Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

a vitya ebben a kérdésben jó hülye volt
eu irányelv az hogy váljunk le a ruszki cuccról
ha az eu-nak ez okoz örömet hát váljunk le, de akkor az eu pénzén kell építeni másik vezetéket, átfejtőt meg a fene tudja mi kell ehhez, ha ez kész akkor lehet hozni máshonnan
ilyen egyszerű
épül???
még csak most ássák a 2 gödröt, az elsőhöz kellett vagy 6 év mire kész lett
úgy néz ki van párezer eltitkolt testvérem és csak azok dolgoznak pakson 😂
5 ezer évvel ezelőtt az egyiptomiak kiásták volna egy éven belül bronz ásókkal meg fa saroglyákkal elhordva
Tőlem lehet szénharc. Én meg hátradőlök, és nézem ahogy marja egymást a sok hülye, miközben nekem a villany a tetőről jön ingyen 😁
Gondolom a film készítői ingyen csinálták és véletlenül awm megbízásbül, félre ne értsd ha szénpárti filmet láttál volna az is megbízásból készülne viszomt most rendkívüli helyzet van és minden lehetőséget meg kell ragadni. Lesz itt még szénharc újra, előkerülnek a vájárok előre felkiáltású zászlók. 😆
Hogyne épülne paks? Nem pár év alatt épülnek az atomerőművek sehol. Pont ez a gondja Ursulának is.
Szén nálunk nem működik. Nincsenek adottságaink ehhez. Már a szocializmusban sem működött amikor volt is erre szándék.
Ok, csak ugye valahogy paks sem épül valami pedig kell, máshol ahol van elég víz is hozzá ott azért pár év alatt simán felépíthetnek eleget igaz a franciákat kivágták némi orosz és kínai segítséggel az afrikai uránbányáikból, de azért még lehet máshonnan is szerezni, jelenleg én is ösztönöznék atomerőművet itthon is akár többet is, de valahogy nem megy a szén hamarabb működne, de majd a japó példán meglátjuk.
Miért, szeretnél mindenkit feljelentgetni koholt vagy igaz vádakkal? Ilyen azért már akad itt is nem kell több.
Szerintem már a bejelentés is riadalmat okozhat az eladóknál mert elég nagy piacbesztés lehetne. Az erőművek megvannak régről csak gázossá alakították és most visszacsinálnák, pár év alatt sokkal meg lehetne tenni főleg a németek és lengyeleknél mert ott ez nem oly rég zajlott le szén meg van mint állat. Sajnos túlzöldült minden vezetés ehhez na meg sok lobbipénzt zsebrevághattak mint merkelanyó az atombezárásért és gázosításért amit még mindig nem mernek visszacsinálni pedig a nép már nem biztos, hogy ellene lenne, a túlzöldülés ellen meg már egyre többen szólalnak fel az eu parlamentekben is így már legalább a full villanyt kitolták, de ha a japóknak bejön és ennek híre megy akkor........
Nem baj, a tisza megoldja. Minden megkérdezett tiszás támogatja az orosz olajról és gázról leválást.
Azért kiváncsi leszek a hisztire amikor bevezetik a limitet a kutakon, meg télen elő kell szedni a kondérokat gyertyával, ahogy a fejlett és felszopott németektől láttuk az iránymutatást
A ruszkinak nincs ellenére,nem veletlen nőtt ugrasszerűen az irani pontosság,kina meg szallit motyot.
A trump szankciok miatt 30-40 dollar volt az urals,most kb 90.
Thaiföldrol nezem a sorokat a kutaknal,de delkorea,indonézia meg india se al tul jól.
Es putyin meg bejelenti hogy tulajdonképp nem kéne megvarni azt a 27 es gaz meg olajlevalast a ruszkikrol.Mikor mar uresek a gaztarozok.😃
Azt az egyet nem tudom mi a faszt csinál az amcsi hasereg katonai rendeszete?45 töl az volt a deal hogy csak autokat gyartanak,már ré le kellett volna tartoztatni merz-et birodalom épités es fegyvergyartas miatt.😃
by: hajóágyú.🤣
Na ebben nagyon egyetértünk.
