Az emisszió miatt kellett más irányba fordulni.Ami a pd-be van,az a mai cr motorba is ugyanolyan tartós.Azért ezek a mai motorok sem olyan rosszak mint ahogy ti azt gondoljátok,és most vegyük ki a képletből a te motorodat.De nézzük mi az ami vészes lehet,adblue rendszer,dpf,üzemanyag ellátó rendszer.És akkor most itt a 2.0cr-t veszem alapul.Az adblue meg szokott hibásodni,többnyire a szintjeladó vagy a fűtés,de jellemzően a tartályba történik a hiba,ha történik,nem kell szarakodni,100pár ezerért van komplett új egység a tártályba,és kész,mai viszonylatba ez nem tétel.Dpf,igen,szét lehet cseszni,ha igénytelen a gazdája,3ezer forintból gyakorlatilag folyamatosan monitorozható a dpf műkődés,és akkor nem lesz félbehagyott regenerálás,nem lesz gázolaj visszafolyás a motorolajba,de ha már eltömődött,egy mosással nagyjából 0km-esre vissza lehet állítani,Ha átég vagy sérül az megint a tulaj hibája,főleg ha olyan autót vesz amiben a dpf cordierit technológiával készül.És akkir még beszélhetnénk itt az olaj specifikációról a csere intervallumról.Üzemanyag rendszer,tud nagy összeg lenni,de ugye itt a nagy összeg mindig egy kisebb összegű hiba miatt jön létre,a nemtörödömség miatt.Mert ugye itt jellemzően a nagy hiba abból jön létre hogy a magasnyomású elkezdi ledarálni magát és ezek a finom fém részecskék mennek szét az egész üzemanyag rendszerbe,na az drága tud lenni.De ha csak annyit megtenne a tulaj,hogy mikor mondjuk viszi szervizelni az autót és kér egy diagnosztikát,nem kell sokkal több adat mint amit én is ide raktam képet,szivattyú nyomás korrekciós érték,és ha a szivattyú pl nagy eltérést mutat a kért és valós érték között,akkor szivattyú le és felújít még mielőtt tele szórná a rendszert fémreszelékkel.Szóval alapvetően nem az autó szar,hanem a tulaj tudása hiányos,vagy egyszerűen szarik rá és könnyebb fikázni az autót mint figyelni rá.
A PD ről sosem állítottam, hogy szar. Sőt. Igaz kicsit zajos de majdnem örök darab. Csak valamiért nem ebbe az irányba mozdultak el a gyártók. Egyébként lehet pont azért mert túl tartósra sikerült.(Kezeit széttáró)
fogalmam nincs milyen a törlő
azóta se ültem a kocsiban
1x volt cserélve az biztos, de a bárdis ember megmérte mekkora és olyat adott 500 borravalóért fel is tette
asszony intézte a dolgot szóval az is lehet vakamit hibázott
még azt se néztem meg hogy mit csinàl ha le van takarva az érzékelője
nem nagyon érdekel a téma mert hetekig nem is láton a kocsit
inkább raknál rendet az udvaron. Úgy néz ki mint a cséri telep. Pont tegnap jártam arra 😅
Ha én ilyen helyen laknék tuti 2,5 méter magas lemezkerítésem lenne, hogy még a buszból se lássanak be a kíváncsiskodó túristák 😅
Akkor rend se kéne 😂
Amúgy azt hittem megátkoztad a kocsimat, ablaktörlőcsere volt és úgy jártam mint te, ha automatára kapcsoltam vég nélkül csapkodott tegnap mire visszatettem a régit és rögtön megjavult, utána néztem az új lapátot és kicsivel rövidebb volt aminek okán nem érte el a szenzort oszt ezért vadult meg, nem lehet, hogy a tiéteken is csak annyi van, hogy nem gyári méret a lapát? Mondjuk én ki tudom kapcsolni bármikor.
az a4b5 valami 460 felé járt és pöccre indult pedig végig gázzal ment
régen a vw gruppen nem csinált szarokat
4es golfos ismerős is van aki 400ezer felett jár
ezektől csak a régi toyoták voltak jobbak
Hát,te kooperáltál a pipivel,te is előszerettel hajtogatod hogy ezek már széthajtott szarok.Te az autókhoz?Ne röhögtess.Nem,te 100ezernél szoktad eladni,nem?Nem az a jó autó ami addig megy hiba nélkül.
