Az igaz, hogy amikor a finnek bevezették próbajelleggel akkor sokan viszaéltek vele, de azért mert túl jóindulatú volt a rendszer na meg volt meló is bőven így nem kényszer volt hanem lehetőség a semmittevő életre amit sokan kihasználtak, de ha kényszer lesz akkor vagy alkalmazzák vagy nihil a népnek aminek ugye a hatalmasok sem örülnek sokáig. Egy cég pedig azért cég mert értékesít valamit a vevőnek akármi legyen is az, dajcse gabona, kenyér, áram akármi mert vevő nélkül nincs cég sem és a tulajnak is felkopik az álla csak később, de mondjuk van sok pénze és venne kaját, de hol? Kitől? A robotnak egyik sem kell ezért minek állítana elő élelmiszert? Ez nyilván túlzás, de Verne-t is kiröhögték mikor a nautilusról és a holdraszállásról írt.
melléfogás lesz ez a mesterséges intelligencia és a robotizálás, ez csak egy olyan világban lenne működőképes amikor az ember úgy él hogy a szükségleteinek megfelelően vesz el a "közösből"
amíg az igények hajtják az embereket addig az utolsó pillanatig hajszoljuk őket, és bekövetkezik az összeomlás
szóval még mindig nem a robotok és a villanyos agy lesz a végünk hanem mi magunk
Nem csak olyan cég van, ami megvesz valamit és továbbadja a hozzáadott érték mértével meg a haszonnal növelve. Amúgy meg a szociális ellátás soha nem is volt, de szerintem nem is lesz a vállalkozók feladata, az mindig is... hát, hogyan is mondjam, állami monopólium volt.
(Nem ide értve persze a saját alkalmazottak részére nyújtott egyéb ilyen jellegű, akár bérkiegészítésnek is felfogható juttatásokat.)
A végítélet eljövetelének megakadályozása így sem vállalkozói feladat.
De persze én is tudok jövendölni, de az enyém biztosan nem jövendölés, hanem már tény: ha valamit ingyen kapcsz, arra nem vigyázol, nem becsülöd, nem teszel érte semmit, ráadásul ha nem mindenki kapná, akkor azok, akik eddig tettek érte, azután azok sem tesznek semmit.
Tehát a jóslatod második fele igaz lesz, csak az ok lesz más, te azt írod, ha nem lesz munka, nem lesz mit költeni és ezért nem lesz kereslet, én meg azt mondom, ha senki nem dolgozik akkor nem lesz aki termeljen, ergo ugyanott vagyunk ahogyan írod. Ha meg ugyanaz lesz, akkor pláne nem fogom az öntudatomat rombolni azzal, hogy pár élhetetlen szarházi köcsögöt részben-egészben kitartsak mint vállalkozó.
A cég és annak tulajai abból élnek, hogy megveszik a terméket vagy szolgáltatás, de ha senki nem dolgozik náluk és máshol sem hisz a többiek is kirugdalták a mesterségesség miatt akkor biza nem lesz senki azaz senki aki megvenné és akkor ők is utcán találják magukat a többiek mellé, de nem csak ők hanem az állami dolgozók is hisz miért költsön a be nem fizetett járulékokból alkalmazottakra ha a robot elvégzi azok melóját is? Tehát minden élő éhezik, ázik-fázik és lázadna, de nincs ki ellen illetve legalábbis állami vezető ellen sem mert rá sincs szükség hisz az MI őt is helyettesíti így a robotok ellen lehetne lázadni mert minden az ő döntésük alapján működik............ és már el is érkeztünk a végítélet napjához. 😁 Ahogy Ini írta nincs kivétel, minden szellemi és fizikai munkát el tudnak rövid időn belül végezni a villanyszereléstől az atomfizikáig és hamar meg tud változni az ember véleménye a megélhetésről ha nincs melója és lehetősége sem, hogy bármit is csináljon, jól tud jönni egy kis alapjövedelem olyankor..............feltéve ha az MI úgy dönt, hogy ad neki.