Sajnos a történelem azt mutatja, hogy soha nem rajtunk múlt ez. Mindig ránk kényszerítették a németek, aztán a végén mindig mi szívtunk miattuk.
Ursula most ismerte be hogy nagy hiba volt lerombolni az atomerőműveiket.
A szénnel ugyan az a baj mint az olajjal, hogy csak egyes országoknak van elég és az is korlátozott, és sokkal rosszabb a hatékonysága, energia tartalma.
Ezért is rohadt drága energia a szén energia és ezért zuhan mindenhol a használata. Angliában ha jól tudom már csak készenléti jelleggel vannak. Németek, meg a Lengyelek akik nagyobb arányban használják még, nálunk 8%-on volt tavaly.

Pakson egy negyed köbméternyi uránkapszula 4 évig ellátja az ország felét energiával.
Ehhez 16millió tonna, azaz kb. 500ezer vagon szén kellene. Ráadásul régen is importból volt meg ez nekünk.
Mecseki uránércből 400ezer tonna kell.
Szóval atomenergiával simán lehetnénk önellátóak sokkal olcsóbban és egyszerűbben mint szénnel.
Ugye régen sem azért vettük az oroszoktól mert ne lehetnénk önellátóak csak nem akarják a nagyhatalmak kiengedni a függőséget a kezükből. Ezen felül az urán érc finomítása során többek között ritka földfémek, arany, réz, vanádium, molibdén a melléktermék. Az oroszok ezért vitték lelkesen a mi ércünket finomítani barátságból, mert a melléktermék vastagon fedezi az összes költségüket. Az urán már ingyen volt hozzá.
Ahogy az alumíniumot is, mert ott meg titán a melléktermék. Szóval egészen könnyen lehet, hogy az amcsik SR71-es hiperszónikus lopakodó repülője is a mi titánunkból készült a hidegháborúban 😄

De az atom önmagában nem elég. Szerencsére Magyarország már megint elég jól kimozogta amit a többi ország nem feltétlenül.
2025-ben napenergiával annyit termeltünk mint Paks. Ennek köszönhető hogy most az Ukrik nem tudtak teljesen megfogni minket az olajjal. Sajnos az akku kapacitásunk még nem elég, mert ennek jelentős részét kénytelenek voltunk exportálni szaré-hugyé, de az akkugyárakkal megint jó lóra tettünk, mert a megújulók, akkuval kiegészítve lesznek ilyen arányban jól használhatóak. 5-10 év ilyen ütemben, és Paks2-vel meglesz az önellátás. Jelenleg a legköltségesebb megoldandó kérdés a lakások fűtése, és a járművek olafüggésének megszüntetése, de ezen a téren is jól haladunk. Európa meg abba az irányba halad hogy megint tökön lője magát az oroszok elleni szankciókkal, mert ez főleg az EU-nak gond, nem az Oroszoknak. Azok el tudják adni minden olajukat. Gondold el. Adott olajmennyiséget el akar használni a világ. Ha nem az oroszoktól akkor máshonnan vesszük. Tehát az hiányozni fog amit az orosz olajjal fognak pótolni. A különbség csak annyi hogy kevésbé optimális úton jut el a céljához, növelve az egész világ szállítási költségét.
Á, ez az oroszok meg viktor műve.
Az olaj es gáz ara az irani buli hosszatol fugg.Az eu fasza vezetői csak kikerekedett szemmel nézik.
Az a helyzet, hogy a előző 2022 es energiaválságnál felmérték a helyzetet a szénbányák terén. Nos volt egy riporter aki egy dokumentum filmet is csinált a lehetőségekről én pont láttam. Szóval a 40-50 éve felhagyott bányaterületeket a hozzá tartozó infrastruktúrával együtt egy darabig őrizték. Később már nem és a nép széthordta az egészet. Ezeket a bányákat újranyitni... Na hogy is fogalmazzak érthetően(gondolkodós) Szóval hamarabb lesz kész paks 3 mire onnan szenet tudnának bányászni és égetni(kezeit széttáró)
Dehogynem. Már utban vagyunk a velük tartásra......a nép szerint nincs más választás, mert ha marad a mostani fos, sokkal rosszabb lesz ráadásul kibasznak az unioból minket. Ezért azt a segget kell minél jobban nyalni. Mert a magyar világ életében segget keresett, azért is tarunk itt.