Mi az hogy ti? életemben nem volt még francia autóm, és nem is lesz 🤔
Amit felsoroltál, nekem se volt még soha életemben semmilyen gondom egyikkel se... akkor ugyanúgy értek az autóhoz mint te, ugye?😅
Ezt a pipi hangoztatja,szerinte jobb a használt mint az új,csak azt nem tudom akkor miért vesz újat.
Mindemellett nézzük a tényeket,nekem még nem volt dolgom a dpf-el,nem volt dolgom az adblue-val,a magasnyomásúval, a porlasztóval,ez utóbbival még soha egy dizelemnél sem volt probléma vele.Szóval azért több tényezős a dolog,egyrészt ti egy francia dízelt hasonlítatok egy némethez,amu történetesen az egyik legjobb konstrukció,míg a francia lehet hogy az egyik legszarabb.Ja,a volt alhambrám átlépte a 400ezret,köszöni,jól van.380al adtam el.
majd meglepődik amikor 10 év múlva veszi meg az aktuális 10 éves lomot hogy nem fog menni 200 után max a bontóba
most még henceghet a tizenpár éves kocsikkal hogy jók mert akkor még lehetett találni jobb kivitelt
Az a baj hogy te csak szemetekbe ülsz mert olyan hülye vagy hogy nem tájékozódsz,aztán csak megveszed és utána 100ezernél mered rá a milliókat,ami nem baj,a baj az hogy azt hiszed mindenki ezt teszi.Minden gyári és bontatlan,ezek az első dolgok amiket megnézek.Elhiszem hogy neked ez fáj,de végülis a te döntésed hogy milyen szemetet veszel.Mint már írtam,ugyanazzal a technológiával közlekedek mint te,van dpf adblue,magasnyomású,dmf,de úgy látszik tényleg számít az embléma az elején.Az a helyzet az ilyen tudatlanok mint te beszoptátok a hülye dumát hogy minden szar és megdöglik 100ezernél,gondolom ez olyan önnyugtatás,hogy nem te vagy hülye hogy ilyen szart vettél,mert mind szar.Vannak szarok,ez tény,te is azt vettél.De vannak jók is,az is tény.És ami a legfontosabb,legyen gazdája az autónak,meghálálja.
azóta se ültem a kocsiban
1x volt cserélve az biztos, de a bárdis ember megmérte mekkora és olyat adott 500 borravalóért fel is tette
asszony intézte a dolgot szóval az is lehet vakamit hibázott
még azt se néztem meg hogy mit csinàl ha le van takarva az érzékelője
nem nagyon érdekel a téma mert hetekig nem is láton a kocsit
Ha én ilyen helyen laknék tuti 2,5 méter magas lemezkerítésem lenne, hogy még a buszból se lássanak be a kíváncsiskodó túristák 😅
Akkor rend se kéne 😂
régen a vw gruppen nem csinált szarokat
4es golfos ismerős is van aki 400ezer felett jár
ezektől csak a régi toyoták voltak jobbak
de a sok kis köbcentis motorokkal mindent elbasztak ők is
Amit felsoroltál, nekem se volt még soha életemben semmilyen gondom egyikkel se... akkor ugyanúgy értek az autóhoz mint te, ugye?😅
Mindemellett nézzük a tényeket,nekem még nem volt dolgom a dpf-el,nem volt dolgom az adblue-val,a magasnyomásúval, a porlasztóval,ez utóbbival még soha egy dizelemnél sem volt probléma vele.Szóval azért több tényezős a dolog,egyrészt ti egy francia dízelt hasonlítatok egy némethez,amu történetesen az egyik legjobb konstrukció,míg a francia lehet hogy az egyik legszarabb.Ja,a volt alhambrám átlépte a 400ezret,köszöni,jól van.380al adtam el.
most még henceghet a tizenpár éves kocsikkal hogy jók mert akkor még lehetett találni jobb kivitelt