Kell egy füzet, baloldalra írjuk fel, ki szeretné ezt finanszírozni, jobb oldalra pedig azokat, akik ezt szeretnék. Ha a két oldal egyensúlyban van, akkor egye fene, de ha nem...
A "cég" az a haszonra szerződik és nem szociális ellátásra. Én ki tudnék fizetni egy forintot rendszeres jövedelempótlásként egy valakinek havonta, de elvből nem fizetnék egyet sem. Inkább rohadjon el a vállalkozás és basszam ki az utcára a másik tíz embert, de akkor sem.
És többet között - hangsúlyozom többek között - azért, mert amikor beinvesztáltam a "robotba", akkor sem támogatott senki, így hát a haszonból se várjon el senki.
Nnnnnaaa, megérkeztünk, ezt mondom évek óta, az alapjövedelem a megoldás, persze lesznek változatai, de valamilyen kell és természetesen amit szintén mondok, hogy amennyi embert helyettesít egy cég robottal, MI-vel annyi középszintű járulékot fizessen hisz attól még az államot működtetni kell, hogy kirugdalják a népeket.
még pár évtized és a nép 90% alapjövedelmet fog kapni, pont azért hogy a fogyasztás ne csökkenjen drasztikusan
aztán ez megy egy rövid ideig utána mégiscsak összeomlik minden rendszer
persze csak ha putyin elvtársat nem basztatják sokat mert akkor lángolni fog a világ attól a tizenpárezer atomtöltettől amit majd szétlövöldöz mindenki
Folytatás némi borzongással, nagyjából erről vitatkoztunk itt párszor: https://www.orulunkvincent.hu/... ..........mikor a robotokról esett szó, hogy az ecceri melóstól elveszi a munkát akkor a nem fizikaiak vidáman és gúnyosan a teccettek volna tanulni dumával örömködtek, hát már a sarkukban van a szellemi robot, erre mi lesz a reakció?
San Fransisco: áramkimaradás, az "'önvezető" autók ott rohadtak le, ahol éppen voltak. Tehát az autóban van hajtóanyag, de ha a központ megbénul bármilyen okból, akkor ott az apokalipszis.
Akkor inkább maradok az őskövület KIA-nal meg a 50-es robogómnál.
augusztusba se lesz sokkal kevesebb rajta, a normann nem szórja a leveleket
én nem szeretem mert nincs fenyő illata, de asszony rokona árulja aztán mindig ilyet hoznak
múlt évben a 100as csőből készült talpba nem fért el a fa olyan vastag volt az alja, idén mondtam nekik hogy ha még egyszer ilyen buzi nagyot hoznak én nem kínlódok vele
most a 70es talpba is lazán elfért
Az obi al meg mas multiknak nalunk is van, autoval 3-4 perc, csak az tuti, hogy regen ki van vagva. Es pont a berzencei reszen latom, amikor ceges dologban arra jarok, hogy mar december elejen hordjak kamionnal a fakat.
Pont most voltunk az ikeába soroksáron. Vitték a fenyőt mint a cukrot eskü kígyozó sor várt rá. Pedig még 2 hét karácsony(óranézegetős) Ha ez rám van bízva akkor 23- ika körül kezdek el tápázkodni ha az asszonyra az egy héttel korábban 😅
Mondjuk ez lakóhelytől iss függ, mivel nekünk elérhető közelségben volt mindig ikea ezért ott vesszük amióta árulják részben mert feleannyiba kerül mint máshol (idén 9990) másrészt mert az ár feléért vásárlási utalványt adnak és mivel csetreszeket vásárolunk ott így bőven elfér ez tehát idén 5000.ért lett normand fenyőnk, de világos, hogy akinek ez nem járható az máshogy oldja meg.
Egyszer volt nekem is kiültetett, az bazi jó helyre került, mert a rokon az csemete termelő volt, nálam a tobozok mindig korán, bazi sok és nagy, jelentek meg, ahányszor jött mindig azt mondta rá, hogy ő akkor már vagy 30 éve termel, de ilyen fát még nem látott, ahogyan az terem. És amikor ki kellett vágnom, úgy esett medence mellé, amit kb. oda is akartam csak nem olyan közel, hogy a medencetest és a fatörzs közé nem raktam volna az...ujjamat.
