitok alapján. Anno engem is kérdeztek a faluban, hogy mit mennyiért viszek el és soha nem lett ezekből fuvar oszt megtudtam, hogy van 2-3 ipar nélküli csóka akiknek van tgk-ja és tőlem csak az árat akarták megtudni az ügyféljelöltek, hogy a fusizónak minél kell olcsóbbnak lennie, ezek után leszoktam az ár bemondásáról, 18 évig laktunk ott, de nem nagyon emlékszem, hogy helyinek fuvaroztam volna 2-3-nál több alkalommal.
Szerintem meg menj oda a hűtőhöz, vedd ki a fagyasztott zöldborsót. Tedd be egy műanyag tálba olvasztó fokozatban a mikróba, várd ki az időt! Fontos, hogy már elváljanak egymástól a szemek, de még ne legyen plöttyedt a melegedéstől! mikor így elkészült, kezd el egyenként a falra dobálni őket - az sokkal hasznosabb, mint blédet próbálni meggyőzni bármiről 🤣
Akkor ki volt az a felmérés jó alaposan fizetve... 🤣
Nem tudom, hogy abban a szakmában hogy szokás. De ha meg lenne zúzva a kocsim és a kasztnis vagy fényező kijönne megnézni (ahogy egy klímaszerelő is kijön felmérni az ingatlant), bassza kutya, kérjen érte pénzt.
Ha én megyek oda a szarommal és szán rám 5 percet, az más szalámi.
Hát hogyne. De mint tudjuk kurvára okos és mindent legjobban tudó vagy és mindenhez mégjobban értesz. Ezért vagy tűzoltó........
Én igazából nagyon keveset tudok, legalábbis arra jöttem rá, hogy minél több információt szerzek annál több amit még nem is tudok. Irigylem azt a mérhetetlen bölcsességet ami benned lakozik, kár hogy nem tudod kiaknázni mondjuk egy egyetemen tanitva......
Nem vagyok fönök🙂 magam végzem segéderővel a melót. Ti kurvára el vagytok tévedve ebben a szakmában. Aki főnök és emberei vannak dolgozni az nem kizárólag lakosságból él, hanem megfogja azt a réteget is. Én se akarom megmondani hogy fujkáld azt az autót amit nem is te vállalsz el. Ha jol rémlik bedolgozol.
Tehát akkor egy törött autónál nekem is azt kéne mondanom hogy 30ezerért megmondom mennyi?Mert hát amíg a romot nézem addig nem keresek pénzt?Ha ez így menne akkor egy percet nem dolgoznék,csak osztogatnám 30ezerért az árajánlatokat
De,mert ő mint főnök azzal keresi a pénzt hogy megy és felhajtja a munkát.Vagyis elmegy ad 10 árajánlatot abból neki lesz 6 munkája.Igazából egy vállalkozás ami már név a szakmában ez fel sem merül.Én 2éve rakattam a klímát,ott a főnök jött felmérni ő csinálta az árajánlatot,az emberei meg jöttek felrakni,azt mondták mindig ő megy felmérni,neki ez a dolga,felmér kitalálja hogy legyen,ő ezzel keresi a pénzt .
Ne haragudj, szerintem ez nem ugyanaz. Ha Kawa kijön hozzám és azt mondja, 30 ezerért felméri a munkát és ad egy ajánlatot, ő jön ide, ő nem tud addig máshol pénz keresni.
Ha én megyek be a pl. Toyota szalonba, ők ott vannak, ahol eleve lennének és azt csinálják, amiért eleve ott a szalon.

Szerintem.
Bemész egy autószalonba,kiválasztod az új autót,kérsz bele ezt azt amazt,aztán megkérdezed hogy ez így mennyi lesz,majd az értékesítő közli hogy 100ezerért megmondja hogy mennyiért viheted el az autót.Mert hát úgy is tudja hogy máshol veszel autót,igaz?
Akkor jó. Biztos igy van ahogy momdod.
Ja,igen persze,csak ez egy hővédő lemez a kipufogo es a muanyag tank közt,nagyon meredek ötlet műanyagbol nyomtatni még egy néptáncostol is.
nekünk ingyen jött az ács felmérni
kb 2 órát méregetett ingyen
utána 1 nap melózott 7 órát, egy nap 5 órát, egy nap kb 3 órát, egy segédmunkással
400 ezer volt a munkadíj
a meló tempója nagyon kényelmes volt, én nem vagyok egy kapkodó idegbeteg, de ez a tempó engem is felbaszott
Hát,aki bármit is csináltat egy olyan emberrel aki úgy kezdi hogy "10 ezerért megmondom hogy mennyiért csinálom meg"az elég hülye.Hát ez mifelénk már rég nem divat.Valamikor a kétezres évek elején jött a csalogató szöveg hogy ingyenes árajánlat,most meg már fel sem tüntetik mert felesleges.
A fenét........