Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Iszonyú sváb vagyok tót léttemre,meg ez is egy tapasztalás.
Ket motort honosítottam.Van vpid szamom,voltam vamhivatalban,csak mindez 9 eve,csak mas lett valami azóta.
Ahogy egy gyári Ariel atomnak is, aztán mégsem akarták.
Ahogy a full gyári sport Renault sem.
A Te Tesládnak is van európai tip.biz-e az alapján lehetett forgalomba helyezni.
Aztán a németeknél mégis elfogadták és lepapírozták, mert minősített alkatrész volt.
Mindenki végezhet ,ha kéri,csak nem sokan kérnek élnek vele.
Nem teljesen igaz,megváltoznak a menetdinamikai értékek.Nincsenek kifogások,mindenki a saját seggét menti.Nem értek a munkádhoz! De biztosan vannak a radarnak paraméterei,mit hogyan észlel,ezeket be kell tartani.Az ültető rugó is ilyen.Gondolom egy minősítés nélküli lemezkádat radarként felrakva Te sem hagynál jóvá.
Amúgy meg ha annyira rettegnek a felelősségtől, pont azért kéne kiadni privát állomásoknak, így probléma megoldva. Persze ha kiderül hogy semmi szükség rájuk, az némileg kellemetlen. Tetszettek volna rendesen dolgozni.
Nem szabadna hogy probléma legyen, de mégis van, annyira hogy a bíró is ellenük döntött, szóval ez sem a te véleményed erősíti.

Vannak szabályok nálunk igen. Azonban én elvégzem a munkám, nem hárítani próbálok kifogásokat keresve, nehogy felelősséget kelljen vállalnom, pedig nekem is ott az aláírásom a dokumentáción, pedig a repülés az durván komolyabb dolog mint egy szaros tragacs amin piros a rugó.
Nem akadályoz senki,ha minden rendben van, Honosítás-meg van a műszaki adatlap-vámhivatal,regadó-kötelező-okmányiroda-forgalomba helyezés,ennyi,Bízd szakemberre ,egy kisebb komód ára ugrott,de nem kell menni sehová.
Nem nagyon lehet "kiskirályság" a hatóságnak döntést kell hoznia nyolc napon belül,vagy forgalomba helyezhető az adott dokumentumok alapján,vagy nem. Az átalakított,nem európai minősítésű járművekkel van a gond,aki a pecsétet ráteszi az viszi a balhét.Akár kemény börtön évek is lehetnek. Akiket sért a határozat vége,az felebezhet,amennyiben biztos az igazában.A "kopasz" saját magát szopatja,tíz évnél öregebb gáztartály nem lehet,akármilyen Tüf papírt lobogtatnak.Minden nem típus bizonyítványban szereplő adatoknak benne kell lennie a forgalmi engedélyben amire alkalmazási engedélyt kértek,a járművet abban az állapotban lehet honosítani. Említette a színes (ültető) rugót,a fószer kérte fesse le feketére,(az ültetők színesek,feltűnőek,a forgalmiba be kell jegyezni) röhögve mondta,ha lefestem jó? Nem,nem jó,csak magát akarta védeni,a kopasz meg a segítő készséget bublikálta. Megérdemli a sorsát,egy európai típusbizonyítvánnyal rendelkező járművel nem lehet gond,a többi meg mehet egyedire.Azoknál meg a tulaj szerezze be a szükséges dokumentumokat,átalakítási engedélyeket és nem lehet gond.Gondolom vannak az antenna mosásra,(Pipi szerint) és telepítésre is előírt szabályok,amit illik betartani,mert a hatóságok ellenőrizhetik.
16 ban,vác lemez utca asszem.
az jó régen lehetett mert a vírus előtt pár évvel se kellett már menni a vàmhoz
Hat,szerintem jani latta az elegedetlenseget,hozott egy rendeletet,es a figyelme maris atugrott a kampany mas temaira,az alosztayoknak se ez a legfontosabb,az nkh dinoszauruszai meg ott akadalyozzak a menetet ahol tudjak.
Jovo heten atugrok a kormanyablakhoz hatha tudjak a pontos menetet,mert regen meg a vamhivatalba is kellett zarandokolnom.
De lehet Kopasznak kéne egy ilyen vizsgaállomást csinálni. Autót ugyan nem honosítana soha, de a videókból jól megélne 🤣
Márpedig ezt a kiskirályságot fel kellene számolni.
Erre csak lézerjaninak lenne hatása. Megfelelő embereket kibaszni, ha nem történik előre lépés.

Vagy lehet azt hogy beszerveznek titokban pár ilyen állomást hogy egyszerre adják be, és árgus szemmel figyelni mit hibázik az NKH és ez alapján kibaszni mindet, személyesen, amelyik keresztbe tesz. Mert szerintem nem az NKH a probléma, hanem az ott dolgozó hatalommal bíró, és azzal visszaélő emberek.
De lehet az is elég lenne ha elhintenék, hogy így lesz és nem tudnák kivel kell tisztességesen foglalkozni 😆
Hamarosan kiderul mit lehet.
Értem.Amennyiben nincs külsős a környezetedben,marad az NKH,de oda is el kell vinned.
Nincs rajta rendszam,berelnem kell egy automentot.
Egy idealis vilagban jo lenne ha a tolem 3,5 km re levo vizsgabazisis elkocognek sovany vagtaban es lezerjani rendelete alapjan ott meglenne a vizsga.
De a bazis elzarkozik mert egy jo nagy tortura az ellenorzes,es mivel az nkh a felugyelo felnek toluk hogy secperc bezarjak oket valami mondvacsinalt urugy miatt,a pletyka szerint felszivtak magukat mert a miniszterium belekontarkodik az ő kis bizniszbirodalmukba.Es nem a janin bosszulnak hanem a jelentkezo maganbazisokon.Ezert helybetopi van.
De lassan kesz a szereles resze,es nekifekszek az ugynek.
Sajnos karacsony jon,igy lehet atcsuszik januarra.
Mitől macerásabb?
Jah,hat az nkh a felugyeleti szerv,es ez az ő kis birodalmukat nyirbálja.De csak van aki bevallalja.
Elvileg az autoklub csinálja még.🤔
Csak az macerásabb.
Ahogy láttam a legfrissebb magyaron sincs már motorszám. 🤔
Ahha, a végén ott van, hogy külön be kell jelenteni. Hát, nem tudom mennyien merik bevállalni ezeket a macerákat. Talán pl a német forgalmin a motorszám sincs rajta, az is egy külön procedúra.
Amúgy legjobb tudomásom szerint honosítást kizárólag KPM csinálhat, kihelyezett vizsgaállomás nem.
Nein. Már 3,5 éve otthagytam a családi bizniszt és lemondtam az örökségemről 😅