Akkor jöttem rá, hogy belterületre MINDIG olyant kell ültetni, hogy ha valamiért ki kell venni, az ne legyen gond.
Köszi, de igazából a részvétel a fontos, nagyon jó hangulatú összejövetelek ezek. Nyilván jólesik az embernek ha helyezést ér el, mert azzal elismerik a munkáját.
A Schwalbe sem volt egyszerű mentés, nemrég még egy halom ócskavas volt.
Én azt láttam, hogy fenyő-fenyő között valóban van eltérés, de mivel a kopaszságig eltelt idő nincs arányban a beszerzési árával, ezért maradtam a hagyományos fenyőnél. Január 3-4 az még jó, de ha akkor nem viszem ki, akkor söpröm.
amíg az igények hajtják az embereket addig az utolsó pillanatig hajszoljuk őket, és bekövetkezik az összeomlás
szóval még mindig nem a robotok és a villanyos agy lesz a végünk hanem mi magunk
(Nem ide értve persze a saját alkalmazottak részére nyújtott egyéb ilyen jellegű, akár bérkiegészítésnek is felfogható juttatásokat.)
A végítélet eljövetelének megakadályozása így sem vállalkozói feladat.
De persze én is tudok jövendölni, de az enyém biztosan nem jövendölés, hanem már tény: ha valamit ingyen kapcsz, arra nem vigyázol, nem becsülöd, nem teszel érte semmit, ráadásul ha nem mindenki kapná, akkor azok, akik eddig tettek érte, azután azok sem tesznek semmit.
Tehát a jóslatod második fele igaz lesz, csak az ok lesz más, te azt írod, ha nem lesz munka, nem lesz mit költeni és ezért nem lesz kereslet, én meg azt mondom, ha senki nem dolgozik akkor nem lesz aki termeljen, ergo ugyanott vagyunk ahogyan írod. Ha meg ugyanaz lesz, akkor pláne nem fogom az öntudatomat rombolni azzal, hogy pár élhetetlen szarházi köcsögöt részben-egészben kitartsak mint vállalkozó.
A "cég" az a haszonra szerződik és nem szociális ellátásra. Én ki tudnék fizetni egy forintot rendszeres jövedelempótlásként egy valakinek havonta, de elvből nem fizetnék egyet sem. Inkább rohadjon el a vállalkozás és basszam ki az utcára a másik tíz embert, de akkor sem.
És többet között - hangsúlyozom többek között - azért, mert amikor beinvesztáltam a "robotba", akkor sem támogatott senki, így hát a haszonból se várjon el senki.
aztán ez megy egy rövid ideig utána mégiscsak összeomlik minden rendszer
persze csak ha putyin elvtársat nem basztatják sokat mert akkor lángolni fog a világ attól a tizenpárezer atomtöltettől amit majd szétlövöldöz mindenki
San Fransisco: áramkimaradás, az "'önvezető" autók ott rohadtak le, ahol éppen voltak. Tehát az autóban van hajtóanyag, de ha a központ megbénul bármilyen okból, akkor ott az apokalipszis.
Akkor inkább maradok az őskövület KIA-nal meg a 50-es robogómnál.
én nem szeretem mert nincs fenyő illata, de asszony rokona árulja aztán mindig ilyet hoznak
múlt évben a 100as csőből készült talpba nem fért el a fa olyan vastag volt az alja, idén mondtam nekik hogy ha még egyszer ilyen buzi nagyot hoznak én nem kínlódok vele
most a 70es talpba is lazán elfért
Akkor jöttem rá, hogy belterületre MINDIG olyant kell ültetni, hogy ha valamiért ki kell venni, az ne legyen gond.
A Schwalbe sem volt egyszerű mentés, nemrég még egy halom ócskavas volt.