Ez nem a táp hibája. Hanem a remek szerelésé, amit szerinted tökéletes, és nincs szükség szakemberre.
Ott valamelyik kötésen nagy az átmeneti ellenállás, de szerintem az eddigi hibaleirásaid alapján a nulla szar.
Persze, ez csak hülyeség, az interneten sokkal komolyabb magyarázatok lesznek😅
én egy 20-as találtam itthon azt tettem fel a nej töltővezetékére. Az is 16 amperral tőlt. A 10-est cseréltem le mert a dákónak elég volt a 10 pont annyival töltött és egyszer sem vágta le a 4 év alatt.(kezeit széttáró)
ad meg a számát a szomszédodnak. Érdekel a telek. Mindig szerettem volna ilyen helyre költözni jó szomszédok mellé(meghajlós)
Nem az EU bejelentestől fugg a többi ára,hanem az elérhetéstől.A szenerőműveket meg előbb fel kéne epiteni,ami meg nem azonnal lenne.
Azonnali segítség kb az lenne ha felhagynánk az ideológiai úton démonizált orosz energia üldözésével.De ez nem fog megtörténni.
Igy mard a magas ár es a gazdasagi problémák,inflációcval meg a többivel együtt.
Jelenleg választasi mahinációkkal es pénzugyi-mélyállami nyomással el lehet fedni a népek normalitási vágyát.
De előbbutóbb elzavarjak a népek a globalista vezeteseket.A gond az lesz amikor mondjuk a németek megválasztják mondjuk az egyre népszezűbb AFD-t,es olyan szar lesz a helyzet hogy mar ok se tudnak mit tenni,erre megbuknak,majd egy valóban szelsőségest tesznek a népek a helyére.
Es megint lesz fejjel lefele utjelzőként a hóba tűzött fagyott német katona utban volgograd fele.
Csak remélni tudom hogy akkor nem fogunk veluk tartani.😃
Olvasgattam, hogy a japók fontolgatják kibővíteni a szénfelhasználásukat mert azzal nincs akkora gond mint jelenleg a többivel. Mintha olvasnának a gondolataimban mert pár hete (néha régebben is) jobban foglalkoztat engem is, szénbányáink vannak sőt az egész eu tele van bezárt bányákkal, legalább addig amíg nem rendeződik csak 10-20 évig visszatérni a jó öreg szénerőművekhez és rögtön javulna a kitettségi ráta na meg olcsóbb is lehetne. Már az is elég lenne ha az eu bejelentené a szándékot attól is esne a többinek az ára. 😁
akkor nem olyan mint a 90w laptop tápegységek hogy bedugáskor csinál fél centis szikrát és még az álló lámpa is pislákol egyet ami egy elosztóban van a laptoppal
Autó töltésnél nincs nagy jelentősége milyen karakterisztikájú, mert nem rántja meg a hálózatot.
Villanymotoroknál, meg nagy kondenzátoros, trafó, tápegységeknél van jelentősége, hogy lassabban reagáljon.
Rossz a mérőszalagod, 70m ráadásul nem a miénket látod hanem a szomszédét ami szanaszét van szakadva és az van mindenféle lommal kitámasztva, hogy a kivert kutyák ne jussanak be és az addig így is marad amíg valaki meg nem veszi mert ott 3 éve nem lakik senki és árulják csak drágán ezért nem sok esély van, hogy lesz szomszédunk amit annyira nem is bánok legalább a minden lében kanál figurák nem baszogatnak. A garázsaim körül tényleg lenne mit pakolászni viszont az onnan nem nagyon látszik.