En meg kb napi 50kilometert megyek tiz eve godollo fele,rendort havona egyszer az audiban latok,ettol meg megvagtak sebessegtullepesert minden evben ausztriaban.🤣
2023-2025 között 6 alkalommal 6 ezer kilométert autóztam horvátba 2 helyen láttam rendőrt. Az egyik pozdorjában 2023-ban volt a bícs bárban ahol lejött 1 rendőrautóval 3 rendőr limonádét kortyolgatni. A másik a krükk szigeten amikor baskába tartottunk és az odavezető úton araszoltunk negyed órát aztán kiderült, hogy a plodinból kihajtó magyar autós belement a kereszteződésben egy szabályosan haladóba na akkor láttam a a másik rendőr autót 2025-ben. Ezek az én tapasztalataim. Szóval ezt legfeljebb maximum elhinni nem lehet(kezeit széttáró)
ciprusról megjöttük áprilisban de még most májusban lesz egy görög ha nem törlik a járatot 😅 2 horvát 1 szlovák augusztusig a 2 hét pecámmal. Télen még egy szlovák. A szlovákok kivételével mind ki van fizetve ez az idei terv tied?
Szögezzük le nekem horvátban több nap jut egy évben mind neked az összes szabadság vasárnapostól 😅 Autópályán csak oda meg vissza megyek kalézolunk mindenfelé az országban és nem autópályán. Annyi lett a változás 2023-tól, hogy minden faluba jutott egy controller bizgere azok a fixek. A nagyobb városokban meg már majdnem minden nagyobb kereszteződésbe. Szóval semmi szükség arra, hogy a horvát rendőr vegzálja a túristákat akik a pénzt hozzák az országnak és gondolataim szerint szezonba jól le is vannak alapra csavarva. És ez nem szakértőség ez a józan gondolkodás. Szerbeknél bulgároknál 20 évvel ezelőtt de még itt a horvátoknál nagy divat volt az autóst lehúzni pénzzel csak, hog yezek nem az államkasszát gazdagítoták hanem a rendőri zsebeket. Ezért lehetett rögtön a kimondott összeg negyedéről alkudozni ami aztán annak is fele lett. 20 évvel ezelőtt is jártam ilyen helyeken. Most más lett a mentalitás. A gépeket meg hiába szidod ott te vagy a hülye nem fog veled nyíltan konfrontálódni egyik rendőr sem nem akarja a rossz megítélést. Ez már csak a nagyképű faszkalap osztrákoknál a divat bár ott nem a túrista a több hanem a vendégmunkás mindenféle nációból 😅 Horvátba meg a sok pénzüket elkölteni vágyók utaznak 😂
nem lettem horvát idegenvezető de mostanság nálatok többet járok külföldre aztán horvátba mindenképen(kezeit széttáró)
Nekem több ezer kilométer alatt sem sikerült véletlenül sem látnom rendőrt. 3 év alatt.(kezeit széttáró)
B+ pipi minden evben megyek a nyolcason,tavaly kihagytam,egyedul karlobag varosban volt fix kamera,ezert kerdeztem hogy hol kaptak le.
Ha te a palyan lecsűrsz zadarig a kiscsaladdal akkor fingod nincs a trafipaxhelyzretrol,oszi egy vagon penzt hagyott ott mer nem figyeltek a jelzes nelkuli audira.
Manapság 2 hetet töltök el évente horvátban már egyszerűen rendőrt sem látni. Ez nem véletlen. Idén áprilisig csak a magyarok 110 ezer vendégnapot töltöttek el eddig horvàtba. Az összes náció több millió vendégnapot tölt el egy év alatt. Nem fog a horvát veled közvetlen baszkódni a büntipénz majd bejön az utolsó poros faluba is kihelyezett védából. A gyorshajtás saját felelősséged és nem szidhatod , hogy köcsög horvát rendőr mert még csak nem is találkozol vele. Horvátországban nyári szezonban nem fox látni útépítést sem nyaralóépítést sem út szélén rendőrt. Egyedül a kapukat likvidálhatnák már az autópályákon meg az indokolatlan 80 és 110 és táblákat. Bár igazából sok sok ezer km megtétele után sem láttam rendőrt mérni autópályán meg egy fix van talán a zg körgyűrűn. Lehet te láttál rendőrt mérni horvàtban vagy régen vagy szezon előtt. Mi majdnem úgy volt, hogy fotózkodunk velük amikor lejöttek a parti bárba limonádézni annyira nem láttunk rendőrt 🤣
Elvikeg 100km/h alatt 10km/h tolerancia van.Most ha 85el mentél bele,lehet hogy csal annyit az óra hogy belefér.Ha nem,akkor 30-60euró,attól függ mennyi a túllépés.Nem vészes.
Küzdelmek a formula-e-ben?Pontosan az van mostxaz f1-be ami a formuka-e-be.Csak azért van sok előzés mert szándékosan engedi az egyik hogy a másik megelőzze hogy ezzel energiát spóroljon,ez nem verseny,ez csak olyan buziknak való tv műsor mint amilyen te vagy,ide oda előzgetnek mert az elektromos faszság ezt kívánja.Baszki mikor azt látod hogy az egyenesbe padlógázon lassúl az autó mert elfogy az energia,az egy fos.Szerencsére ők is rájöttek.
Amúgy akár meg is lehetne csinálni. Már régen nem a technológia csúcsa, nem guruló laboratóriumok, mert hát mire fejlesztenék? A belső égés kipusztuló félben van. Hibrid motorokkal tényleg szánalom és agyon vannak szabályozva, ez öli meg a versenyt.
Akkor már inkább Formula-E, kihagyták a felesleges holtsúlyt és sokkal jobb küzdelmek vannak. Formula-1 meg marad a boomereknek, mint a Nascar ahol talán még mindig a karburátor az előírás 😆
Mindegy is hogy minek nevezzük,erre van igény mind pilóta mind néző oldalról.Nem véletlen szűnt meg a MotoE kategória is,a kutya nem volt kíváncsi a buziskodásra.
Hogy a halalba mesz te 6000 km-t 6 alkalommal?
Merremesz?